۱۶ شهریور ۱۳۹۴، ۱۴:۱۶
کد خبر: 81750918
T T
۰ نفر

توطئه صهیونیستی تقسیم مسجدالاقصی و سكوت جهان عرب

۱۶ شهریور ۱۳۹۴، ۱۴:۱۶
کد خبر: 81750918
توطئه صهیونیستی تقسیم مسجدالاقصی و سكوت جهان عرب

تهران – ایرنا – ادامه محدودیت دسترسی فلسطینیان به مسجدالاقصی طی سه هفته اخیر و تشدید بازداشت و سركوب ساكنان محلی بیت المقدس از سوی رژیم صهیونیستی مصداق اجرای توطئه تقسیم زمانی و مقدمه ای برای اشغال كامل این مكان مقدس در سایه سكوت جهان عرب است.

منابع فلسطینی گزارش دادند، نظامیان صهیونیست بامداد دیروز (یكشنبه) با ایجاد مانع در ورودی های مسجدالاقصی از ورود دهها زن فلسطینی و چندین مرد به این مسجد جلوگیری كرد.
رژیم صهیونیستی سه هفته است كه از بین ساعات 7 تا 11 بامداد از ورود بانوان فلسطینی به مسجدالاقصی جلوگیری می كند.
آوی بیتون فرمانده پلیس صهیونیستی در بیت المقدس پیشتر مدعی شده بود كه محدودیت علیه بانوان با هدف جلوگیری از افزایش تنش در منطقه صورت می گیرد. وی همچنین بانوان فلسطینی را عامل تهدیدآمیز برای شهرك نشینان صهیونیست كه هرروزه حریم این مسجد را نقض می كنند، معرفی كرده بود.
این در حالی است كه گزارش رسانه ها بر اساس اظهارات ساكنان محلی بیت المقدس تقریبا هرروزه از تجاوز صهیونیست های افراطی با همراهی نظامیان به این مكان مقدس حكایت دارد. بر اساس اعلام ساكنان محلی، نظامیان صهیونیست با هدف ادامه این رویه ورود فلسطینیان به مسجدالاقصی در ساعات مشخصی از بامداد را ممنوع كرده و این اقدام رژیم صهیونیستی نقض توافقی است كه با اداره اوقاف اسلامی به عنوان تولیت این مكان مقدس در زمینه منع ورود غیرمسلمانان به مسجدالاقصی منعقد كرده است.
شاهدان عینی اعلام كردند كه حدود 42 صهیونیست افراطی روز یكشنبه به حریم این مسجد تجاوز كردند.
نظامیان صهیونیست نیز پیشتر در هفته جاری نام 40 بانوی فلسطینی 15 تا 60 ساله را در فهرست افراد ممنوع الورود به مسجدالاقصی قرار دادند.
ساكنان محلی همچنین اعلام كردند كه دانش آموزان نیز برای ورود به محوطه مسجد و حضور در كلاس های دینی خود با مشكلات مشابه مواجه هستند.
اقدامات متجاوزانه رژیم صهیونیستی در شرایطی صورت می گیرد كه این رژیم به بهانه های واهی از حضور خبرنگاران برای پوشش محدودیت و ممنوعیت دسترسی مسلمانان از یك سو و تجاوز مكرر صهیونیست های افراطی به مسجدالاقصی جلوگیری می كند.
بر اساس گزارش پایگاه خبری سلوانیك وابسته به مركز اطلاع رسانی وادی حلوه در بیت المقدس، رژیم اشغالگر قدس دو عكاس خبرنگار را به خاطر عكس برداری از حوادثی كه مقابل باب السلسه مسجدالاقصی رخ داد، 475 شیكل جریمه كرد.
علاوه بر محدودیت های دسترسی، رژیم صهیونیستی رویه بازداشت فلسطینیان ساكن مسجدالاقصی را طی هفته های اخیر شدت بخشیده است. در ماه آگوست (مرداد/شهریور) 150 فلسطینی ساكن این شهر، شامل 70 كودك و نوجوان را بازداشت كرد.
بیشتر این بازداشت ها در ورودی های مسجدالاقصی و داخل محوطه آن صورت گرفته است و اكثر بازداشت شدگان نیز ساكن بخش قدیمی بیت المقدس هستند.
علاوه بر بازداشت و تخریب خانه های فلسطینیان ساكن مسجدالاقصی كه با هدف اجرای سیاست یهودی سازی و سركوب بیش از پیش مسلمانان این شهر صورت می گیرد، رژیم صهیونیستی مجازات های جمعی علیه ساكنان بیت المقدس، از جمله مسدود كردن جاده ها با بلوك های سیمانی را تشدید كرده است.
خبرگزاری رسمی فلسطین (وفا) ضمن انتشار خبر حمله به بانوان معترض فلسطینی و جلوگیری از ورود آن ها به مسجدالاقصی نوشت: تحلیل ها نشان می دهند كه رژیم صهیونیستی عملا طرح تقسیم زمانی مسجدالاقصی را كه دیریست در سر می پروراند، به اجرا گذاشته است.
رژیم صهیونیستی كرانه باختری و شرق بیت المقدس را در جریان جنگ خاورمیانه در سال 1967 اشغال كرد. تل آویو بعدها بخش قدیمی بیت المقدس را نیز ضمیمه مناطق اشغالی كرد و مدعی مركزیت تمام بیت المقدس شد؛ اقدامی كه از سوی جامعه بین المللی به رسمیت شناخته نشده است.
رژیم اشغالگر قدس در قراردادی با اردن به عنوان تولیت مسجدالاقصی موافقت كرد كه غیر مسلمانان وارد حریم این مسجد نشوند و یهودیان تنها اجازه حضور در مقابل دیوار غربی این مسجد داشته باشند.
اما این رژیم، طبق رویه معمول و روحیه تجاوزگری، در مورد این توافقنامه نیز خلف وعده كرده و صهیونیست های افراطی با هدف تشدید تنش و تحریك مسلمانان با همراهی نظامیان به طور مرتب به حریم محوطه مسجدالاقصی یورش می برند.
محمود الهباش قاضی القضات فلسطین و مشاور دینی محمود عباس نیز ضمن محكوم كردن یورش رژیم صهیونیستی به مسجد الاقصی طی هفته های اخیر نسبت به توطئه اختصاص بخشی از مسجد الاقصی به صهیونیست ها هشدار داد.
وی تصریح كرد: ترس آن دارم كه مساله فلسطین با نسل های آینده به طور كامل از بین برود چرا كه رژیم صهیونیستی از سه هفته قبل تاكنون اقدام به تقسیم زمانی مسجد الاقصی كرده به طوری كه صبح ها درهای آن را به روی مسلمانان بسته وشهرك نشینان صهیونیست را داخل مسجد الاقصی می كند.
وی به رژیم صهیونیستی نسبت به اختصاص بخشی از مسجد الاقصی به صهیونیست ها و تبدیل آن به معبد یهودی هشدار داد واین امر را در راستای توطئه قبلی تقسیم مسجد ابراهیمی میان مسلمانان وصهیونیست ها تحت فشار و زور دانست.
از سوی دیگر منابع صهیونیستی اعلام كردند كه گلعاد اردان وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی تلاش دارد قانونی تصویب كند تا فعالیت های نمازگزاران زن و مرد فلسطینی را در مسجدالاقصی خارج از قانون تلقی كرده و مانع از حضور آن ها در این مسجد شود.
روزنامه صهیونیستی هاآرتص تاكید كرده كه سازمان امنیت داخلی اسراییل (شاباك) و دادستانی عمومی این رژیم از طرح اردان حمایت می كنند.
این اقدام غیرقانونی رژیم صهیونیستی در شرایطی صورت می گیرد كه كشورهای عربی و نهادهای وابسته به آن ها به رغم ادعاهایشان در زمینه حمایت از ملت فلسطین و آرمان های آنها، سكوت اختیار كرده اند.
حاتم عبدالقادر وزیر سابق امور قدس و از فرماندهان جنبش فتح، به كشورهای عربی - اسلامی نسبت به بی تفاوتی در تقسیم زمانی و مكانی مسجد الاقصی هشدار داد و گفت: این اقدام منجر به انفجار در فلسطین خواهد شد.
عبدالقادر افزود: كاملا پیداست كه سكوت كشورهای عربی و اسلامی موجب تشویق رژیم صهیونیستی در ادامه دادن به این تجاوزها می شود؛ ما به نوبه خود اعلام می كنیم كه همه باید برای متوقف ساختن این ظلم ها از خود تحرك نشان دهند و با این كار به رژیم صهیونیستی هشدار دهند كه دست درازی به مسجد الاقصی به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست و این كار به منزله بازی با آتش است و منجر به انفجار در منطقه خواهد شد.
وزارت امور خارجه فلسطین در 31 آگوست (9 شهریور) اعلام كرد كه طی نامه هایی جداگانه به ایاد مدنی دبیركل سازمان همكاری اسلامی، نبیل العربی دبیركل اتحاده عرب، بان كی مون دبیركل سازمان ملل و ناصر جوده وزیر امور خارجه اردن ضمن هشدار درباره وضعیت اضطراری مسجدالاقصی و تشدید تحركات غیرقانونی رژیم صهیونیستی طی هفته های اخیر، خواستار برگزاری نشست های فوری در این خصوص شده است. اما تاكنون هیچگونه اقدام عملی و بیانیه قاطعی در خصوص این تخلف رژیم صهیونیستی از سوی هیچ یك از سران عرب و حتی اردن كه تولیت این مكان مقدس را بر عهده گرفته، مشاهده نشده است.
جنبش مقاومت اسلامی (حماس) اخیرا در واكنش به اقدام اخیر رژیم اشغالگر قدس درباره مسجدالاقصی، ضمن یادآوری مسوولیت سران، سازمان ها و تشكل های جهان اسلام و عرب، از جمله سازمان همكاری اسلامی، جامعه الازهر و سلاطین و امرای كشورهای عربی در زمینه اقدام برای خنثی كردن توطئه تقسیم زمانی مسجدالاقصی، هشدار داد كه تحقق تقسیم بندی زمانی، مقدمه ای خواهد بود كه به تقسیم مكانی مسجدالاقصی و احداث معابد صهیونیستی در آن منتهی خواهد شد.
وزارت خارجه جمهوری اسلامی اواخر ماه گذشته با صدور بیانیه ای به مناسبت سالگرد آتش افروزی صهیونیست ها در مسجدالاقصی (30 مرداد 1348)، تصریح كرد: تشدید اقدامات رژیم صهیونیستی در یهودی سازی قدس و تقسیم زمانی و مكانی مسجد الاقصی همزمان با حمایت نیروهای صهیونیستی ازشهرك نشینان تندرو در تعرض به این مسجد مقدس در شرایطی صورت می پذیرد كه وضعیت این منطقه بدلیل شهرك سازیهای گسترده وكوچاندن اجباری ساكنان غیریهودی اوضاع بسیار خطرناكی یافته و اقدامات و صدای مظلومیت فلسطینیان نیز نتوانسته شكل گیری توطئه های شوم صهیونیستها در هتك حرمت به مسجد الاقصی را خنثی كند.
جمهوری اسلامی ایران ضمن اعلام حمایت قاطع ازملت قهرمان فلسطین و آرمان های آن تاكید كرد كه وحدت و انسجام صفوف مسلمانان و همراهی آزادیخواهان جهان مانع از تحقق اهداف رژیم صهیونیستی در نابودی مكان شریف و مقدس مسجدالاقصی خواهد شد.
پایگاه خبری میدل ایست مانیتور نیز چند روز پیش در گزارشی ضمن انتقاد تلویحی از سكوت جامعه عربی نوشت: مناقشه فلسطینیان بر سر بیت المقدس مساله ای ملی، مذهبی و قانونی است و اتحادیه عرب، سران كشورهای عربی و حتی رهبری سازمان آزادیبخش فلسطین حق ندارد این مبارزه را واگذار و یا درباره آن مصالحه كند.
این پایگاه خبری افزود: تازمانی كه ماهیت عربی-اسلامی این شهر احیا و روند یهودی سازی رژیم صهیونیستی متوقف نشود، این مناقشه حل و فصل نخواهد شد.
مسجدالاقصی سومین مكان مقدس مسلمانان جهان محسوب می شود.
گزارش از مهدخت پازوكی
خاورم**9156**1566
۰ نفر