محمد مهدي قاسمي يكشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: استان فارس مهمترين توليد كننده انجيرخشك در كشور است و انجير استهبان در دنيا شناخته شده است.
وي اضافه كرد: با توجه به ارزش افزوده بالاي انجير در فرآوري توسعه واحدهاي فرآوري انجير دركنار بسته بندي مورد حمايت ويژه قرار خواهد گرفت.
قاسمي ادامه داد: 12 واحد فرآوري انجير تحت پوشش سازمان جهاد كشاورزي در فارس فعال هستند كه سالانه ظرفيت فرآوري 24 هزار تن انجير را دارند و براي 227 نفر به صورت دائم و براي 510 نفر اشتغال فصلي ايجاد كرده اند.
وي افزود: عمده واحدهاي فرآوري انجير در بسته بندي اين محصول فعال هستند و محصولات آنها به كشورهاي ويتنام، چين، آلمان، امارات، روماني، هنگ كنگ و كره جنوبي صادر مي شود.
بگفته وي ، توسعۀ و احداث سردخانه هاي زير صفر در واحدهاي بسته بندي انجير براي حفظ اين محصول ضروري است.
رييس سازمان جهاد كشاورزي فارس گفت: سال گذشته در شهرستان استهبان 4/9 هزار تن انجير توليد شد ، با توجه به بارندگي هاي مناسب امسال توليد اين محصول به 12 هزار تن مي رسد.
وي خاطرنشان كرد: سال گذشته چهار هزار و 538 تن انجير از فارس به كشورهاي ديگر صادر شد كه 17 ميليون دلار درآمد ارزي داشت.
قاسمي بيان كرد: سال گذشته از باغات انجير ديم استان فارس 35 هزار تن محصول برداشت شد كه در صورت فرآوري اين محصول مي توان درآمد قابل توجهي را كسب كرد.
استان فارس از 49 هزار هكتار انجيرستان ديم برخوردار است كه 23 هزار و 280 هكتار آن در استهبان وجود دارد ، هفت هزار و 800هكتار از انجيرستانها در ني ريز، پنج هزار و 300 هكتار در داراب، پنج هزار هكتار در جهرم، چهار هزار و 400 هكتار در كازرون، يك هزار هكتار در فيروزآباد، 900 هكتار در كوار و مابقي در ساير شهرستان ها قرار دارند.ك/3
6117/ 5054
شيراز- ايرنا- رييس سازمان جهاد كشاورزي فارس گفت: توسعه فرآوري انجير استهبان در اين استان با ايجاد صنايع تبديلي جديد در رشد اقتصاد منطقه اثرگذار است.