۳ شهریور ۱۳۹۴، ۱۰:۰۴
کد خبر: 81733168
T T
۰ نفر

ابتلا چهار پرستار فیلیپینی در عربستان به مرس

۳ شهریور ۱۳۹۴، ۱۰:۰۴
کد خبر: 81733168
ابتلا چهار پرستار فیلیپینی در عربستان به مرس

كوالالامپور – ایرنا – فیلیپین روز سه شنبه تایید كرد چهار پرستار این كشور در عربستان آلوده به ویروس كرونا عامل بیماری سندرم تنفسی خاورمیانه یا 'مرس' شده اند.

به گزارش ایرنا، 'چالز خوزه' سخنگوی وزارت امور خارجه فیلیپین در بیانیه ای به نقل از سفارت این كشور در ریاض، ابتلا چهار پرستار فیلیپینی را كه در یكی از بیمارستان های عربستان مشغول كار بودند به 'مرس' تایید كرد.
وزارت بهداشت عربستان هفته جاری اعلام كرد شش نفر در این كشور مبتلا به ویروس كرونا (مرس) شده و یك نفر نیز در ریاض جان خود را بر اثر ابتلا به این ویروس از دست داده است. تنها یك نفر از این افراد خارجی بوده است.
این در حالی است كه فیلیپین اعلام كرد دو نفر از پرستارانی كه در عربستان به مرس مبتلا شده اند 29 و 32 ساله و زن بوده و در قرنطینه نگهداری می شوند.
به نوشته تارنمای 'فیل استار'، سخنگوی وزارت خارجه فیلیپین هویت این چهار پرستار را افشا نكرد، اما اعلام كرد دو پرستار دیگر 50 و 55 ساله و مرد هستند.
مسئولان فیلیپین تیر ماه امسال نیز از شناسایی دومین فرد مبتلا به سندرم تنفسی خاورمیانه در این كشور جنوب شرق آسیا خبر داده بودند.
سه پرستار و مسئول امور بهداشتی فیلیپین نیز اسفند ماه سال گذشته در عربستان سعودی به مرس مبتلا شدند. 10 تن از اتباع این كشور از سال 2013 میلادی تاكنون براثر بیماری مرس جان خود را از دست داده اند كه هشت نفر آن ها در عربستان بوده اند.
سندروم تنفسی خاورمیانه یا مرس یك بیماری ویروسی است كه نخستین بار سال 2012 میلادی در عربستان سعودی گزارش شد.
براساس آمار مقام های وزارت بهداشت عربستان، از ماه ژوئن 2012 میلادی تاكنون یك هزار و 134 مورد ابتلا به ویروس كرونا عامل بیماری مرس ثبت شده كه 592 نفر از آنها بهبود یافته، 486 نفر جان باخته، 52 نفر تحت در مان هستند و چهار نفر نیز در خانه های خود بسر می برند .
ویروس كرونا نخستین بار در سال 1960 كشف شد كه موجب بروز بیماری هایی از خانواده سرما خوردگی در انسان و حیوانات می شود و از ویژگی آنها زوائد تاج مانند بر روی سطوح دیواره ویروس ها است.
علایم این بیماری هنوز ناشناخته است، اما از علایم اصلی آن تب، سرفه، تنگی نفس و مشكلات حاد تنفسی است. بیمار ممكن است سرفه های چند روزه ظاهرا بدون دلیل نیز داشته باشد. در موارد حاد مشكلات گوارشی نظیر اسهال، نارسایی حاد تنفسی، اختلالات انعقادی، پریكاردیت و نارسایی كلیه نیز گزارش شده است.
ویروس كرونا عامل بیماری مرس گونه ای مرگبارتر اما با قابلیت انتقال كمتر از ویروس سارس محسوب می شود كه در سال 2003 در آسیا شیوع یافت و هشت هزار و 273 نفر را مبتلا كرد.
عربستان اصلی ترین مركز شیوع و گسترش بیماری مرس معرفی شده است.
آساق**1611