به گزارش ایرنا از روابط عمومی اداره كل اموراتباع و مهاجرین خارجی وزارت كشور، جمهوری اسلامی ایران با تحت پوشش قراردادن پناهندگان درطرح بیمه سلامت خود الگویی جهانی شده است؛ این امر با امضای توافقی سه جانبه میان اداره كل امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت كشور، سازمان بیمه سلامت و كمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان تحقق یافت كه به زودی به اجرا در می آید.
براساس این گزارش، تمامی پناهندگان ساكن ایران اكنون می توانند به طرح بیمه سلامت دسترسی داشته باشند و از خدمات بستری و بستری موقت مشابه خدماتی كه به هر ایرانی ارائه می شود بهره مند شوند؛ همچنین پناهندگانی كه از بیماری های خاص رنج می برند (هموفیلی، تالاسمی، دیالیز، پیوند كلیه و ام اس) از بسته بیمه پایه بهره مند خواهند شد؛ این بسته شامل تمامی خدمات بستری، بستری موقت و خدمات پاراكلینیكی است.
این گزارش می افزاید: پناهندگان اغلب در پرداخت هزینه های درمان با مشكلات جدی رو به رو بوده اند؛ به ویژه زمانی كه درمان آنان شامل عمل جراحی یا خدمات بستری باشد؛ لذا شامل كردن پناهندگان در این طرح موجب از بین رفتن این چالش ها می شود.
سیوانكا داناپالا، رئیس آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد، ضمن تشكر از این اقدام مهم دولت ایران، مراتب قدردانی كمیساریای عالی سازمان ملل متحد از دولت جمهوری اسلامی ایران بابت تمامی خدماتی كه به بزرگترین جمعیت طولانی مدت پناهندگان شهری برای بیش از سه دهه ارائه كرده را اعلام كرد.
وی شامل كردن پناهندگان درطرح بیمه همگانی را نه تنها در سطح منطقه ای بلكه در سطح جهانی بی نظیر دانست و افزود: چنین خدمتی تا به حال صورت نگرفته و امیدواریم سایر كشورها نیز از این الگو پیروی كنند.
پیشترمدیركل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت كشور در گفت وگو با خبرنگاران با اشاره به هزینههای بالای درمانی گفته بود: بیمه مهاجرین درحال پیگیری است كه همه اتباع پناهنده و مقیم تا دو ماه آینده تحت پوشش بیمه سلامت قرار خواهند گرفت.
احمد محمدی فر افزود: حدود سه میلیون نفر مهاجر در كشور داریم كه عمدتا افغانی هستند و بخشی از آنها شناسایی نشدند كه پیش بینی میشود تعداد این افراد یك میلیون نفر باشد.
اجتمام **9362**1724
تهران- ایرنا- دولت ایران پناهندگان را در طرح بیمه سلامت خود شامل می كند؛ با این حركت، پناهندگان ثبت نام شده افغان و عراقی از خدمات بیمه مشابه سایر ایرانیان بهره مند خواهند شد.