به گزارش روز دوشنبه پایگاه خبری پلیس سرهنگ اكبر امینی درباره میزان نفوذ شبكه های اجتماعی در كشور گفت: با فراگیر شدن گوشیهای هوشمند در میان مشتركان تلفن همراه، فناوری تلفن همراه از برقراری مكالمه صوتی و ارسال متن از طریق پیامك فراتر رفته و هم اكنون این امكان برای كاربران این گوشیها فراهم شده كه از طریق گوشی خود یك كامپیوتر قابل حمل با تمامی برنامههای موردنیاز و حتی بسیار كاربردی تر از رایانه را همراه داشته و در هر مكان و زمانی با سایر كاربران ارتباط تصویری، صوتی و شبكهای برقرار كنند.
این مقام انتظامی آمار حضور ایرانی ها در شبكه های اجتماعی موبایل را قابل تامل دانست و افزود: طبق آخرین آمار 13 میلیون كاربر در شبكه اجتماعی تلگرام عضو هستند.
وی درباره نحوه كلاهبرداری در این شبكه های اجتماعی بیان كرد: امروزه با گسترش شبكههای اجتماعی در بین كاربران یكی از بهترین راههای ورود به حریم خصوصی و كلاهبرداری سایبری به دام انداختن كاربران در این شبكهها است.
وی اضافه كرد: زیرا با دسترسی به اطلاعات حساب كاربران در شبكههای اجتماعی نه تنها میتوان به اطلاعات حساب آنها دست پیدا كرد بلكه به راحتی میتوان خصوصی ترین اطلاعات افراد را نیز در اختیار داشت.
رییس پلیس فتا انتظامی استان همدان گفت: كلاهبرداران بیشتر بوسیله حملات فیشینگ در شبكههای اجتماعی و یا سایتهای مخرب دست به این كار میزنند.
سرهنگ امینی اضافه كرد: با توجه به نفوذ شبكه اجتماعی تلگرام در بین كاربران ایرانی هم اینك حمله هكری بین كاربران این پیام رسان شایع شده، این فرصت را در اختیار هكرها میگذارد تا با استفاده از جعل نام و تصویر تلگرام ، طعمه را به دام انداخته و داخل حساب كاربری تلگرام فرد شوند.
وی توضیح داد: افراد كلاهبردار با ارسال پیامی مبنی بر استفاده نادرست از پیام رسان و احتمال حذف شدن حساب كاربری از شما درخواست شماره تلفن كرده و بعد از این مرحله، هكر با وارد كردن شماره تلفن در سایت یا اپلیكلیشن تلگرام ، خود را به عنوان كاربری جدید (با شماره اخذ شده) به سایت معرفی كرده و كد تأیید از سوی تلگرام، از طریق پیامك یا پیام در داخل اپلیكیشن تلگرام برای شما ارسال میشود و اگر كد واقعی در اختیار هكر قرار بگیرد، او میتواند به حساب دسترسی پیدا كند.
وی تاكید كرد: جلوگیری از ورود كلاهبرداران به حریم خصوصی افراد و ثبت اطلاعات شخصی كار دشواری نیست بلكه با داشتن اطلاعات در زمینه فضای مجازی و رعایت موارد امنیتی به راحتی میتوان از دام كلاهبرداران در امان ماند.
رییس پلیس فتا همدان تاكید كرد: هكرها با ترفندهای مختلف سعی میكنند تا شما را با ارسال یك پیام جعلی وسوسه كرده و به دام اندازند.
سرهنگ امینی تاكید كرد: بیشتر پیام رسان ها دارای سیستم احراز هویت خاصی هستند و هیچ برنامه پیام رسانی شماره تلفن همراه كاربر را از طریق پیام در خود برنامه دریافت نمی كند.
وی اضافه كرد: همچنین باید توجه داشت از عضویت در گروه های بی مورد خودداری شود چرا كه در بعضی گروه های ناشناس برای كاربر بدافزار و ویروس منتشر می شود كه می تواند برای كاربران ناآگاه دردسر ساز باشد.
رییس پلیس فتا استان همدان از شهروندان خواست: در صورت مواجهه با موارد مشكوك آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس Cyberpolice.ir بخش تماس با ما و یا با شماره تلفن 2182674 گزارش كنند و هشدارهای پلیس را جدی بگیرند.
7526/6993
هشدارهای پلیس فتا در زمینه شبكه های اجتماعی موبایل بنیان/13 میلیون نفر در تلگرام عضو هستند
۲۳ شهریور ۱۳۹۴، ۲۰:۲۵
کد خبر:
81759693
همدان - ایرنا - رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات انتظامی استان همدان در خصوص شبكه های اجتماعی موبایل بنیان هشدار داد.