۲ شهریور ۱۳۹۴، ۹:۱۱
کد خبر: 81731409
T T
۰ نفر
اعضاي بدن 46 بيمار مرگ مغزي در اردبيل اهدا شد

اردبيل - ايرنا - با پيوند اعضاي 46 بيمار مرگ مغزي استان اردبيل به بيش از 200 بيمار در كشور حياتي دوباره بخشيده شد.

به گزارش ايرنا از سال 1387 با فعال شدن واحد فرهنگي مددكاري فراهم آوري اهداء عضو دانشگاه علوم پزشكي استان اردبيل تاكنون رضايت برداشت و اهداي اعضاي بدن 46 بيمار مرگ مغزي در اين استان فراهم شده است.
شكور مولايي كارشناس مسوول اين واحد به خبرنگار ايرنا گفت: به طور ميانگين چهار عضو هريك از بيماران مرگ مغزي و در كل بيش از 200 عضو برداشت و با پيوند به بيش از 200 بيمار نيازمند عضو در سراسر كشور، حيات دوباره آنان تضمين شده است.
او استان اردبيل را يكي از فعال ترين استانها در اهداي عضو ذكر كرد.
او با اعلام اينكه فقط يك مورد از 46 بيمار اهدا كننده عضو داراي كارت اهداي عضو بوده است افزود: براي جلب رضايت خانواده بيماران ديگر جهت برداشت و اهداي اعضاي بدن بيمارنشان تلاش زيادي صورت گرفته است.
هرچند اهداي عضو اهداي زندگي است اما اقناع عمومي براي اهداي اعضاي بدن خود يا عزيزانشان در صورت مرگ مغزي كاري طاقت فرسا بوده و در بسياري از موارد به مخالفت قطعي خانواده بيمار براي اهداي عضو منجر مي شود.
به گفته مولايي، تاكنون بيش از 5هزار كارت اهداي عضو در استان اردبيل صادر شده و علاقمندان به اهداي عضو مي توانند به منظور نام نويسي جهت اهداي عضو به بيمارستان هاي شهرهاي مختلف استان مراجعه نمايند تا كارت مذكور به طور رايگان در دانشگاه علوم پزشكي استان صادر و ظرف يك هفته الي ده روز از طريق پست به نشاني متقاضيان ارسال شود.
وي بيان كرد: استان اردبيل در مرحله فراهم آوري اهداي عضو قرار دارد و به محض گزارش وقوع مرگ مغزي از بيمارستان هاي تابعه به دانشگاه علوم پزشكي استان سريعا نسبت به انجام مراقبت هاي پزشكي، بازديد و تاييد مرگ مغزي بيمار توسط پزشكان مجرب و پزشكي قانوني اقدام مي شود.
بعد از احراز مرگ مغزي، واحد فرهنگي مددكاري فراهم آوري اهدا عضو دانشگاه علوم پزشكي استان اردبيل وارد عمل شده وتلاش براي جلب رضايت خانواده بيمار كه معمولا قبلا به دريافت كارت اهداي عضو اقدام نكرده است آغاز مي شود.
در صورت جلب رضايت خانواده بيمار مرگ مغزي، جسد براي تشريح و برداشت اعضاي مورد نياز به بيمارستان امام خميني تهران منتقل وبعد از برداشت اعضا براي دفن به استان عودت داده شود.
از نظر علم پزشكي سطح هوشياري يك فرد سالم 15 محسوب مي شود و مرگ مغزي به حالتي از ركود فعاليت مغز گفته مي شود كه سطح هوشياري بيمار به پايين تر از پنج برسد و در اين صورت معمولا كليه،كبد،قلب و نسوج بيمار براي پيوند و اهداي زندگي به بيماران نيازمند برداشته مي شود.
با توجه به اهميت فاصله زماني برداشت تا پيوند عضو از نظر سلامت اعضاي بدن، گذر از مرحله فراهم آوري به مراحل برداشت و پيوند عضو در استان اردبيل بسيار ضروري مي نمايد.
بديهي است انجام برداشت و پيوند اعضاي بدن در داخل استان در ترويج فرهنگ اهداي عضو و تغيير نگرش عامه از امتناع به اقناع براي اهداي عضو تاثيرخواهد داشت.
البته اين تغيير نگرش جز با تعميق و تحكيم اعتقادات مذهبي فراهم نخواهد شد و در اين راستا لازم است از فرصت منابر،مساجد و وعاظ و روحانيان بهره مند شد.
گزارش : عيسي پاشاپور
7124/6016