به گزارش گروه علمي ايرنا از رويترز، محققان دانشگاه ايالتي وين در سال 2006 ميلادي با وارد كردن اين پروتئين حساس به نور جلبك سبز به چشم موش هاي آزمايشگاهي نابينا، قادر به بازيابي بينايي در كمترين زمان ممكن شدند. اين روش سال ها مورد مطالعه قرار گرفت و با رفع نواقص موجود، اكنون براي استفاده در انسان آماده است.
اين پروتئين با مجوز سازمان غذا و داروي آمريكا (FDA) قرار است تا پايان سال جاري براي درمان نابينايي در 15 داوطلب آزمايش شود. اين پروتئين سوييچ جادويي نام دارد و تاكنون براي درمان وسواس، رفتار تهاجمي و حذف خاطرات بد در موش ها مورد استفاده قرار گرفته است.
پروتئين channelrhodopsin-2 مستقيم وارد شبكيه مي شود و با استفاده از ژن درماني، به سلول هاي ميله اي، مخروطي و گانگليوني، قابليت احساس نور مي دهد.
بافت شبكيه در پشت كره چشم قرار دارد و بيشترين ارتباط با مغز توسط اين بخش برقرار مي شود. سلول هاي گيرنده نور مهمترين ركن در ايجاد تصوير هستند.
محققان احتمال مي دهند كه اين روش در ابتدا قادر به درمان قطعي كوررنگي نباشد؛ اما در نهايت مغز تنظيماتي را براي مقابله با اين عارضه صورت مي دهد.
قرار است آزمايش هاي انساني اين روش تا پايان سال جاري آغاز شود.
علمي(6) ** 9259**1834
سازمان غذا و داروي آمريكا جديدترين روش درمان نابينايي را تاييد كرد
۳۱ شهریور ۱۳۹۴، ۸:۵۸
کد خبر:
81768694
تهران- ايرنا- سازمان غذا و داروي آمريكا جديدترين روش درمان نابينايي را با استفاده از يك پروتئين به نام channelrhodopsin-2 در آزمايش هاي انساني تاييد كرد.