به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از ساينس، اين سبزيجات فضايي از سال 2002 ميلادي در عرشه كشتي ISS در گلخانه اي به نام لادا رشد كردند و آزمايش هاي متفاوتي روي آنان انجام شده است. تمام شرايط ميكروگرانشي به مدت 12 سال روي اين گياهان بررسي شده است و شرايط شبيه سازي شده براي آنان دقيقا مشابه فضاست.
مدت كاشت تا برداشت اين گياهان كه عمده آن كاهوي بنفش است، 33 روز طول مي كشد. سيستم كشاورزي فضايي با سيستم زميني كاملا متفاوت است و محققات از يك سيستم رشد گياه به نام Veggie استفاده كرده اند.
اين سيستم تاشو مجهز به بالشتكي است كه دانه گياهان درون آن قرار دارند. اين بالشتك در معرض لامپ هاي LED قرمز و آبي قرار مي گيرد. گياهان زيادي با استفاده از اين سيستم در سال 2014 ميلادي در فضا رشد كردند؛ ولي محققان ناسا اين گياهان را براي آزمايش هاي بيشتر به زمين منتقل كردند. هدف محققان از اين كار، اطمينان از قابل استفاده بودن گياهان بود؛ چراكه فضاي باز ايستگاه به راحتي موجب انتقال انواع آلودگي ها از محيط به گياه مي شود.
تحقيقات نشان مي دهد كه اين گياهان قابل مصرف هستند، ولي لازم است محققان قبل از استفاده، برگ گياهان را به كمك يك دستمال مرطوب پاك كنند.
محققان ناسا بر اين باورند كه استفاده از سبزيجات و غذاي تازه، علاوه بر غذاي بسته بندي شده، براي سلامت جسمي و رواني فضانوردان ضروري است و امكان سفرهاي طولاني مدت فضايي را فراهم مي كند.
علمي (6) ** 9259**1599
تهران - ايرنا - فضانوردان ايستگاه فضايي بين المللي (ISS) سبزيجاتي را مصرف كردند كه در همين ايستگاه پرورش يافته است.