۱۱ آبان ۱۳۹۴، ۱۰:۳۴
کد خبر: 81821694
T T
۰ نفر
شمارش معكوس برای انتخابات میانمار آغاز شد/ اقلیت ها امیدوار به پایان درگیری

كوالالامپور – ایرنا – اقلیت های نژادی میانمار كه بیش از 30 درصد از جمعیت 52 میلیونی این كشور را تشكیل می دهند، اكنون با شمارش معكوس انتخابات، در بیم و امید دوران پس از انتخابات بسر می برند تا شاید این انتخابات بتواند پایانی بر رنج های آنها باشد.

به گزارش ایرنا، احزاب سیاسی مستقل و اقلیت های نژادی میانمار همه تلاش خود را به كار گرفته اند تا بتوانند در مقابل احزاب قدرتمندی همچون جبهه ملی برای دموكراسی و حزب توسعه و همبستگی به نتایج قابل قبولی در انتخابات این كشور كه روز یكشنبه آینده برگزار می شود، دست یابند.
از جمله احزابی كه تلاش می كنند در این دوره از انتخابات به پیروزی دست یابند، حزب ملی 'آراكان' است كه از ژانویه سال گذشته با هدف حفاظت از بوداییان استان راخین در غرب میانمار شكل گرفته است.
این حزب كه برخلاف مسلمانان استان راخین فعالیت می كند، هدف از تشكیل خود را حفاظت از بوداییان این استان عنوان كرده است و در صورت پیروزی و ادامه سیاست افراط گری برخی بوداییان مسلمانان با مشكل بیشتری مواجه می شوند.
بوداییان این استان از اوایل سال 2012 با حمله به مسلمانان ساكن استان راخین دستكم 650 نفر را به قتل رساندند، خانه های زیادی از مسلمانان را به آتش كشیدند و مسلمانان را مجبور كردنده با قایق های غیراستاندارد راهی كشورهای مجاور شوند.
بسیاری از كارشناسان و تحلیلگران منطقه امیدوارند با برگزاری انتخابات این دوره كه قرار است كمتر از یك هفته آینده در روز هشتم نوامبر (17 آبان) برگزار شود، نسل كشی مسلمانان میانمار پایان یابد.
بخش قابل توجهی از این امیدها به 'آنگ سان سوچی' رهبر حزب جبهه ملی برای دموكراسی است كه عنوان نماد صلح میانمار شناخته می شود. اگرچه، وی در هفته های گذشته به طور كاملا آشكار اعلام كرد قصد حمایت از مسلمانان را ندارد.
علاوه بر این اقدام 'آنگ سان سوچی' كه عنوان برنده جایزه صلح نوبل را نیز به یدك می كشد، حزب توسعه و همبستگی میانمار كه حاكمیت این كشور را در اختیار دارد، از ثبت نام بیش از 100 نامزد مسلمان در این دوره از انتخابات ممانعت كرد.
حزب جبهه ملی برای دموكراسی به رهبری 'آنگ سان سوچی' نیز در این دوره از انتخابات با یكهزار و 151 نامزد در سطح ملی و منطقه ای به رقابت با سایر احزاب می پردازد كه در بین این نامزدها هیچ فرد مسلمانی حضور ندارد.
آنگ سان سوچی كه به رغم سیاست های ظالمانه خود علیه مسلمانان، همچنان از محبوبیت خاصی بین میانماری ها برخوردار است، حتی در صورت پیروزی حزبش، به دلیل موانع قانونی نمی تواند ریاست جمهوری این كشور را در اختیار گیرد.
ازدواج وی با یك فرد انگلیسی و دو پسر وی كه دارای شهروندی انگلیس هستند، مانع اصلی رهبر مخالفان میانمار برای دستیابی به پست ریاست جمهوری است.
وی در تازه ترین اظهارات خود در بین مردم این كشور اعلام كرد اگر بتوانند مجلس را به طور كامل در اختیار گیرد، با این وجود از سایر احزاب برای كمك دعوت می كند.
امید زیاد حزب آنگ سان سوچی برای پیروزی در این انتخابات از یك سو و اعلام اطمینان از كسب 75 درصدی آرا توسط حزب حاكم، حدود 91 حزب دیگر كه در این دوره از انتخابات شركت كرده اند را در بیم و امید از شكست یا یپروزی در این انتخابات نگهداشته است.
در این دوره از انتخابات حدود شش هزار و 200 نامزد از 93 حزب شركت كرده اند و قرار است توسط 30 میلیون رای دهنده واجد شرایط مورد قضاوت قرار گیرند.
برخی از تحلیلگران بر این باورند با توجه به اینكه اقلیت های نژادی زیادی از استان های مختلف میانمار در این انتخابات شركت كرده اند، پس از برگزاری انتخابات حزب پیروز میدان گفت وگوهای زیادی خواهد بود.
مسلمانان روهینگیا كه اكنون نامزدی در این دوره از انتخابات نداشته و از طرفی حق رای نیز ندارند، تنها می توانند امیدوار باشند پس از انتخابات، در سیاست های حزب پیروز اراده ای برای پایان دادن به كشتار مسلمانان باشد.
برخی از اقلیت های نژادی این كشور از جمله 'كارن'ها كه اكنون بیش از 350 هزار نفر از آنها به دلیل درگیری های داخلی مجبور به ترك خانه و كاشانه خود شده اند و در جنگل ها و كوه های مرز تایلند به سر می برند، معتقدند بازگشت حزب توسعه و همبستگی به قدرت برای بار دیگر باعث می شود بیش از یك و نیم میلیون نفر از 'كارن'ها بازهم شاهد تداوم ظلم و ستم علیه خود باشند.
علاوه بر گروه های نژادی روهینگیا و كارن، گروه های دیگری از جمله شان و كاچین ها، انتخابات این دوره را امیدی برای پایان دهه ها رنج خود تلقی می كنند.
از بین 167 نژاد میانمار، برمه ای ها كه حاكم بر این كشورند 68 درصد از جمعیت 52 میلیونی آن را تشكیل می دهد. پس از برمه ای ها، اقلیت های نژادی شان، كارن، راخین، چینی، هندی و مون به ترتیب پرجمعیت ترین اقلیت های نژادی این كشور جنوب شرق آسیا بشمار می روند.
آساق**241**1611**1392