۳۱ شهریور ۱۳۹۴، ۲۳:۰۷
کد خبر: 81770013
T T
۰ نفر
هشدار سازمان ملل به اتحادیه اروپا برای حل بحران پناهندگی؛ این آخرین فرصت است

نیویورك- ایرنا- كمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل خطاب به وزیران كشورهای اتحادیه اروپا با یادآوری اینكه بحران جاری پناهندگی علاوه بر رنج و مشقت رو به افزایش پناهندگان، سبب نفاق و دودستگی در میان كشورهای اروپایی شده است، تاكید كرد كه نشست كنونی وزیران اتحادیه، آخرین فرصت اروپا برای پاسخ درست به بحران آوارگان است.

به گزارش ایرنا، درنشست امروز(سه شنبه) وزیران كشورهای اتحادیه اروپا، «آنتونیو گوترس» كمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل، بحران جاری پناهندگان در اروپا را برخاسته از ضعف اراده سیاسی و عدم اتفاق نظر در میان كشورهای این منطقه خواند.
وی با یادآوری اینكه در سال 1956 بیش از 200 هزار پناهنده مجارستانی از كشور خود به اتریش و یوگوسلاوی سابق گریختند، افزود: در آن زمان نه تنها از سوی مسئولان كشورها پذیرفته شدند بلكه به سرعت برنامه هایی برای اسكان دادن بیش از 140 هزار نفر از آنها در كشورهای دیگر نیز به اجرا درآمد.
گوترس با بیان اینكه آنچه در آن زمان امكانپذیر بود بی تردید اكنون نیز ممكن و عملی است، نشست های امروز و فردای سران كشورهای اروپایی را تنها فرصت برای غلبه بر اختلاف نظرها و دودستگی میان خود خواند.
كمیساریای پناهندگان سازمان ملل تاكنون طرح ها و تدابیر خاصی را از جمله طرح حمایت كشورهای اروپایی برای ایجاد تاسیساتی در یونان و احتمالا صربستان برای یاری رسانی، پذیرش و پناهندگانی كه از راه دریا به این كشور وارد می شوند، به این اتحادیه ارائه داده است.
این نهاد همچنین براساس توافق قبلی، خواستار آغاز جایگزینی 40 هزار نفر از این پناهندگان در كشورهای اتحادیه اروپا با احتمال افزایش این رقم تا 120 هزار نفر شده است.
درطرح ها و تدابیر پیشنهادی این نهاد از جمله به ایجاد سازوكارهایی برای بازگردان آن دسته از پناهندگان به كشورشان شده است كه شرایط آنها حمایت های بین المللی را طلب نمی كند.
گوترس بار دیگر به كشورهای اروپایی هشدار داد كه این آخرین فرصت برای حل بحرانی است كه از طرفی مایه رنج و مشقت پناهندگان و از سوی دیگر عامل تنش و دودستگی در میان كشورهای این منطقه شده است.
كمیساریای عالی پناهجویان، نشست امروز وزیران دادگستری و كشور اتحادیه اروپا و نشست ویژه شورای اروپا در روز چهارشنبه را «بسیار مهم» توصیف كرده است.
به گفته «ملیسا فلمینگ» سخنگوی كمیسیاریای عالی پناهندگان سازمان ملل، امسال 477 هزار و 906 نفر از مسیر دریایی وارد اروپا شده اند.
اتحادیه اروپا در نشست وزیران كشور در 23 شهریور نتوانست به توافقی درباره سهم كشورها برای پذیرش آوارگان دست یابد.
جنگ و ناآرامی های خاورمیانه و شمال آفریقا كه با حمایت آمریكا و برخی كشورهای غربی و عربی در منطقه به راه افتاده، به افزایش شمار آوارگان منجر شده و همین امر اروپا را با بزرگترین بحران مهاجران جنگ زده پس از جنگ جهانی دوم مواجه كرده است.
به گفته ناظران حقوق بشر در اروپا، بدون شك عملكرد اروپا در مقابل بحران پناهجویان در تاریخ ثبت خواهد شد؛ چه آنهایی كه رویكردی انسانی و چه آنها كه رویكردی غیرانسانی دارند؛ همگی در حال رقم زدن به تاریخ اروپا هستند.
سرعت وقایع و فجایع با ورود روزافزون پناهجویان و آوارگان جنگی به اروپا از جمع بندی خارج شده است.
هر روز در مطبوعات شاهد آمار جدیدی هستیم كه از ورود عده ای از جمله خانواده ها و كودكان و از مرگ یا غرق شدن بسیاری دیگر خبر می دهد؛ حتی سازمان ملل و سازمان پزشكان بدون مرز نیز بارها اعلام كرده اند این آمار تقریبی است و اكنون اطلاعات كامل و دقیقی از كشته شدگان و مفقود شدگان در دست نیست.
طبق آخرین گزارش سازمان بین المللی مهاجرت، از ژانویه 2015 تاكنون، بیش از 430 هزار مهاجر و جنگ زده خود را از مسیر دریای مدیترانه به اروپا رساندند و بیش از دو هزار نفر نیز در این راه جان باختند و یا ناپدید شدند.
كمیساریای عالی پناهندگان در بیانیه ای در ماه گذشته، بحران پناهجویان و آوارگان جنگی را به عنوان شرم آورترین فاجعه انسانی در تاریخ اروپا خواند و با یادآوری قاچاق انسان و زنان و كودكانی كه مورد تعرض گرفته اند، آن را به عنوان زنگ خطری برای اروپا دانست.
اروپام-4-541 ** 2023