به گزارش ايرنا مردم شهرهاي زابل، زهك، هيرمند، هامون و نيمروز از همان ابتداي ماه محرم به رسم ديرينه اي كه پدران و مادران آنان انجام مي دادند دست به سياه پوش كردن مساجد، هيات و كوچه ها زدند و چهره منطقه سيستان را عزادار كردند.
عشق و دلدادگي به امام حسين(ع) در سيستان با حضور مومنان در مراسم عزاداري و دسته روي قابل رويت است، اينجا همه دست به دست هم مي دهند تا عزاداري اباعبدالله(ع) با شكوهي خاص برگزار شود.
مردم سيستان به عنوان نخستين لبيك گويان نداي امام حسين(ع) پس از با خبر شدن از واقعه كربلا به طرف اين ديار به حركت در آمدند كه اين خود نشان از اوج ارادت آنان به اهل بيت (ع) دارد.
شب هاي محرم در زابل حال و هواي خاصي دارد هيات هاي عزاداري دسته دسته با عبور از خيابان ها به رسم ديرينه به مسجد جامع شريفي مي روند و در آنجا به سينه زني و مرثيه خواني مي پردازند.
مردم با برپايي ايستگاههاي صلواتي در گوشه گوشه شهر به عزاداران حسيني كه مسافت هاي زيادي را در طول مسير مي پيمايند چاي مي دهند.
يكي از عزاداران كه ايستگاه صلواتي درب منزل خود برپا كرده است به خبرنگار ايرنا گفت: همه ساله براي فرا رسيدن ماه محرم لحظه شماري مي كنم و خوشحالم كه با برپايي ايستگاه صلواتي به عزاداران خدمت مي كنم.
وي كه خود را علي مير معرفي كرد افزود: اين ايستگاه در مسير تردد دسته هاي عزاداري قرار دارد و عزاداران استقبال خوبي از آن مي كنند.
يكي ديگر از عزاداران در زابل گفت: عشق به امام حسين(ع) و عزاداري ماه محرم باعث شد از شاهرود به شهر خودم بيايم.
رضا فدايي دليل حضور خود در شاهرود را وجود مشكلات اقتصادي و نبود كار در زابل عنوان كرد و اظهار داشت: جوانان زيادي از اين منطقه به دليل نبود كار به ديگر شهرهاي كشور مي روند اما براي حضور در مراسم خاص به شهر خود مي آيند كه ماه محرم به ويژه تاسوعا و عاشوراي حسيني مهمترين دليل حضور ما در زابل است.
وي اظهار داشت: پدر و مادرمان از زمان كودكي عشق به امام حسين(ع) را در سينه ما حك كردند و اين عشق ما را هر ساله به سيستان مي كشاند.
مردم سيستان به رسم ديرينه خود در روز تاسوعا در قالب دسته هاي عزاداري به سمت مزار رفتگان حركت مي كنند و پس از ذكر فاتحه اي از آنجا به سمت مساجد و هيات هاي مي روند.
در روز عاشورا عده اي گوسفند و گاو را در مقابل دسته هاي عزاداري براي برآورده شدن حاجات قرباني مي كنند و پس از اقامه نماز ظهر به عزاداران نذري مي دهند.
امام جمعه زابل در رابطه با عزاداري امام حسين(ع) به خبرنگار ايرنا گفت: پيام اين عزاداري لبيك به نداي امام حسين(ع) است و ريختن اشك، سينه زدني، زنجير زدن، دسته روي و حضور در مجالس نشان از ارادت مومنان به اباعبدالله(ع) دارد.
حجت الاسلام علي اكبر كيخا افزود: پرونده عاشورا تا قيامت باز است و بسته نخواهد شد.
امام جمعه زابل رمز جاودانگي و ماندگاري قيام اباعبدالله حسين (ع) را اخلاص و بندگي بر روي سجاده ميدان كربلا دانست.
رئيس تبليغات اسلامي زابل همچنين از حضور 240 مبلغ در مساجد و هيات هاي مذهبي اين شهرستان در ماه محرم خبر داد و گفت: مبلغان اعزامي از شهرهاي مختلف كشور در اين ماه به سخنراني در مساجد، هيات ها و تكايا مي پردازند.
حجت الاسلام محسن عارفي افزود: يكي ديگر از برنامه هاي محرم امسال برگزاري اجتماعات عزاداران بوده كه در روزهاي ششم، هفتم و هشتم اين ماه به صورت زنده از شبكه هاي سراسري صدا و سيما از محل مصلي المهدي(عج) زابل پخش شده است.
وي اظهار داشت: بيش از 80 ايستگاه صلواتي در نقاط مختلف شهر به صورت خودجوش و مردمي با پخش نذورات به دسته هاي عزاداري امام حسين(ع) خدمات دهي مي كنند.
رئيس تبليغات اسلامي زابل مداحان و مردم را چراغ مساجد و هيات ها دانست و گفت: مداحان و مرثيه سرايان با رساندن پيام مظلوميت امام حسين(ع) و حماسه عاشورا به نسل جديد سبب گره زدن قلوب مومنان مي شوند.
7317/3042/6081
زابل- ايرنا- مردم سيستان براي نشان دادن عشق و ارادت خود به امام حسين(ع) از ابتداي ماه محرم مراسم سوگواري برگزار و تكايا، هيات، مساجد و خيابان ها را سياه پوش كردند كه اوج آن در روز تاسوعا نمايان است.