۱۷ شهریور ۱۳۹۴، ۱۰:۱۷
کد خبر: 81751865
T T
۰ نفر

شناسايي محل تومورها با نانوذرات

۱۷ شهریور ۱۳۹۴، ۱۰:۱۷
کد خبر: 81751865
شناسايي محل تومورها با نانوذرات

تهران - ايرنا- محققان روش درماني مبتني بر نانوذرات ارائه كردند كه با آن مي‌توان محل‌هايي را كه تومور سرطاني ثانويه در حال تشكيل است شناسايي كنند.

به گزارش ايرنا از ستاد ويژه توسعه فناوري نانو، نتايج اوليه آزمايش روي مدل موش‌ها موفقيت‌آميز بوده و 90 درصد از سايت‌ها شناسايي شدند.
روش‌هاي درمان سرطان طي سال‌هاي اخير رشد قابل ملاحظه‌اي كرده است اما معضلي به نام تغيير رفتار سلول‌هاي سرطان هنوز باقي مانده است.
سلول‌هاي اوليه سرطاني قادرند به سرعت تغيير رفتار داده و در تمام بدن پخش شوند.
محققان موفق شده‌اند نانوذراتي توليد كنند كه سلول‌هاي سرطاني را مورد هدف قرارداده و مي‌تواند آن‌ها را در مراحل مختلف رشد خود از بين ببرد.
بيش از 90 درصد مرگ و مير بيماران سرطاني از طريق تومورهاي ثانويه اتفاق مي‌افتد كه در مراحل بعد از تشكيل سلول‌هاي اوليه سرطان ايجاد شده و در اندام‌هايي نظير مغز، ريه و استخوان نفوذ مي‌كنند.
اين سلول‌ها در برابر داروهاي شيمي‌درماني مقاوم بوده و سلول‌هاي سالم را هدف قرار مي‌دهند براي از بين بردن اين سلول‌ها بايد دوز دارو را به حدي بالا برد كه ممكن است موجب مرگ بيمار نيز شود.
استفاده از نانوذرات مي‌تواند ابزاري براي رهاسازي دارو با غلظت بالا درون تومور باشد در اين روش، روي دارو ليگند قرار داده مي‌شود تا فقط به سلول سرطاني متصل شود.
گروه تحقيقاتي كارتاناسيس اقدام به بهبود اين روش كرده‌اند، اين گروه دو پروتئين ويژه روي سلول سرطاني شناسايي كردند كه در مراحل مختلف رشد تومور، هميشه روي اين سلول‌ها قرار مي‌گيرد.
اين گروه تحقيقاتي از نانوساختارهايي موسوم به ليپوزوم براي هدف قرار دادن اين پروتئين‌ها استفاده كردند. اين دو پروتئين در خون بيمار حركت كرده و سايت‌هاي جديدي براي تشكيل تومور سرطاني جديد ايجاد مي‌كنند.
پژوهشگران با استفاده از نانوذرات اقدام به يافتن اين پروتئين‌ها در موش‌هاي مدل آزمايشگاهي كردند. آنها نانوذرات داراي برچسب راديواكتيو يا فلورسانس را به موش‌ها تزريق و محل پروتئين‌ها را در بدن شناسايي كردند.
اين گروه موفق شدند 90 درصد از سايت‌هاي ايجاد شده توسط اين پروتئين‌ها در بدن را كه ابعادي در حدود 10 تا 30 ميكرون داشتند، شناسايي كنند.
در حال حاضر محققان درصدد بررسي اثرات جانبي اين سيستم دارويي هستند تا عوارض آن را روي بدن شناسايي كنند.
علمي **1354**1599
۰ نفر