به گزارش خبرنگار علمی ایرنا از هلث،این محققان دركنفرانس جهانی آلزایمر در لندن اعلام كردند كه شمار بیماران مبتلا به دمانس به شدت در حال افزایش است و درحال حاضر در هر 3.2 ثانیه یك نفر در جهان به این بیماری مبتلا میشود.
سازمان جهانی آلزایمر شمار بیماران دمانس را در سراسر جهان 47 میلیون نفر اعلام كرده است كه تعداد این بیماران بهسرعت افزایش مییابد.آنها از دولتهای جهان خواستهاند پیشگیریهای لازم را برای مبتلا نشدن مردم به این بیماری انجام دهند.
محققان سازمان جهانی آلزایمر (ADI) پیشبینی كردند كه شمار این مبتلایان در سال 2030 به 74.1 و در سال 2050 به 131.5 میلیون نفر برسد.
60درصد مبتلایان به دمانس در كشورهای فقیر دنیا زندگی میكنند. شمار بیماران دمانس در آسیا بیشتر از قارههای دیگر جهان است. متخصصان مخارج اجتماعی و اقتصادی این بیماری را بیش از 700 میلیارد یورو در سال برآورد میكنند.
مارك وارتمن، رئیس سازمان جهانی آلزایمر درباره گزارش این سازمان گفت:دولتها باید شرایط بهتری را برای مبتلایان به بیماری دمانس مهیا كنند.
وی گفت:افزایش مخارج بیماران دمانس چالشی جدی برای سیستم بهداشتی و اجتماعی در سراسر جهان است.
**دمانس هنوز جدی گرفته نمیشود
محققان می گویند:گرچه مخارج بیماری دمانس بیشتر از شمار مبتلایان افزایش مییابد، اما این بیماری هنوز جدی گرفته نمیشود.
مارتین پرینس یكی از نویسندگان گزارش سازمان جهانی آلزایمر در این باره میگوید:ما در حال حاضر معتقدیم كه در آخرین گزارش سازمان جهانی آلزایمر در سال 2009 توسعه این بیماری را به اشتباه حدود 12 تا 13 درصد كمتر از حد واقعی برآورد كرده بودیم.
در حال حاضر حدود 1.5 میلیون نفر در آلمان به بیماری دمانس دچار هستند. بیشتر این افراد به شایعترین نوع دمانس، آلزیمر یا زوال عقل سالخوردگی مبتلا هستند.
دمانس به مجموعهای از بیماریها میگویند كه بهطور عمده در میان افراد مسن رواج دارد. در همه این بیماریها تخریب پیشرونده سلولهای عصبی مغز مشاهده میشود و اختلالاتی در حافظه و زبان بروز میكند.
تغییرات روانشناختی و مختل شدن فعالیتهای روزمره فرد از دیگر نشانههای این بیماری است. دلیل این بیماری هنوز به طور دقیق مشخص نشده است.
دمانس ( dementia )٬ یا زوال عقل، در پزشكی و روانپزشكی٬ اختلال مزمن و گاهی حاد فرایندهای روانی به علت بیماری عضوی مغز، كه با تغییر شخصیت و موقعیتناشناسی و اختلال در حافظه و داوری و اندیشه همراه است.
شایعترین نوع دمانس٬ زوال عقل سالخوردگی یا آلزایمر است.
افراد مبتلا به زال عقل ممكن است دچار گیجی باشند، قادر به یادآوری مطلب نباشند یا مهارت هایی كه داشته اند از جمله فعالیت های عادی روزمره را از دست بدهند.سرانجام ممكن است آنها اعضای خانواده یا دوستان را نشناسند و ممكن است این افراد مضطرب به نظر آیند.
علمی **1354**1440
شمار بیماران مبتلا به زوال عقل در جهان تا 2050 سه برابر می شود
۸ شهریور ۱۳۹۴، ۱۲:۱۲
کد خبر:
81740359
![شمار بیماران مبتلا به زوال عقل در جهان تا 2050 سه برابر می شود شمار بیماران مبتلا به زوال عقل در جهان تا 2050 سه برابر می شود](https://img9.irna.ir/old/Image/1394/13940608/81740359/N81740359-70130758.jpg)
تهران-ایرنا -محققان سازمان جهانی آلزایمر (ADI) در گزارش سال 2015 خود در لندن به این نكته اشاره كردهاند كه شمار بیماران مبتلا به زوال عقل یا دمانس (dementia) در جهان تا سال 2050 سه برابر و به 131.5 میلیون نفر برسد.