صابر بركتی روزشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا افزود: مدارس به عنوان مهمترین سیستم آموزشی، باید در ترویج فرهنگ مطالعه فعال تر باشند و كتابهایی را با توجه به شرایط سنی معرفی كرده و دانش آموزان را به سمت كتابخوانی سوق دهند.
دست اندركاران فرهنگی باید برای ترویج فرهنگ مطالعه كه بستری برای رشد علمی و فرهنگی افراد است ، خدمات حمایتی را در حوزه نشر ارایه دهند.
وی با بیان اینكه هیچ ابزار و وسایل ارتباطی نمی تواند مانند كتاب خواندن برای كودكان و نوجوانان لذت بخش باشد، اظهار داشت: پیشنهاد می شود شاهكارهای ادبی كودكان و نوجوانان در قالب نمایش هایی در مدارس و كانون های فرهنگی به اجرا در آیند تا آنان نسبت به این آثار كنجكاو شده و به خواندن كتاب روی بیاورند.
بركتی ادامه داد: مطالعه كتاب مهارت های شناختی، عاطفی و اجتماعی را در كودكان و نوجوانان توسعه می دهد.
به گفته وی ،زمانی كه برای كودك كتابی متناسب سن او خوانده می شود، در ذهن وی همانندسازی و جابه جایی عاطفی ایجاد و این عامل باعث توسعه مهارت های اجتماعی كودك می شود.
این نویسنده با اشاره به اینكه ضروریست برای شكل گیری عادت به مطالعه دركودكان ، خانواده، مدرسه، كتابخانه های عمومی و رسانه ها هدفمند عمل كنند، افزود:همچنین موضوع و محتوای كتاب نیز در ترویج مطالعه تاثیر گذار است .
بركتی اظهار داشت :باید كتابهایی نوشته شود كه انگیزه برای ادامه دادن مطالعه بیشتر ایجاد كند، در بخش كودكان می توان داستان هایی جذاب همراه با تصاویر زیبا نوشت كه علاوه بر سرگرم كننده و لذت بخش بودن محتوا،مطالب آموزشی را هم به گونه ای غیر مستقیم به كودك القاء كند.
وی تصریح كرد:برای نوجوانان نیز باید كتابهایی تالیف كرد كه جنبه های پند آمیز و نصیحت گونه كمتر داشته باشد و مطالب علاوه بر جذاب بودن،به گونه ای آموزنده باشند كه این پند و اندرز به نوجوان به طور ناخودآگاه تلقین شود و مطلب مفید را در باور خود بگنجاند.
فراهنگ **9022 ** 1569
![جای جشن كتاب در مدارس خالی است جای جشن كتاب در مدارس خالی است](https://img9.irna.ir/old/Image/1394/13940711/81783337/N81783337-70204472.jpg)
تهران - ایرنا- نویسنده كودك و نوجوان، بی توجهی به كتاب و كتابخوانی، را به یك بیماری فرهنگی تغبیر كرد و گفت : مدیران مدارس با برگزاری جشن كتاب دانش آموزان را كتابخوان كنند.