۲۸ مهر ۱۳۹۴، ۱۰:۴۲
کد خبر: 81806430
T T
۰ نفر
راهبرد اساسی وزارت نیرو در صنعت برق ارتقا كمی و كیفی آن است

تهران - ایرنا - وزیر نیرو گفت: راهبرد اساسی وزارت نیرو در صنعت برق، ارتقا كمی و كیفی این صنعت با توسعه صادرات و ارتقا پایه علم و فناوری دانش بنیان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، حمید چیت چیان روز سه شنبه در كنگره راهبردی و نمایشگاه نفت و نیرو در محل هتل المپیك تهران، اظهار داشت: هم اینك ظرفیت اسمی نیروگاه های نصب شده كشور 74 هزار مگاوات است كه 12 هزار مگاوات آن در بخش نیروگاه های برق آبی، هزار مگاوات آن در نیروگاه اتمی و 61 هزار مگاوات آن در نیروگاه های حرارتی نصب شده است.
وی گفت: 70 درصد سوخت نیروگاه های حرارتی از گاز طبیعی بوده و 30 درصد دیگر از سوخت مایع، مازوت و گازوییل تامین می شود.
چیت چیان با اشاره به حضور 33 میلیون مشترك در صنعت برق، تصریح كرد: رشد مصرف برق طی یك دهه گذشته در كشور 5.5 درصد بوده، اما با اقدامات موثر انجام شده تلفات شبكه توزیع برق طی دو سال گذشته از 15.3 به 10.6 درصد كاهش یافته است.
وی با اشاره به تبادل انرژی با 7 كشور همسایه، خاطرنشان كرد: ایران اسلامی از كشورهای تركیه، عراق، پاكستان و افغانستان خرید برق انجام می دهد، اما به تركمنستان و ارمنستان برق می فروشد و با آذربایجان تبادل برق دارد.
وزیر نیرو با اشاره به فناوری های وارد شده به صنعت برق طی دو سال گذشته، افزود: از جمله این فناوری ها تكنولوژی PMU است كه در صنعت برق به بهره برداری رسیده و هم اینك ایران جز 10 كشور برخوردار از این تكنولوژی در جهان است.
وی گفت: طراحی و ساخت پست فشرده 63 كیلوولت، فناوری توربین آبی كوچك، ساخت قطعات توربین 2.5 مگاواتی بادی و توربین گازی 25 مگاواتی و طراحی سیستم كنترل نیروگاه های سیكل تركیبی از جمله دیگر تكنولوژی های این بخش بوده است.
چیت چیان خاطرنشان كرد: این وزارتخانه به دنبال افزایش بكارگیری انرژی های تجدیدپذیر است كه در كاهش مصرف انرژی و حفظ محیط زیست موثر است.
وی تصریح كرد: بهبود محیط زیست با كاهش انتشار گاز دی اكسید كربن، ارتقا كمی و كیفی تامین برق كشور با توسعه صادرات، ارتقا پایه علم و فناوری دانش بنیان، ارتقا كارایی انرژی در تولید، انتقال، توزیع و مصرف برق و كاهش هزینه ها از طریق افزایش سهم بخش خصوصی داخلی و خارجی در صنعت برق پنج راهبرد اساسی صنعت برق كشور است.
وی توسعه نیروگاه‌های جدید با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی داخلی و خارجی از طریق عقد قرارداد PCA ، ایجاد امكان انتقال برق برای بخش خصوصی، افزودن 47 تا 50 هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق كشور تا سال 1404 را از جمله برنامه‌های اصلی وزارت نیرو عنوان كرد.
مقام عالی وزارت نیرو افزود: ایران بازار بسیار بزرگی است كه به دلیل از رده خارج شدن بسیاری از نیروگاه‌های قدیمی آن، امكان ایجاد نیروگاه جدید را دارد.
وی با تاكید بر لزوم ارتقای راندمان تولید برق در كشور، تصریح كرد: در این راستا لازم است تا نیروگاه‌ها با راندمان بیش از 58 درصد در كشور مستقر شود و براین اساس تولید توربین‌های كلاس H و F مدنظر است.
چیت‌چیان تولید انرژی از طریق بازیافت و حرارت در صنایع را بسیار مهم دانست و گفت: مطابق برنامه‌ریزی انجام‌شده برق تولیدی از این طریق را تا 20 سال خریداری می‌‌كنیم.
وی اضافه كرد:‌ طی سال‌های آینده قیمت‌های پایه برای خرید برق انرژی‌های تجدیدپذیر به دلیل توسعه فناوری‌های نوین كاهش خواهد یافت.
این مقام مسئول با اشاره به لزوم توسعه و نوسازی شبكه‌های انتقال كشور، افزود: به این منظور، یك میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در بخش توزیع و یك میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در بخش انتقال پیش‌بینی شده كه بازار بزرگی برای تولیدكنندگان داخلی و خارجی خواهد بود.
وی با اشاره به برنامه‌ریزی برای تولید همزمان آب و برق، خاطرنشان كرد: مكانیزم‌هایی طراحی شده كه تولیدكنندگان برق بتوانند با فرآیند بازیافت برق، آب شیرین هم تولید كنند كه در این خصوص نیز تا یك میلیارد مترمكعب در سال در سواحل خلیج‌فارس و دریای عمان برای شهرها و مصارف صنعتی برنامه‌ریزی شده است.
وزیر نیرو در پایان با اشاره به حمایت این وزارتخانه از شركت‌های دانش‌بنیان و دارای تكنولوژی، تاكید كرد: افراد و شركت‌هایی كه بخواهند در زمینه تولید برق سرمایه‌گذاری كنند، تا ظرفیت 7 مگاوات به شركت‌های توزیع برق در سراسر استان‌ها، برای ظرفیت ‌های 7 تا 24 مگاوات به شركت‌های برق منطقه‌ای استان‌ها، برای انرژی‌های تجدیدپذیر به سازمان انرژی‌های نو، برای نیروگاه ‌های حرارتی به شركت تولید برق حرارتی، برای نیروگاه‌های آبی به شركت آب نیرو و برای فعالیت‌های پژوهشی به پژوهشگاه نیروگاه مراجعه كنند.
گفتنی است، جوهره مقالات و سخنرانی‌های كنگره راهبردی و نمایشگاه نفت و نیرو حول تحولات تكنولوژی در سال‌های اخیر و آثار آن بر روش‌های تامین، توزیع و مصرف انرژی كه از 27 تا 29 مهرماه در محل هتل المپیك تهران ادامه دارد.
اقتصام(3)3065/9314**1558
۰ نفر