۱۷ مهر ۱۳۹۴، ۱۸:۵۶
کد خبر: 81792002
T T
۰ نفر

ديناروند: حوزه دارو سازي نياز به تحول دارد

۱۷ مهر ۱۳۹۴، ۱۸:۵۶
کد خبر: 81792002
ديناروند: حوزه دارو سازي نياز به تحول دارد

شيراز - ايرنا - معاون وزير بهداشت و رييس سازمان غذا و دارو با بيان اينكه، داروخانه يك موسسه پزشكي است كه بايد داروساز آن را تاسيس كند، گفت كه در سازمان غذا و دارو، حوزه داروسازي نياز به يك تحول دارد .

به گزارش خبرنگار ايرنا ، رسول ديناروند روز جمعه براي حضور در نوزدهمين سمينار دانشجويان داروسازي كشور به شيراز سفر كرده بود، در آئين اختتاميه اين سمينار افزود: دانشجويان و اساتيد مي توانند به دنبال اين تحول باشند تا نقش و جايگاه داروساز در كشور بيش از پيش ارتقا يابد.
وي افزود: با وجود اينكه داروسازان تنها پنج درصد جامعه پزشكي را اختصاص داده‌اند، اما سهم بسيار زيادي در حوزه سلامت كشور دارند.
وي با اشاره به نقش داروسازان داخلي در توليد دارو يادآور شد:اثر جمعيت پنج درصدي داروسازان در جامعه پزشكي كشور در حوزه سلامت بيشتر از تعدادشان است.
ديناروند با اشاره به آمار وزارت بهداشت در حوزه دارو گفت: كار سازمان غذا و دارو نظارت بر دارو، محصولات آرايشي و بهداشتي، محصولات غذايي و فراورده هاي دارويي است و بررسي ها نشان مي دهد كه بالاترين سهم نظارتي سازمان به بخش غذا و دارو مرتبط است.
دكتر ديناروند در اختتاميه نوزدهمين سمينار دانشجويان داروسازي كشور خاطر نشان كرد: با ارائه طرح هاي درست مي توان در رشته داروسازي تحول ايجاد كرد .
رئيس سازمان غذا و دارو گفت: در وزارت بهداشت، كميته اي وجود دارد كه فرصت هاي شغلي داروسازي را بررسي مي كند و بايد به شيوه اي دورانديشانه، زمينه هاي اشتغال داروسازان آماده باشد و مي توان آن را در ارائه خدمات داروسازان جست و جو كرد.
ديناروند با بيان اينكه لازم است در حوزه آموزش و انجمن داروسازان، آينده شغلي داروسازان را بررسي كنيم، تصريح كرد: دانشجويان و اساتيد مي توانند طرح هاي خود را به انجمن داروسازان ارايه دهند و توسط انجمن، نتيجه اين طرح ها به وزارت بهداشت منتقل و در وزارتخانه پيگيري مي شود، چرا كه انجمن برخاسته از نيازها و شرايط داروسازان است.
وي همچنين با اشاره به شاخص هاي آماري درباره داروسازان و داروخانه هاي كشور گفت: در ايران به ازاي هر صد هزار نفر 22 داروساز و 13 داروخانه وجود دارد.
دكتر حميد اكبري قائم مقام معاون آموزشي وزير بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي نيز در اين سمينار، گفت: يكي از دستاوردهايي كه مي توانيم از اين همايش ها داشته باشيم، كميته دانشجويي فعال در داروسازي است.
وي با بيان اينكه بازنگري در رشته داروسازي آغار شده است، افزود: وقتي كارآفريني باشد اشتغال هم ايجاد مي شود و دانشجويان مي توانند جايگاه و آينده اي بهتر در اين رشته داشته باشند.
دكتر شاهين آخوندزاده قائم مقام معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت و درمان نيز در آئين پاياني اين سمينار دانشجويي، گفت: اين همايش بزرگترين اعتماد به نفس براي دانشجويان است تا با برگزاري چنين همايش هايي، نقش و جايگاه خود را ارتقاء دهند.
وي ادامه داد: با مقايسه آمار و ارقام بين المللي، كشور ما از نظر مقاله، كشور نخست در منطقه است.
قائم مقام معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت در خصوص برتري كشور ايران در ارائه مقاله در منطقه، افزود: ميانگين هزينه يك مقاله در كشورهاي دنيا 50 هزار دلار است، اما در كشور ايران پنج ميليون تومان است، همچنين در سال هاي گذشته با وجود تحريم ها، صنعت داروسازي توانست مقاومت كند.
دكتر آخوندزاده اظهار داشت: بعد از صنايع دفاع، صنعت داروسازي قادر به رقابت در عرصه هاي بين المللي است و دانشجويان براي ارتقاي جايگاه داروساز، بايد خودشان تلاش كنند و اين نقش را ايفا كنند.
وي خاطرنشان كرد: با اين توانمندي انساني خوبي كه داريم، لازم است قدر آنها را بدانيم، زيرا تاكنون فعاليت خوبي داشته اند.
دكتر آخوندزاده، با بيان اينكه بايد بيشتر به پژوهش بها داد و با اين توانمندي نيروي انساني كه در اختيار داريم مي توان كارهاي بزرگ تري در كشور و دنيا انجام داد، گفت: برنامه بزرگ وزارت بهداشت براي جلوگيري از مهاجرت نيروي هاي با استعداد، معرفي توانايي هاي كشور به آنها و جذب در مراكز تحقيقاتي است.
6113 /1596
۰ نفر