حركت به سمت اقتصاد دانش بنیان یكی از راه های توسعه اقتصادی كشور است

بیرجند - ایرنا - مشاور رییس صندوق نوآوری و شكوفایی با تاكید بر لزوم حضور دانشگاه ها در توسعه اقتصادی گفت: گذر از اقتصاد سنتی و حركت به سمت اقتصاد دانش بنیان در برنامه ریزی های اجتماعی از جمله راهكار های توسعه اقتصادی كشور است.

محمد حسین صادقی روز چهارشنبه در جمع رییسان دانشگاه های خراسان جنوبی با تاكید بر لزوم استفاده از طرفیت های نسبی و منطقه ای در توسعه اقتصادی افزود: استفاده از موقعیت جغرافیایی، ترانزیت كالا ، توسعه صادرات و پرهیز از واردات بی رویه، استفاده از ظرفیت های بی نظیر منابع انسانی و پرهیز از خام فروشی دیگر راههای توسعه است.
وی توسعه اقتصادی را اولویت نخست كشور برشمرد و اظهار كرد: عوامل داخلی و خارجی باید اصلاح شود تا شرایط اقتصادی بهبود یافته و كسب و كار رونق پیدا كند.
مشاور رییس صندوق نوآوری و شكوفایی ادامه داد: سالانه 900 هزار نفر در ایران به تعداد جویندگان كار افزوده می شود و در دولت یازدهم یك هزار و 800 نفر قدم به سن كار گذاشتند لازم است برای فراهم كردن زمینه های اشتغال جوانان به ویژه دانش آموختگان دانشگاهها و مراكز آموزش عالی چاره اندیشی شود.
به گفته وی بحران اقتصادی سال های اخیر شامل كمبود بودجه های عمومی و عمرانی، رشد منفی اقتصادی، تحریم و وابستگی بیش از حد بودجه به نفت، اشتغال جوانان و دانش آموختگان دانشگاهها و مراكز آموزش عالی ، خام فروشی با ارزش افزوده ناچیز، بی توجهی به بازار و غلبه واردات و صادرات به دغدغه مسئولان تبدیل شده است.
وی با معرفی صندوق نوآوری و شكوفایی و مشاركت دانشگاه ها در ارتباط با اهداف تشكیل این صندوق افزود: افزایش بهره وری و ارتقا كیفیت آموزشی باید در سطح دانشگاه های كشور لحاظ شود.
وی اضافه كرد: در ماده 11 اساسنامه صندوق ، كمك به تحقق توسعه اقتصاد دانش بنیان، تكمیل زنجیره ایده تا بازار، كاربردی كردن دانش و تجاری سازی نوآوری، دستاورد های پژوهشی و اختراع از جمله اهداف تشیكل این صندوق است.
وی صنعت نرم افزار را صنعت سبز توصیف كرد و گفت: صنعت نرم افزار ارزش افزوده بسیار بالایی دارد و زمینه ساز اشتغال فراوان است كه باید مورد توجه واقع شود.
مشاور رییس صندوق نوآوری و شكوفایی در ارتباط با مزیت های اقتصاد دانش بنیان یادآور شد: دانش و فناوری در این زمینه سرآمدی ایجاد كرده و اكسیر رشد اقتصادی است.
صادقی یكی از راههای توسعه اقتصادی را حركت از اقتصاد سنتی به سمت اقتصاد دانش بنیان عنوان كرد و افزود: ایران از لحاظ تولید مقاله در منطقه رتبه نخست و در جهان رتبه در 16 قرار دارد.
این مسئول در ادامه خواهان حضور فعال و پر رنگ دانشگاه ها در توسعه اقتصادی شد و گفت: دانشگاهها با تغییر مسیرهای خود باید در جهت كیفی سازی آموزش ها تلاش كنند.ك 2
2047/7557