به گزارش ايرنا، فردا تاسوعاست، روزي كه تشنگي بيداد مي كند، صداي گريه جانسوز كودكان، خيمه اهل بيت(ع) را پركرده، ابوفاضل با مشكي بر دوش چندين بار به فرات مي زند و براي زنان و كودكان آب مي آورد.
قمر بني هاشم(ع) ستون خيمه سپاه امام حسين(ع) است؛ عباس(ع) اميد زنان و كودكان است، مبادا تيرهاي يزيديان صدمه اي به او بزند؛ كسي جرات رويارويي با او را ندارد و لشگر يزيد دورادور زورآزمايي مي كند.
حضرت عباس(ع) در روز عاشورا آخرين باري كه به سمت فرات مي رود مشك را پر آب مي كند و خود لب به آب نمي زند؛ فرات شرمنده پرچمدار غريب ترين سپاه عالم مي شود؛ يزديان قمر بني هاشم(ع) را محاصره مي كنند و علمدار سپاه امام حسين(ع) را به شهادت مي رسانند.
زمين غرق به خون شده كربلا و خيمه هاي نيمه سوخته، حكايت مظلوميت عباس(ع) است و هنوز هم فرات به سيراب كردن علمدار دشت كربلا غبطه مي خورد.
ابوالفضل(ع)، تو كيستي كه فاتح خيبر دستان تو را مي بوسد و بر مظلوميتت اشك مي ريزد؛ تو كيستي كه دستان بريده ات شافي شيعيان در آخرت خواهد بود و امام صادق(ع) در وصف تو ميفرمايد: «كان نافذ البصيره».
حضرت ابوالفضل(ع) افتخار علمداري حسين(ع) را داشت؛ چه نادان بودند آنان كه براي پسر علي ابن ابيطالب(ع) امان نامه آوردند؛ كوفيان نمي دانستند كه حضرت عباس(ع) ميراث دار بصيرت و ولايتمداري خاندان اهل بيت(ع) است.
روايت وفاداري پسر ام البنين به مقتداي زمان خويش، روايت ولايتمداري مردي است كه قرن ها شهره بصيرت، غيرت و شجاعت مي شود؛ كاش كوفيان ذره اي از بصيرت عباس(ع) را داشتند تا اينگونه غريب نوازي نمي كردند.
حضرت عباس(ع) با معرفت و بصيرت، در راه دين و امام خويش جانبازي كرد و معرفتش از همه شهيدان بالاتر و اطاعتش از امام خويش كامل تر بود.
* درس وحدت و آزادگي را از امام حسين(ع) و حضرت ابوالفضل(ع) بياموزيم
عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم در گفت و گو با ايرنا با اشاره به ويژگي هاي حضرت ابوالفضل(ع)، گفت: نافذالبصيره بودن از ويژگي هاي آن حضرت است به اين معنا كه ايشان كاملا شرايط زمان خود و موقعيت امام حسين(ع) در روز عاشورا و حادثه كربلا را درك كردند.
حجت الاسلام والمسلمين محسن غرويان افزود: حضرت عباس(ع) تابع محض ولايت بودند و حتي در الفاظ و ادبياتي كه به كار مي گرفتند مواظب بودند كه ادب كاملا رعايت شود و امام حسين(ع) را به عنوان سيدي و مولايي صدا مي كردند و فقط در لحظات آخر بود كه به عنوان برادر خطاب قرار دادند.
وي با بيان اينكه ادب و احترام ايشان نسبت به امام حسين(ع) براي همه ما درس آموز است، تصريح كرد: در حال حاضر بايد ببينيم حسين زمان ما كيست، به نظر بنده رهبر معظم انقلاب حسين زمان است و ياوران و سربازان ايشان كساني هستند كه در دولت، در ارگان ها و سازمان ها خدمت مي كنند تا نظام جمهوري اسلامي را حفظ كنند.
وي افزود: ياوران و سربازان حسين زمان را بايد حفظ كنيم و بينشان وحدت برقرار كنيم و از تفرقه صحبت نكنيم.
عضو جامعه مدرسين تاكيد كرد: بايد از حضرت ابوالفضل(ع) و امام حسين(ع) درس وحدت، مقاومت و آزادگي را براي زمان خودمان بياموزيم.
* ويژگي هاي منحصر به فرد حضرت ابوالفضل(ع) براي نسل جوان تبيين شود
عضو خبرگان رهبري نيز در گفت و گو با ايرنا، با بيان اينكه روز تاسوعا با ياد و نام باب الحوائج صحراي كربلا گره خورده است، گفت: حضرت عباس(ع) شخصيت برجسته و وارسته اي است و آنگونه كه از بيانات ائمه معصوم(ع) بخصوص امام سجاد(ع) استفاده مي شود، آن حضرت از بصيرت كامل، ايمان راسخ، بينش بسيار بالا و علم گسترده اي برخوردار بوده است.
حجت الاسلام والمسلمين سيد محمد واعظ موسوي افزود: آنچه كه در بين مردم از شخصيت آن حضرت مطرح است شجاعت مثال زدني و منحصر به فردي است كه اين شهيد والامقام از آن برخوردار بوده، اما بايد توجه داشته باشيم كه ايشان در كنار برخورداري از اين فضيلت بي نظير، از بصيرت و ولايتمداري بسيار بالا برخوردار بودند.
وي ادامه داد: بطوريكه با برخورداري از علم، بصيرت، معنويت و آشنايي با سنت پيامبر(ص) باعث شد پشت پا به همه مقامات دنيوي بزنند و بخاطر پي بردن به عظمت ولايت، دست از حمايت امام زمان خود برنداشتند و تا آخرين قطره خون حتي بعد از اينكه در ميدان جنگ ضربات سنگيني به ايشان خورده بود و دست راستشان از بدن جدا شده بود، در اين مسير ثابت قدم ماندند.
وي تصريح كرد: حضرت ابوالفضل(ع) به خاطر همين بصيرت بالا و پيروي از امام عصر خود به درجه اي از مقام رسيدند كه حتي شهيدان ديگر نيز در روز قيامت به اين مقام غبطه مي خورند.
واعظ موسوي تاكيد كرد: همين خصوصيات و ويژگي هاي منحصر به فرد سقاي دشت كربلا مي تواند امروز نيز به عنوان اسوه كامل و نمونه اي راه گشا در همه صحنه و عرصه هاي نبرد حق و باطل براي جوانان باشد.
وي گفت: خطيبان مذهبي، مداحان، نويسندگان، شاعران و به ويژه رسانه ها در معرفي شخصيت هاي بزرگ از جمله شخصيت قمر بني هاشم(ع) مسئوليت بسيار سنگيني بر دوش دارند تا بتوانند جنبه هاي شخصيتي حضرت عباس(ع) را هم از نظر دار بودن علم، فضايل و اخلاق و هم از نظر برخورداري از معنويت، بصيرت، زمان شناسي و دفاع تا پاي آرمان هاي امام زمان به خوبي بشناسند و براي جامعه امروز تبيين كنند.
وي ادامه داد: با اين رويكرد، همه مي توانيم به عنوان الگوي شايسته پا جاي پاي حضرت بگذاريم و در صحنه هاي خطرناك خودمان را از آسيب هاي مختلف حفظ كنيم و در مسيرهاي مستقيم كه ائمه(ع) تعيين كرده اند، حركت كنيم.ك/4
گزارش از: سميه حيدري
2085/6133/
قم- ايرنا- ابوفاضل، تو كيستي كه عالم در وصف جوانمردي و وفاداري تو ناتوان است و فرات شرمنده از لبان تشنه تو و كودكانت سر به زير مي خروشد.