۲۵ مرداد ۱۳۹۴، ۹:۲۴
کد خبر: 81720717
T T
۰ نفر

هفته كرامت؛ زمانی برای تفكر در كسب كرامت نفس

۲۵ مرداد ۱۳۹۴، ۹:۲۴
کد خبر: 81720717
هفته كرامت؛ زمانی برای تفكر در كسب كرامت نفس

تهران - ایرنا - اعتماد به نفس مقدمه رسیدن انسان به مقامات عالی است و هفته كرامت بهترین فرصتی است كه افراد اندكی در زمینه نحوه كسب كرامت نفس تفكر كنند.

به گزارش روز یكشنبه خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا،‌ كرامت به معناي دوري از پستي و فرومایگي است و روح بزرگوار و منّزه از هر پستي را كریم گویند.
كرامت در مقابل دنائت، ذلّت و خواري است و براي رسیدن به قلّه بلند كرامت باید به سلاح تقوا و پرهیزگاري مجهّز گشت، و تقوا آن است كه انسان از هر چه كه او را به گناه وا می‌دارد، دوري كند.
به فرموده حضرت امیرالمؤمنین علی(ع): آن‌كس كه تقوا پیشه كند به آنچه كه دوست دارد جاودانه دسترسي پیدا می‌كند، خدا او را در منزل كرامت خویش مسكن می‌دهد. خانه‌اي كه مخصوص خداست. سقف آن عرش پروردگاري و روشنایي آن از جمال الهی و زائرانش فرشتگان، و دوستان و همنشینان پیامبران الهی هستند.

** پیام دهه كرامت
در واقع مهم ترین پیام دهه كرامت توجه به كرامت نفس انسان بوده و راه رسیدن به آن نیز تعلیم و تربیت دینی است.
سالم نگهداشتن فطرت انسان از لوازم افزایش كرامت نفس است و از این رو داشتن جامعه سالم رسیدن به این مهم را آسان تر می كند.
دهه كرامت را می توان دهه عزم و قاطعیت و اراده آهنین زنان بزرگ و بانوان والامقام و گرانقدر در جهان اسلام و دنیای معاصر عنوان كرد.
دهه كرامت، فصلی نوین برای عرض ارادت دوستداران و تجدید عهد ولایتمداران به ساحت مقدس اهل بیت (ع) همزمان با ولادت حضرت معصومه (س) آغاز و با ولادت ثامن الحجج علی ابن موسی الرضا (ع) به پایان می رسد.
این دهه پرفضیلت كه برابر است با دهه اول ماه ذی القعده ،‌ یادآور بسیاری از مطالب عالی و مفاهیم بلند و سازنده و ارزشمند كه از آن جمله می توان علائق، مهر و وفای كم‌نظیر یك خواهر نسبت به مقام شامخ و معنوی برادر عنوان كرد.
مهر و وفای خواهری مهربان كه او را به هجرت وادار و غربت و بیماری و در نهایت مرگ را در فصل جوانی برای او آسان كرد.

**دهه كرامت دهه عزم و اراده زنان
كارشناس علوم قرآنی و مدرس حوزه علمیه در گفت و گو با ایرنا ‌، مهمترین پیام دهه كرامت را توجه به كرامت نفس انسان عنوان كرد و گفت: لازمه وجود كرامت نفس ، تعلیم و ترببت دینی است كه احساس مسوولیت در مورد تربیت همه افراد جامعه ، سالم نگهداشتن فطرت انسان از جمله راهكارهای افزایش كرامت نفس است.
حجت الاسلام بهمن نبیلی ، اعتماد به نفس در مسیر رشد و تعالی را مقدمه رسیدن انسان به مقامات عالی دانست و از طرفی تبیین سیره زندگانی ائمه معصومین(ع) و گرامیداشت ایام خاص فرهنگی و دینی را بهترین درس كرامت برای انسان برشمرد.
وی افزود: این دهه به یمن وجود بارگاه امام رضا (ع) در مشهد مقدس و خواهر بزرگوارشان ، حضرت معصومه (س) در شهر مقدس قم ، در واقع مظهر تجلی رحمت الهی به ملت بزرگ ایران است.
نبیلی با بیان این كه دهه كرامت یادآور بسیاری از مفاهیم بلند و سازنده است ، اذعان داشت: مهر و وفای خواهر به برادر و دلدادن به هجرت و پذیرش غربت و بیماری و شهادت در این راه در ایام جوانی ، بزرگترین الگو برای عاشقان و دوستداران خاندان عصمت و طهارت(ع) می تواند باشد.
وی تأكید كرد: آحاد جامعه در این دهه با الگو گرفتن از سیره ائمه اطهار(ع) در راستای رشد و تعالی فرهنگ غنی اسلامی باید تلاش بیشتری كنند.

**خصوصیات اخلاقی حضرت رضا(ع) موجب شیفتگی و جذب دشمنان
حجت الاسلام بهمن نبیلی اظهارداشت: خصوصیات اخلاقی و زهد و تقوای حضرت ثامن الحجج (ع) به گونه‌ای بود كه حتی دشمنان خویش را هم شیفته و مجذوب خود كرده بود و ایشان با مردم در نهایت ادب، تواضع و مهربانی رفتار می‌كردند و هیچ گاه خود را از مردم جدا نمی دانستند.
وی به اقدام مأمون عباسی برای انتخاب امام رضا(ع) به ولایتعهدی اشاره و تصریح كرد: ترس از افزایش محبوبیت امام در مدینه و گرایش گروه های شیعی به ایشان، موجب فراخوانده شدن عالم آل محمد از مدینه به خراسان شد.
نبیلی، امام رضا (ع) را مظهر مهربانی دانست و افزود: زمان حیات آن امام بزرگوار، زمینه احیاء و گسترش فعالیت شیعیان در مناطق مختلف جهان اسلام فراهم شد.
حجت الاسلام نبیلی با اشاره به اینكه اهل بیت(ع) در مسیر زندگی خود مبنا و اصول اساسی، اعتقادی، سیاسی و فرهنگی را برای مردم بیان داشتند، افزود: سیره اهل بیت(ع) یك الگوی به تمام معنای كامل برای رسیدن به یك زندگی سعادتمندانه است.
وی گفت: امروزه یكی از مشكلات جامعه جهان اسلام عدم انتخاب درست الگو برای زندگی اجتماعی می باشد و از طرفی بیشتر ناهنجاری های این جوامع آگاه نبودن مسلمانان با سبك زندگی ارزشی و شرافتمندانه است ، زندگی كه انسان را به كمال می رساند.
استاد حوزه علمیه با بیان اینكه یكی از ویژگی های دهه كرامت نگاه به دو الگوی برتر یعنی امام رضا(ع)و حضرت فاطمه معصومه (س) است تصریح كرد: امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س) از جمله شخصیت هایی بودند كه مسیر حق را برای مردم به خوبی روشن كردند.
وی با اشاره به اینكه در سیره امام رضا(ع) در تمام مسائل مختلف اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی و اعتقادی حركت در مسیر حق را می بینیم تصریح كرد: حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) به همه دوستداران درس مهربانی ، صمیمیت ، صداقت ، وفاداری، عشق به والدین ، عشق به فرزندان و عشق به همه خوبی ها داده و حضرت فاطمه معصومه(س) برای دفاع از حریم ولایت ،عفت،محبت و امامت خود را به خطر انداخت و جان عزیز خود را همچون زینب كبری (س) فدای ولایت كرد.
دهه كرامت نمادی برای معرفی فرهنگ اسلام ناب و اصیل اهل بیت (ع) به مسلمانان و دیگرملل آزاده و از سوی دیگر مظهر مهرورزی و دلدادگی به ولایت و اطاعت از دستورات امام زمان (عج) است.
روز میلاد حضرت فاطمه معصومه(س) به پیشنهاد فرهنگسرای دختران و تایید شورایعالی انقلاب فرهنگی در 1385 هجری خورشیدی به عنوان روز دختران نامگذاری شد.
فرآهنگ ** 1417**1569
۰ نفر