به گزارش خبرنگار ايرنا آوات مكاري دبير اين جشنواره گفت: جشنواره غذاهاي بومي سفره كردستان اقدامي فرهنگي با هدف شناسايي، معرفي و صيانت از غناي فرهنگي استان است.
وي خاطرنشان كرد: همانطوري كه گردشگري مذهبي، تاريخي، كشاورزي و فرهنگي داريم غذاهاي سنتي و بومي هر منطقه نيز به عنوان پايه اصلي گردشگري آن منطقه محسوب مي شوند.
او تصريح كرد: اين جشنواره به عنوان بخشي از ميراث فرهنگي و معنوي و براي معرفي غذاهاي بومي و محلي استان برگزار شده و اميدواريم زماني برسد كه در منوي همه رستوران ها و هتل هاي استان شاهد ارايه غذاهاي سنتي و محلي منطقه باشيم.
مكاري افزود: پس از ثبت ملي، اين غذاها به عنوان منوي غذايي در اختيار هتل ها، مهمان سراها و رستوران ها قرار خواهد گرفت.
دبير اولين جشنواره غذاهاي بومي سفره كردستان اظهار كرد: اين جشنواره آغازگر حركت فرهنگي در زمينه معرفي غذاهاي محلي به عنوان ميراث فرهنگي و معنوي كردستان است و بدون شك نواقص اولين جشنواره در سال هاي آتي رفع خواهد شد.
او تصريح كرد: متاسفانه در عرصه بسته بندي نان هاي سنتي، شيريني جات و غذاهاي سنتي و بومي، بسته بندي مناسبي نداريم و همين امر موجب عدم معرفي و شناساندن اين ويژگي فرهنگي مردم كردستان به ديگر هموطنان و جهانگردان شده است.
وي افزود: در سنوات آتي جشنواره هاي استاني نوشيدني سنتي، دسرها و شيريني و سوغات را برگزار خواهيم كرد و براي تقويت اين عرصه تمام توان خويش را به كار خواهيم برد.
مكاري خاطرنشان كرد: غذاهاي معرفي شده در جشنواره به ثبت ميراث فرهنگي در خواهد آمد و كتابچه و سي دي معرفي و ثبت اين غذاها نيز در آينده نزديك تدوين خواهد شد.
26 شركت كننده در مرحله نهايي اين جشنواره علاوه بر طبخ غذا در زمينه چيدمان سفره هاي كردي نيز به رقابت پرداختند كه در نهايت در بخش سفره آرايي سنتي ليلا زارع رمشتي رتبه برتر را كسب كرد.
در بخش طبخ غذا نيز پري احمدي، سودابه نصرتي، شهناز عليمددي، شيوا زندي و پرشنگ فاتحي عناوين برتر را كسب كردند و از شوكت باغباني به عنوان بانوي پيشكسوت و هديه ماسوچي به عنوان جوان ترين شركت كننده تجليل به عمل آمد.
بانوان هنرمند كردستاني در اين جشنواره غذاهاي محلي همچون 'گيپه'، 'قبوولي بروشين'،'له ق له ق'،'ساوار'، 'پلينه و كه ش كه '، 'شلمين'، 'دوخوا'، 'قليه'، 'پرپوله'،
'شايانه پلاو'،'شله'، 'په كاده'، ' دانه كولانه'، 'به ر به سيل'، 'كاليوش'،' سه نگه سير'، 'هه تيمچه'، ' خورش قه سقوان'،' دووينه'، ' به ناو ماس'، 'هالاو' و ' له ب زه رينه' را در اين جشنواره به مخاطبان ارايه كردند.ك/2
7351/1904
سنندج - ايرنا - اولين جشنواره غذاهاي بومي استان كردستان با عنوان 'سفره كردستان' روز دوشنبه با حضور 26 شركت كننده در بخش مسابقه و استقبال گسترده زنان و دختران استان در هتل شادي سنندج برگزار شد.