در این روز كه در مراغه تاسوعای كوچك نامیده می شود، عزاداران در گروه های 20 تا 30 نفری به یاد فداكاری های حضرت عباس(ع)، عباس گویان در هیات ها و حسینیه ها بر سر خود می زنند.
هشتم محرم، عزاداران مراغه به صورت و سرشان گل مالیده و با پای برهنه و با سر دادن 'واعباسا هذا الیوم ' عزاداری كرده و وفاداری و جوانمردی حضرت عباس را در یادها زنده و پا برهنه مسیرهای عزاداری را طی می كنند.
در این روز عزاداران حسینی از پیر، جوان و كودك در خیابان ها، حسینیه ها و هیات های حسینی این شهرستان ساعت ها به عزاداری می پردازند.
این مراسم هر سال دو ساعت قبل از اذان ظهر شروع شده و با ندای الله اكبر نیز به پایان می رسد و عزاداران بعد از پایان به صورت جماعت نماز ظهر را اقامه می كنند.
پخش نذورات از جمله شیر ، شربت ، نان روغنی ، كیك و كلوچه توسط مردم در بین عزاداران در این روز نسبت به روزهای گذشته رونق بیشتری دارد.
امروز و فردا (تاسوعا) عزاداران حسینی در مراغه برای شركت در آیین سنتی شمع گذاری در مكان های مذهبی و حسینیه ها در عصر تاسوعا ، شمع تدارك دیده و فروش انواع شمع در خیابان ها و معابر این شهرستان از رونق خاصی برخوردار است.
*** فرماندار ویژه مراغه: تمام دستگاه ها و نهادهای خدماتی، رفاهی و انتظامی این شهرستان در روز تاسوعا و عاشورا آماده ارایه خدمات به عزاداران هستند.
ظفر محمدی، روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با هماهنگی های انجام شده برای رفع نیازهای مردم در این ایام، نانوایی ها، شهرداری، نیروهای انتظامی و امنیتی و پلیس یاران محرم در آماده باش كامل بوده و نظارت و بازرسی ها نیز به دقت انجام می شود.
وی اظهار كرد: تمام دستگاه های خدماتی، راهنمایی و رانندگی، آتش نشانی، هلال احمر، اورژانس و بیمارستان ها برای آسایش و پذیرایی مناسب از عزاداران حسینی در آمادگی كامل به سر می برند.
فرماندار ویژه مراغه همچنین از آمادگی اماكن اقامتی این شهرستان برای پذیرش مسافران و عزاداران خبر داد و یادآور شد: برای استقبال از عزاداران اباعبدالله الحسین (ع)، صاحبان مراكز اقامتی به ویژه هتل ها و مهمانسراها تخفیف ویژه ای در نظر گرفته اند.
محمدی، ادامه داد: هر سال در ایام عزاداری سالار و سرور شهیدان حضرت امام حسین (ع) میهمانان و مسافران زیادی از نقاط مختلف كشور به این شهرستان سفر می كنند تا در عزاداری سنتی مراغه حضور یابند.
وی گفت: هیچ مشكلی از لحاظ تامین كالاهای اساسی به ویژه برنج، گوشت قرمز و سفید، عدس، نخود و سایر اقلام مورد نیاز برای تهیه و تدارك نذری و احسان در این شهرستان وجود ندارد.
محمدی، افزود: برای هیات های مذهبی این شهرستان نیز تسهیلات مناسبی از سوی اداره صنعت، معدن و تجارت در خصوص تامین مایحتاج مورد نیاز احسان و نذورات مردم ارایه می شود.
این شهرستان با حدود 320 مسجد شهری و روستایی و 140 هیات عزاداری حسینی از شهرهای مهم مذهبی محسوب می شود.
3034/8023/6183
مراغه – ایرنا - همزمان با هشتم ماه محرم، آیین سنتی وای عباس در حسینیه ها و هیات های مذهبی شهرستان مراغه برگزار شد.