به گزارش ايرنا از پايگاه خبري پليس، سردار كمال هاديانفر در اولين دوره كوثر با حضور معاون تربيت و آموزش ناجا، رئيس پليس فتا استان ها و شهرستان ها، بهترين نام براي فضاي مجازي را فضاي سايبري برشمرد و گفت: فضاي سايبر به دليل آنكه تحولات بسياري را در زندگي، سياست، اقتصاد و حاكميت بوجود آورده است در امتداد زندگي واقعي افراد قرار دارد.
رئيس پليس سايبري كشور در ادامه با اشاره به اينكه تحولات فضاي مجازي به سرعت اتفاق مي افتد، از تغيير جرم و نوع مجرمان در عصر اينترنت خبر داد و گفت : فضاي مجازي، فضاي مجازي صرف نيست بلكه واقعيت مجازي است، امروز هر اتفاقي كه در دنياي فيزيكال مي افتد در دنياي سايبر نيز بوقوع مي پيوندد اما حجم بالاي خسارت ناشي از جرايم سايبري تبعات به مراتب گسترده تري به دنبال دارد؛ به عنوان مثال يك سارق حرفه اي اگر بتواند مقداري پول از بانك به سرقت ببرد يك هكر مي تواند در چشم به هم زدني ميلياردها تومان را جابه جا كند.
هاديانفر، نرخ كشف جرايم فضاي مجازي در كشورهاي توسعه يافته دنيا را بر اساس آمار مجامع بين المللي و پليس اينترپل بين 15 تا 20 درصد اعلام كرد و گفت: در سال 2014، حدود 400 ميليارد دلار هزينه و خسارت به اقتصاد جهاني ناشي از جرايم سايبري تخمين زده مي شود و در اين خصوص شركت ها ، سازمان ها و كشورها بيش از يك و نيم تريليون دلار به منظور افزايش سطح امنيت خود هزينه كرده اند.
ئييس پليس فتا ناجا با اشاره به كشف 90 درصدي جرايم در كشور، اظهار داشت: در سال 92 براساس آمارها پنجاه و يك درصد جرايم مربوط به برداشت هاي غير مجاز بوده است كه با اطلاع رساني به موقع در خصوص پيشگيري از وقوع جرايم و همياري شهروندان موفق شديم در سال 93، حدود 10 درصد برداشت هاي غير مجاز را كاهش دهيم.
اين مقام مسئول در ادامه با اشاره به تدوين سند راهبردي دوم فتا، امنيت در فضاي توليد و تبادل اطلاعات را يكي از موضوعات مهم مصوب شده در اين سند برشمرد و اظهار داشت: پليس فتا ناجا با عقلانيت، مطالعات راهبردي و خرد جمعي به ايجاد امنيت در فضاي سايبري مي پردازد اما فرايند ارتقاء امنيت يك كار گروهي است كه بايد با تعامل همه مردم ، شركت ها ، دستگاه ها و سازمان ها صورت بپذيرد.
اين مقام ارشد انتظامي افزود: رسيدگي و پي جويي جرايم سايبري در تمام مراحل، اقدامي بسيار فني، تخصصي و داراي استانداردهاي خاص است به ويژه زماني كه يك جرم سايبري بين المللي دو يا چند پليس سايبري را در نقاط مختلف دنيا درگير مي كند و در اين خصوص استناد پذيري ادله را اصلي ترين گام در كشف جرم برشمرد.
اجتمام**7268
تهران - ايرنا - رئيس پليس فتا كشور با اشاره به تدوين سند راهبردي دوم پليس فتا، از مجهز شدن آزمايشگاه هاي سايبري در پليس فتا شهرستان ها و استان ها خبر داد.