به گزارش ايرنا از خبرگزاري يونايتدپرس، محققان دانشگاه آيووا در آمريكا در جريان يك مطالعه، موفق به كشف پروتييني شدند كه موجب پيري عضلاني مي شود. اين محققان همچنين دريافتند تركيبات موجود در گوجه فرنگي و پوست سيب مي تواند اثرات اين پروتيين را از بين ببرد.
پيري، بزرگترين عامل ضعف و آتروفي عضلاني است و محققان اميدوارند كه با استفاده از اين مواد به تقويت عضلات در برابر آثار پيري كمك كنند.
دكتر كريستوفر آدمز متخصص داخلي در بيمارستان آيووا مي گويد: زماني كه پير مي شويم ضعف و آتروفي عضلاني مشكلات زيادي ايجاد مي كند كه تاثير زيادي بر كيفيت زندگي و سلامت انسان دارد.
محققان متوجه شدند كه اثر اسيد اورسوليك موجود در پوست سيب و توماتيدين (tomatidine) موجود در گوجه فرنگي سبز در پيشگيري از تحليل عضلاني ناشي از گرسنگي و بي تحركي، موثر است.
محققان در اين مطالعه، موش هاي مسن را كه دچار آتروفي و ضعف عضلاني بودند به دو گروه تقسيم كردند. يك گروه به مدت دو ماه رژيم غذايي حاوي 0.27 درصد اسيد اورسوليك و يا 0.05 درصد توماتيدين دريافت كردند و گروه دوم رژيم غذايي فاقد اين تركيبات داشتند.
اين مطالعه نشان داد كه هر دو اين ماده موجب افزايش تقريبي 10 درصدي توده ماهيچه اي و افزايش 30 درصدي قدرت ماهيچه مي شود. اين ميزان معادل بازگشت توانايي ماهيچه اي يك فرد جوان است.
تحقيقات تكميلي بر روي موش ها نشان داد كه اين تركيبات موجب غيرفعال شدن ژن هايي مي شود كه از طريق فاكتور رونويسي ATF4 كنترل مي شود.
براي آزمايش اين نكته، محققان موش ها را به نحوي تغيير ژنتيكي دادند كه فاقد فاكتورATF4 باشند.
آنها دريافتند كه ماهيچه هاي اين موش ها در برابر آثار پيري مقاوم است. اين آثار مشابه اثر اسيد اورسوليك و توماتيدين بود.
اكنون محققان در نظر دارند با بررسي روش هايي براي افزودن اين دو تركيب به مواد غذايي، مكمل ها و يا داروها، قدرت و توده عضلاني افراد را با بالا رفتن سن آنها حفظ كنند.
اين مطالعه در مجله Biological Chemistry منتشر شده است.
علمي**2038**1584
تركيبات موجود در گوجه فرنگي و پوست سيب از تحليل عضلاني پيشگيري مي كند
۲۱ شهریور ۱۳۹۴، ۱۲:۴۵
کد خبر:
81756513
تهران-ايرنا- نتايج يك مطالعه نشان مي دهد كه تركيبات موجود در گوجه فرنگي و پوست سيب با تاثير پروتئيني كه موجب پيري عضلات مي شود، مقابله مي كند.