۱۴ مرداد ۱۳۹۴، ۱۰:۴۸
کد خبر: 81708501
T T
۰ نفر
پنج هزار تن ماهی در قفس امسال تولید می شود

بندرعباس- ایرنا - قائم مقام رییس سازمان شیلات ایران و مجری طرح پرورش ماهی در قفس گفت: پیش بینی می شود امسال پنج هزار تن ماهی در قفس در كشور تولید شود.

به گزارش ایرنا ، سیف الله حقیقی روز چهارشنبه در بازدید از طرح پررش ماهی درقفس در روستای گرزه شهرستان بندرلنگه افزود: با افزایش سایت های پرورش ماهی در كشور، پیش بینی می شود تا سال آینده میزان تولید ماهی در قفس به 35 هزار تن برسد.
وی بیان داشت: اكنون پنح سایت پرورش ماهی در قفس در كشور فعال هستند كه تا پایان برنامه ششم توسعه این میزان به 28 سایت افزایش می یابد كه بیشترین آنها در منطقه جنوب است.
مجری طرح پروش ماهی در قفس كشور اظهاركرد: پیش بینی می شود تا پایان برنامه ششم توسعه ، 200 هزار تن ماهی در این طرح در كشور تولید شود.
حقیقی گفت: اكنون گونه سی باس ازخانواده سنگسرماهیان در جنوب كشور و ماهی آزاد و خاویار در شمال كشور پرورش داده می شود كه سی باس با شرایط دریای جنوب سازگاراست و به دلیل طعم خوب بازار پسندی خوبی بهره مند است .
وی خاطرنشان كرد: دراین طرح لارو ماهی با اندازه پنج تا 20 گرم از حوضچه به تورهایی به شكل استخر دریا انتقال داده می شوند و پس از طی دوره پرورش با وزن 600 تا 800 گرم صید می شوند.
وی حمایت بیشتر از بخش خصوصی و تشویق جامعه صیادی برای همكاری در این طرح را از عوامل رونق بیشتر طرح پرورش ماهی در قفس اعلام كرد.
مدیركل شیلات هرمزگان نیز با بیان اینكه طرح پرورش ماهی در قفس در استان به صورت آزمایشی از سال 86 در جزیره هنگام و بندرآفتاب به اجرا در آمد ، گفت: هم اكنون در بیشتر نقاط استان كه ظرفیت های فعالیت پروش ماهی در قفس وجود دارد شاهد حركت هایی خوبی در این زمینه هستیم.
سید پرویز محبی با اشاره به افزایش فشار به ذخایر آبزیان خلیج فارس در سال‌های اخیر افزود: راهبرد جدی سازمان شیلات ایران برای مرتفع سازی این مشكل ، توسعه سریع طرح‌های پرورش ماهی در قفس ، دستیابی به تولید انبوه ماهیان با ارزش دریایی و جلوگیری از صید غیرمجار است.
وی ، سلامت غذایی ، طبیعی بودن محصول و تولید ماهی در شرایط طبیعی ، عدم نیاز به زمین در خشكی ، مقرون به صرفه بودن ، هزینه‌های پایین و زود بازده بودن را از مزیت‌های اجرای این طرح است.
مدیركل شیلات هرمزگان یادآورشد: در حال حاضر بر اساس مطالعات انجام شده ، ظرفیت تولید بیش از 90 هزار تن از گونه های بومی و غیربومی از جمله ماهیان سوكلا ، شانك ،‌ هامور ، سی باس آسیایی ، تون ماهیان ، ‌صبیتی ، شوریده ، راشگو وغیره در قفس های دریایی در استان برآورد شده است.
محبی با اشاره به اینكه در این استان مناطق ساحلی كوهستك ، جزیره لارك (‌شمال ، شمال غربی و شمال شرقی) ، ‌جزیره هنگام ، جزیره قشم (جنوب شرقی) ، ‌جزیره فارو ، ‌جزیره كیش ، ‌جزیره هندورابی ، ‌بندرچارك ، گرزه ، حسینه ، چیرویه و مقام پرورش ماهی در قفس بوده از سرمایه گذاران خواست تا در صورت تمایل به سرمایه گذاری در این زمینه به معاونت آبزی پروری شیلات هرمزگان مراجعه نمایند.
مدیر كل شیلات هرمزگان ، پرورش ماهی در قفس را راهی برای بازسازی ذخایر آبزیان خلیج فارس برشمرد. ك/3
7195/6048
۰ نفر