به گزارش ایرنا، وزارت نفت هند امیدوار است ایران را متقاعد كند تا امتیاز توسعه میدان گازی فرزاد بی را به شركت هندی او.ان.جی.سی ودیش واگذار كند، این میدان یكی از بزرگ ترین میدانهای گازی است كه تاكنون هند در خارج از این كشور كشف كرده است.
كنسرسیومی به رهبری شركت او.ان.جی.سی ویدش، بخش سرمایه گذاری خارجی شركت ملی نفت و گاز هند (او.ان.جی.سی)در سال ٢٠٠٨ میلادی میدان گازی فرزاد بی را در بلوك فراساحلی فارسی (بینالود) در خلیج فارس كشف كردند.
كنسرسیوم هندی پس از مدتی به علت تحریم ها از سرمایهگذاری حدود هفت میلیارد دلاری در این پروژه كنارهگیری كرد، اما هم اكنون خواستار امضای قرارداد توسعه میدان گازی فرزاد بی است.
براین اساس، خبرگزاری رویترز گزارش داد: شركت او.ان.جی.سی ویدش، بخش سرمایه گذاری شركت دولتی اكتشاف نفت و گاز هند، در ماه جاری میلادی طرح پیشنهادی بازنگری شده خود را برای در اختیار گرفتن حق امتیاز توسعه میدان گازی فرزاد بی ارائه داده است.
توافق جامع هسته ای ١٤ ژوئیه (٢٣ تیرماه) تهران و كشورهای گروه ١+٥ در وین هم اكنون مسیر را برای لغو تحریم های ایران هموار كرده و این شرایط دورنمای حضور هندی ها را در توسعه میدان گازی فرزاد بی با ١٢ تریلیون و ٥٠٠ میلیارد فوت مكعب ذخایر درجا، روشن كرده است.
براساس این گزارش، به دنبال لغو تحریم های ایران مسیر برای مشاركت در پروژه های ایران فراهم می شود و بلوك فارسی با ٢١,٦٨ تریلیون فوت مكعب ذخایر درجا شامل 12.8 تریلیون فوت مكعب گاز طبیعی و ٢١٢ میلیون بشكه میعانات گازی قابل برداشت، برای مشاركت در توسعه پروژه جذابی خواهد بود.
ورما گفت: ما ٢ هفته پیش طرح پیشنهادی بازنگری شده برای توسعه میدان گازی فرزاد بی را در پی درخواست مقامهای ایرانی، ارائه كردیم.
وی افزود: ایران و كنسرسیوم هندی بزودی درباره طرح بازنگری شده توسعه میدان گازی فرزاد بی گفتگو می كنند.
بر اساس گزارش رویترز، تهران ماه ژوئیه پیش نویس مدل جدید قراردادهای نفت ایران با عنوان Iran Petroleum Contract را به یك هیاتی متشكل از مقامهای وزارتخانه های نفت و دارایی هند كه به تهران سفر كرده بودند، پیشنهاد دادند.
گفته می شود مدل جدید قراردادهای نفتی ایران تركیبی از قراردادهای مشاركت در تولید و خدمات فنی است.
یك هیات هندی به سرپرستی راجیو مهریشی معاون وزیر دارایی هند چندی پیش به تهران سفر كردند، این هیات از مقامهای وزارتخانههای دارایی، نفت و بانك مركزی هند تشكیل شده بود.
غلامرضا انصاری سفیر جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو ماه گذشته میلادی گفته بود: هند اولویت نخست برای توسعه میدان گازی فرزاد بی است، اما از آن جا كه بازار به سرعت در حال تحول است، هند باید سریعتر حركت كند.
اقتصام(2)2022**1558
با ارایه طرح بازنگری شده؛
عزم جدی هند برای مشاركت در توسعه میدان گازی ایران
۳ شهریور ۱۳۹۴، ۹:۲۶
کد خبر:
81733085
تهران - ایرنا - هند كه عزم خود برای حضور در میدان مهم گازی در خلیج فارس را جزم كرده، طرح بازنگری شده توسعه میدان گازی فرزاد بی را ارائه داد.