به گزارش ایرنا، محمد اسحاقی روز دوشنبه در همایش « تبیین سیاستهای كلی جمعیت مبتنی بر سلامت مادر و كودك » در دانشگاه علوم پزشكی اصفهان افزود: اگر همین روند ادامه یابد و بیشتر فرزندان متولد شده پسر باشند در آینده با كاهش تعداد مادران بمنظور فرزند آوری و تجدید نسل مواجه می شویم.
وی همچنین با بیان اینكه در حال نزدیك شدن به بحران باروری هستیم اظهار كرد: مقرر بود نرخ رشد جمعیت در سال 90 به 2.3 درصد برسد اما به رقم 1.3 درصد رسیدیم.
این كارشناس با بیان اینكه مقرر بود نرخ باروری كلی از 6.4 درصد در سال 65 به چهار درصد در سال 90 برسد خاطرنشان كرد: اما در سال 71 به این نقطه هدف رسیدیم و با ادامه روند كاهشی نرخ باروری، در سال 90 این رقم به 1.7 درصد رسید.
وی كمترین نرخ باروری را مربوط به چهار استان تهران، گیلان، اصفهان و سمنان با نرخ 1.2 تا 1.6 درصد دانست و افزود: این نرخ باروری در برخی از نقاط تهران كمتر از یك درصد است كه بسیاری از ساكنان این نقاط نیز از قشر مرفه و دارای تحصیلات بالا هستند.
به گفته وی در تحقیقی كه در تهران صورت گرفته مشخص شده كه كمترین نرخ باروری كلی در جامعه پزشكان است.
اسحاقی با تاكید بر اینكه، كاهش نرخ باروری كلی، امری فراگیر در كشور شده است گفت: این موضوع خسارت های بزرگی به كشور وارد می كند.
وی با بیان اینكه با كاهش باروری، كشور دچار چالشهای جمعیتی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی می شود افزود: از جمله چالشهای جمعیتی می توان به كاهش جمعیت ملی، كاهش نیروی كار، بحران سالمندی جمعیت و افزایش مهاجرت های بین المللی اشاره كرد.
معاون برنامه ریزی و هماهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح كرد: بر اساس پیش بینی ها اگر نرخ باروری كلی به همین روند پایین باشد، جمعیت ایران در سال 1480 شمسی به 31 میلیون نفر كاهش می یابد.
وی، میانگین سنی كشورمان را در زمان حاضر 30 سال اعلام و اضافه كرد: ایران در طول 30 سال به جامعه سالمند می رسد در حالیكه این رقم برای كشورهای اروپایی 90 سال است.
اسحاقی با اشاره به كاهش 6.5 درصدی ازدواج و افزایش 5.3 طلاق در سال گذشته در كشور اظهار كرد: میانگین سن ازدواج در كشور در مردان به 28 و در زنان به 23.4 سال رسیده كه این عدد در تهران برای مردان 30.6 و زنان 26.7 و در اصفهان برای مردان 28.9 و برای زنان 24.8 سال است.
این كارشناس همچنین با اشاره به افزایش طلاق در بین افراد دارای تحصیلات عالی پس از پشت سرگذاشتن پنج سال نخست زندگی مشترك، گفت: بیشتر زنان و مردان مطلقه در سنین باروری هستند و این فرصت را از دست می دهند.
وی اعتیاد را از دلایل اصلی طلاق در كشور اعلام كرد و گفت: عده ای آزمایشهای اعتیاد بدو ازدواج را با روش های خاصی دور می زنند كه در این زمینه مقرر شده دستگاههای جدید برای آزمایش تشخیص اعتیاد با درصد خطای پایین خریداری شود.
اسحاقی همچنین به رشد طلاق توافقی در كشور تا 87 درصد اشاره و اظهار كرد: یكی از وظایف قوه قضائیه كنترل این موضوع است.
وی مهمترین دلایل كاهش نرخ باروری را تاخیر در ازدواج و فرزند آوری و تقلیل در فرزند آوری خواند و گفت: این معضلات باید با فرهنگسازی، اعمال قوانین مرتبط ، اصلاح سبك زندگی و مدیریت صحیح حل شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی اصفهان نیز در این همایش، جمعیت فعلی استان را چهار میلیون و 577 هزار نفر اعلام كرد و گفت: مهاجرت عامل اصلی افزایش جمعیت در این استان است.
دكتر غلامحسین صدری با اشاره به افزایش نسبت جمعیت شهری به روستایی در استان اصفهان افزود: این نسبت از 6.5 درصد در سال 90 به 7.6 درصد در سال جاری رسیده است.
وی نرخ باروری كلی در كشور را 1.85 درصد و در استان اصفهان 1.5 درصد اعلام و اظهار كرد: نرخ باروری كلی باید به
2.1 درصد برسد.
وی سیاست های فعلی دانشگاه علوم پزشكی اصفهان درباره جمعیت را حفظ سلامت مادر و كودك اعلام كرد و گفت: اجازه اعمال جراحی مانند وازكتومی فقط در مواردی كه خطری سلامت مادر یا كودك را تهدید می كند داده می شود و برای این منظور كارگروههایی در سطح استان سازماندهی شده است.
صدری با اشاره به كاهش ازدواج و افزایش طلاق در استان اصفهان افزود: اشتغال زیر بنای اصلی ازدواج می باشد و لازم است بستر مناسبی برای این موضوع فراهم شود.
همایش « تبیین سیاستهای كلی جمعیت مبتنی بر سلامت مادر و كودك » برای ارتقای نرخ باروری كلی به مدت یك روز در دانشگاه علوم پزشكی اصفهان برگزار شد.
ت/3011 / 2093
معاون برنامه ریزی شورای عالی انقلاب فرهنگی:
كاهش نوزادان دختر، كشور را دچار بحران تجدید نسل می كند
۱۲ مرداد ۱۳۹۴، ۱۵:۲۱
کد خبر:
81706093
![كاهش نوزادان دختر، كشور را دچار بحران تجدید نسل می كند كاهش نوزادان دختر، كشور را دچار بحران تجدید نسل می كند](https://img9.irna.ir/old/Image/1394/13940512/81706093/N81706093-70072519.jpg)
اصفهان- ایرنا- معاون برنامه ریزی و هماهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: كاهش شمار دختران در جامعه، كشور را در آینده دچار بحران تجدید نسل می كند.