به گزارش ايرنا از پايگاه اينترنتي هلث، محققان دانشگاه راش در آمريكا در يك مطالعه با انجام آزمايش هاي گوناگون بر روي گروهي از افراد سالخورده كه متوسط سني آنها 81 سال بود، متوجه شدند: افرادي كه رژيم غذايي مديترانه اي و رژيم غذايي ضد فشار خون (رژيم DASH ) دارند، كمتر به بيماري آلزايمر و پيري مغز مبتلا مي شوند.
رژيم مديترانه اي يك رژيم مشخص و ثابت نيست؛ نحوه پخت غذا در كشورهاي مديترانه اي مثل يونان، ايتاليا، اسپانيا، جنوب فرانسه، تركيه و تونس متفاوت است ولي به طور كلي غذاي روزانه آنها بر اساس غلات ( عموما نان، ماكاروني، برنج و گندم پرك شده ) ميوه تازه و خشك شده، سبزيجات و غلات، روغن زيتون، سير و ديگر ادويه ها و طعم دهنده هاي گياهي، دانه ها، ماهي و ساير غذاهاي دريايي تعريف مي شود.
مصرف محصولات لبني تخميري مانند پنير و ماست در اين رژيم غذايي بالاست ولي شير و كره به مقدار كمتري مصرف مي شود. مصرف گوشت نيز كم است شيريني ها نيز در مواقع خاصي مصرف مي شوند.
ميزان كم چربي اشباع در رژيم مديترانه اي، مهم ترين نقطه مثبت آن است.
اين مطالعه نشان داد كه با افزايش مصرف روغن هاي اشباع، آمار مرگ و مير ناشي از بيماري قلبي به وضوح افزايش مي يابد.
در همين زمان، افرادي كه رژيم مديترانه اي را مصرف كرده بودند كمترين ميزان سكته و بيماري هاي قلبي را داشتند كه دليل آن مصرف كم چربي اشباع بود.
دكتر كلير موريس، از دانشگاه راش مي گويد: تركيب رژيم غذايي مديترانه اي و ضد فشار خون بالا، در واقع روند تخريب سلول هاي مغزي را به تاخير مي اندازد.
علمي(6)**2038**1440
تهران-ايرنا-محققان آمريكايي مي گويند: با رعايت رژيم غذايي مناسب، مي توان پيري مغز را تا هفت سال و نيم به عقب انداخت و از ابتلا به بيماري آلزايمر، جلوگيري كرد.