به گزارش ایرنا، در دیدار 'عباس قنبری باغستان' رایزن علمی ایران در شرق آسیا با 'اسما اسماعیل' دبیر كل آموزش عالی مالزی كه در محل وزارت آموزش عالی این كشور برگزار شد، علاوه بر تشریح دیپلماسی علمی، مشكلات جامعه دانشجویی ایران در مالزی نیز به طور مشروح مورد بحث و گفت وگو قرار گرفت.
این مقام بلندپایه آموزش عالی مالزی ضمن ارائه ارزیابی های داخلی و بین المللی از دانشگاه های این كشور، از حدود پنجهزار دانشجوی ایرانی در مراكز آموزش عالی مالزی ابراز خوشحالی كرد و گفت كه این دانشجویان نقش مهمی در پیشرفت عملی این كشور داشته اند.
وی با اشاره به این كه بیش از 500 دانشگاه در مالزی فعال است و دانشجویان در آن تحصیل می كنند، آمادگی این كشور را برای توسعه همكاری با مراكز آموزش عالی و دانشگاه های ایران اعلام كرد.
این مقام ارشد آموزش عالی مالزی در این جلسه به سهم دانشجویان ایرانی در پیشرفت علمی مالزی اشاره كرد و گفت كه دانشجویان ایرانی به حق بیشترین نقش را در تولید علم و انتشار مقالات عملی پژوهشی (آی.اس.آی) داشته اند و ما در این زمینه بسیار خشنود هستیم.
براساس اطلاعات ارائه شده توسط این مقام مالزیایی، در حال حاضر چهار هزار و 891 دانشجوی ایرانی در مالزی تحصیل می كنند. سه هزار و 624 نفر از این افراد در دانشگاه های دولتی و یكهزار و 267 نفر از این ایرانی ها در دانشگاه های خصوصی مشغول تحصیل هستند.
وی اعلام كرد 15 دانشجوی مالزیایی در ایران با هزینه شخصی خود مشغول تحصیل هستند.
این در حالی است كه بیش از 80 هزار مالزیایی در خارج از این كشور تحصیل می كنند و بیش از 20 هزار نفر از آن ها در كشورهای عربی از جمله مصر، عربستان، اردن و یمن تحصیل می كنند.
در زمینه همكاری های بین دانشگاه های مالزی و ایران نیز در حال حاضر حدود 18 یادداشت تفاهم و توافقنامه همكاری وجود دارد كه برخی از این یادداشت تفاهم ها مربوط به سالیان گذشته هستند و نیاز است مفاد آنها بروزرسانی شود.
رایزن علمی ایران در شرق آسیا نیز در این نشست مبانی دیپلماسی علمی جمهوری اسلامی ایران را كه به تازگی از سوی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ابلاغ شده است تبیین و در خصوص توسعه همكاری های علمی - تحقیقاتی و دانشگاهی با مالزی اعلام آمادگی كرد.
'محمد فرهادی' وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به تازگی با انتشار مقاله ای در مجله 'ساینس'، به عنوان معتبرترین مجله علمی دنیا، خواستار افزایش همكاری متقابل علمی با كشورهای جهان شد.
قنبری با اشاره به وجود بیش از دو هزار و 500 مركز آموزش عالی و ده ها پارك فناوری و دیگر مراكز تحقیقاتی و فناوری در ایران، همكاری های علمی - تحقیقاتی و دانشگاهی را بستر مناسب تری برای توسعه پایدار همكاری ها بین دو كشور دانست.
رایزن علمی كشورمان با اشاره به بیش از هفت هزار فارغ التحصیل ایرانی از دانشگاه های مالزی، حضور حدود پنجهزار دانشجوی ایرانی در مالزی و بیش از 300 استاد و محقق ایرانی در دانشگاه های این كشور، گفت كه این شرایط بهترین فرصت و زمینه برای ایجاد جهش در توسعه همكاری های علمی دو كشور است.
وی در ادامه با اشاره به حضور بیش از 20 هزار دانشجوی مالزیایی در كشورهای خاورمیانه، گفت كه ایران نیز متقابلا خواستار حضور بیشتر دانشجویان مالزیایی در ایران و مشاركت اساتید مالایی در طرح های پژوهشی و تحقیقاتی كشورمان است.
قنبری در این نشست به مشكلات دانشجویان ایرانی در مالزی از جمله بسته شدن حساب های بانكی برخی دانشجویان و ایجاد شائبه های مذهبی برای آنها اشاره كرد و این مشكلات را از عمده ترین عوامل نارضایتی دانشجویانی ایرانی در دوره تحصیل در مالزی دانست.
'اسما اسماعیل' دبیر كل آموزش عالی مالزی كه متولی تمامی دانشگاه های این كشور است قول داد مشكلات دانشجویان ایرانی را به طور ویژه با وزیر علوم و آموزش عالی این كشور در میان گذاشته و برای پایان دادن به این گونه مشكلات همه تلاش خود را به كار گیرد.
دبیر كل آموزش عالی مالزی نقش معاون وزیر علوم را در در امور دانشگاه ها بر عهده دارد.
آساق**241**1611
همكاری مراكز آموزش عالی ایران و مالزی توسعه می یابد/ تاكید بر دیپلماسی علمی
۲۶ شهریور ۱۳۹۴، ۱۴:۲۱
کد خبر:
81763371
كوالالامپور – ایرنا – رایزن علمی جمهوری اسلامی ایران در شرق آسیا روز پنجشنبه در دیدار با دبیر كل آموزش عالی مالزی ضمن تشریح دیپلماسی علمی كشورمان، بر برقراری ارتباط منسجم تر علمی بین دو كشور تاكید كرد.