عادل دريس روز يكشنبه در گفت و گو با ايرنا گفت:سازمان بنادر و دريانوردي به منظور آسان سازي تردد كشتي هاي با تناژ بالا در اروندرود، مناقصه خارج سازي 42 مغروقه را برگزار كرد و ارزيابي فني نيز در حال انجام است كه از امروز عمليات شناورسازي مغروقه ها آغاز مي شود.
وي مدت زمان عمليات شناورسازي 42 مغروقه اروند را سه سال عنوان كرد و گفت:در صورت لايروبي و شناورسازي مغروقه هاي باقي مانده از جنگ تحميلي در آبراه اروند، تردد كشتي هاي بالاي 15 هزار تن نيز امكانپذير مي شود.
دريس همچنين با بيان تردد كشتي هاي مسافري از اروندرود، گفت:از ابتداي سال جاري تاكنون 25 هزار مسافر با شناورهاي مسافري مسير دريايي خرمشهر – كويت و خرمشهر – بصره و بالعكس با سه درصد رشد نسبت به سال گذشته جابجا شدند كه از اين تعداد هفت هزار ايراني به عتبات عاليات عراق اعزام شدند.
دريس اظهار داشت:هم اينك زائران ايراني عتبات عاليات با ويزاي انفرادي تنها از مسير دريايي امكان عزيمت به عراق را دارند.
مديركل بندر و دريانوردي خرمشهر در ادامه گفت:سه فروند شناور مسافربري با ظرفيت 540 نفر، مسافران را روزانه از بندر خرمشهر به كشورهاي عراق و كويت منتقل مي كنند.
پايانه بين المللي مسافري دريايي خليج فارس در بندر خرمشهر با برخورداري از دو پست اسكله و ظرفيت جابجايي يك هزار و 200 نفر در روز به عنوان يكي از بزرگترين و مجهزترين پايانه مسافري دريايي منطقه به شمار مي رود.
بر اساس آمار، 31 فروند مغروقه تاكنون از اروندرود خارج شده و 64 فروند ديگر نيز در اعماق رودخانه مانع تردد شناورها در محيط امن هستند.
پس از شناورسازي مغروقهها تردد شناورهاي با تناژ بالا و ايمني كامل اروند تنها در سايه لايروبي و با راهاندازي دفتر هماهنگي مشترك ايران و عراق امكانپذير است.
نظاميان بعثي عراق در اوايل تهاجم زميني، دريايي و هوايي خود به خاك جمهوري اسلامي ايران در پاييز 1359 دهها فروند شناور در حال تردد را در آبراه مرزي و مشترك اروندرود غرق كردند.
لايروبي نشدن و وجود مغروقهها دو چالش اساسي در تردد شناورها در آبراه اروندرود است.
7100/6125
خرمشهر- ايرنا-مديركل بندر و دريانوردي خرمشهر از آغاز عمليات شناورسازي 42 مغروقه در آبراه بين المللي اروند خبر داد.