به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از اسمارت كامپيوتينگ، ساخت رايانه با استفاده از پروتئين DNA بر مبناي فناوري نانو قرار دارد و از نمك هاي مس و اسيدي به نام Ethylenediaminetetraacetic استفاده مي شود. اين اسيد تركيبي است كه در شامپو و ساير محصولات خانگي يافت مي شود.
تحقيقات قبلي نشان داد كه مي توان ساختار DNA را با استفاده از اسيد تغيير داد. تحقيقات جديد نشان مي دهد كه مي توان با استفاده از ذرات باردار مثبت مس، پروتئين DNA را براي بار دوم تغيير داد و به ساختار سنجاق سر (hairpin) تبديل كرد.
اين ساختار الگويي است كه مي تواند در DNA يا RNA رخ دهد. RNA يك اسيد نوكلئيك است كه در تمام سلول هاي زنده وجود دارد و نقش آن حمل دستورالعمل ها از DNA براي كنترل سنتز پروتئين است.
در برخي از ويروس ها، اطلاعات ژنتيكي بيشتر توسط RNA منتقل مي شود. تغيير DNA به ساختار سنجاق سر، كاربردهاي مختلفي از ساخت ماشين هاي مكانيكي در مقياس نانو گرفته تا ساخت رايانه مبتني بر DNA دارد.
يكي ديگر از كاربرد هاي اين روش، تشخيص كاتيون هاي مس در آب است. وجود مس در آب سبب سمي شدن آب و نابودي ماهي ها و ديگر آبزيان مي شود.
نتايج اين تحقيقات در نشريه Chemical Communications منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
تهران-ايرنا-محققان دانشگاه آنجليناي شرقي در حال توسعه روشي هستند كه به جاي سيليكون، از پروتئين DNA در ساخت رايانه استفاده مي شود.