۱۹ مهر ۱۳۹۴، ۱۰:۱۳
کد خبر: 81793980
T T
۰ نفر
بررسي انديشه خواجه اهل راز در نشست علمي ياد روز حافظ

شيراز- ايرنا- دبير علمي نوزدهمين همايش يادروز حافظ گفت: نشست ‌علمي با موضوع محوري «انسان و وجوه حيات انساني در شعر حافظ» صبح دوشنبه 20 مهرماه با حضور اساتيدي از دانشگاه هاي كشور در سالن مركز اسناد و كتابخانه ملي فارس آغاز مي شود.

منيژه عبداللهي روز يكشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: كانون توجه سخنرانان امسال تبيين و تحليل «انسان» و نيازها و دغدغه‌هاي آشكار و پنهان او در شعر و انديشه حافظ است.
وي اظهاركرد: اين نشست علمي با سخنراني مديركل فرهنگ وارشاد اسلامي فارس گشايش مي يابد و پس از آن گزارشي از برنامه‌هاي مركز حافظ‌ شناسي به ‌همراه كارنامه 'كتاب‌شناسي حافظ' در سال گذشته ارائه مي‌شود.
دبير علمي نوزدهمين همايش يادروز حافظ اظهاركرد: سخنراني هاي علمي اين همايش در دو بخش ارائه مي شود و در بخش نخست، دكتر محمدرضا خالصي با عنوان 'سميولوژي عشق در انديشه حلاج و حافظ' و دكتر جواد اعتمادي‌ گلريز با عنوان 'كرانمندي و بي‌كرانگي انسان در نگاه حافظ' سخن مي گويند.
وي ادامه داد: دكتر مريم پرهيزگاري و دكتر عباس عاشوري‌نژاد هم مقاله اي مشترك با عنوان 'از رند تا پيرمغان (بررسي منِ واقعي و من آرماني حافظ)' ارائه مي كنند.
عبداللهي گفت: سخنرانان علمي نشست دوم، دكتر نصراللهي امامي از دانشگاه شهيد چمران اهواز، دكتر مهدي زرقاني از دانشگاه فردوسي مشهد و دكتر رشيد كاكاوند هستند كه به ترتيب درباره 'عاطفه اندوه در شعر حافظ'، 'عشق و آزادي در ديوان حافظ' و 'سرمستي و خشم؛ حكايت ستايش عشق و مقابله با سرزنش در غزل‌هاي حافظ' سخنراني مي كنند.
به گفته وي، رونمايي 'دفتر هجدهم حافظ‌ پژوهي' (سالنامه تخصصي مركز حافظ‌ شناسي شيراز) و بزرگداشت مقام استاد پرويز خائفي شاعر، پژوهشگر و حافظ ‌پژوه معاصر از ديگر برنامه‌هاي نشست علمي نوزدهمين همايش يادروز حافظ است.
خواجه شمس الدين محمد بن بهاءالدّين حافظ شيرازي (حدود 727 – 792 هجري قمري برابر با 706 - 769 هجري شمسي)، شاعر بزرگ سدهٔ هشتم ايران (برابر قرن چهاردهم ميلادي) و از سخنوران نامي جهان است. بيشتر شعرهاي او غزل هستند كه به غزليات حافظ شهرت دارند.
گرايش حافظ به شيوهٔ سخن پردازي خواجوي كرماني و شباهت شيوهٔ سخنش با او مشهور است. او از مهم ترين تأثيرگذاران بر شاعران پس از خود شناخته مي شود. در قرون هجدهم و نوزدهم اشعار او به زبان هاي اروپايي ترجمه شد و نام او به گونه اي به محافل ادبي جهان غرب نيز راه يافت.
هرساله در تاريخ 20 مهرماه مراسم بزرگداشت حافظ در محل آرامگاه او در شيراز با حضور پژوهشگران ايراني و خارجي برگزار مي شود. در ايران اين روز را روز بزرگداشت حافظ ناميده اند.
آرامگاه حافظ در شهر شيراز و در منطقه حافظيه در فضايي آكنده از عطر و زيبايي گل هاي جان پرور، درآميخته با شور اشعار خواجه، واقع شده است. امروزه اين مكان يكي از جاذبه هاي مهم گردشگري به شمار مي رود و بسياري از مشتاقان شعر و انديشه حافظ را از اطراف جهان به اين مكان مي كشاند.
ك/3
2027/ 5054/ 1650
۰ نفر