به گزارش گروه علمي ايرنا از ساينس، در قسمت گلو در دهان منطقه اي به نام اوروفارنكس وجود دارد و اين مطالعات نشان مي دهد ميزان باكتري هاي دهاني، به ويژه باكتري هاي اسيد لاكتيك اين قسمت در افراد مبتلا به اسكيزوفرني، با افراد سالم متفاوت است.
در اين مطالعه آمده است كه ويروس ها، باكتري ها و قارچ هاي يافت شده در بدن كه به عنوان ميكروبيوم شناخته مي شوند، نقش مهمي در تكامل مغز، رفتار و توانايي شناختي افراد دارند.
مطالعات قبلي نشان داده بود كه تغييرات ميكروبيوم روده مي تواند عملكرد شناختي را كاهش دهد، توزيع چربي بدن را بهبود بخشد و منجر به اضطراب و افسردگي شود.
اين مطالعه به ارتباط بين ميكروبيوم واقع در قسمت انتهايي دهان، پشت زبان، كام نرم و لوزه و بيماري اسكيزوفرني پرداخته است.
نتايج اين مطالعه اطلاعات ارزشمندي را براي درمان اين عارضه در اختيار محققان قرار مي دهد.
روان گسيختگي يا اسكيزوفرني يك اختلال رواني است كه مشخصه اصلي آن از كار افتادگي فرايندهاي فكري و پاسخگويي عاطفي ضعيف است. اين بيماري از ساير بيماري هاي روان شناختي شديدتر و خطرناك تر است و بيشتر به صورت توهم شنيداري، توهم هاي جنون آميز يا گفتار و تفكر آشفته بروز مي كند.
مبتلايان به اين بيماري دچار عوارضي مانند هذيان، توهم، عدم ارتباط منطقي در رفتار و گفتار، انزوا و گوشه نشيني هستند. اين بيماري بيشتر در سنين 15 تا 35 سالگي مشاهده مي شود و در بين مردان و زنان به يك اندازه شايع است.
اگرچه تاكنون علت اسكيزوفرني شناسايي نشده اما ثابت شده است كه وجود عوامل ژنتيكي و بيولوژيكي در برخي افراد و شدت يافتن اين عوامل در اثر استرس هاي بيروني، مي تواند موجب بروز اين بيماري شود.
درحال حاضر بيماران مبتلا به اختلال اسكيزوفرني با داروهاي آنتي ساي كاتيك (antipsychotic) درمان مي شوند اما در درمان همه اين بيماران موثر نيست و عوارض جانبي نيز دارد. همچنين اين دارو براي افرادي كه علايم بيماري را دارند اما ابتلاي آنها به اسكيزوفرني به طور قطعي مشخص نشده است، گزينه مناسبي نيست.
نتايج اين تحقيقات در نشريه PeerJ منتشر شده است.
علمي(6) ** 9259**1834
تهران- ايرنا- مطالعات محققان دانشگاه جورج واشنگتن آمريكا نشان مي دهد كه باكتري هاي گلو با بيماري اسكيزوفرني مرتبط است.