سیامند محمدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این خانواده كه از اهالی روستای گرژال از توابع این شهرستان هستند، شب گذشته پس از خوردن قارچ سمی كه از كوه جمع آوری كرده بودند، در پی مسمومیت دچار سرگیجه، استفراغ و بی حالی شده و به بیمارستان امام خمینی(ره) این شهرستان مراجعه كردند.
وی اضافه كرد: این خانواده پس از ورود به بیمارستان توسط كادر درمان اورژانس تحت نظر قرار گرفته و پس از انجام معاینات لازم توسط پزشك كشیك با تشخیص مسمومیت با قارچ سمی تحت درمان قرار گرفتند.
مسوول روابط عمومی شبكه بهداشت و درمان سردشت گفت: این خانواده پس از چند ساعت تحت درمان قرار گرفتن و بهبودی كامل از بیمارستان ترخیص شدند.
وی از خانواده ها خواست در این فصل از خوردن قارچ كوهی كه اغلب آنها سمی هستند، خودداری كنند و در صورت داشتن علایم سرگیجه و استفراغ پس از مصرف این گونه قارچ ها در اولین فرصت به مراكز درمانی مراجعه كنند.
وی اضافه كرد: برخی از گونههای قارچ كه برای بیشتر مردم خوراكی هستند، ممكن است در افراد دیگر سبب واكنشهای آلرژیك شده و قارچهای خوراكی كهنه نیز میتواند موجب مسمومیت غذایی شود.
بیش از 50 گونه قارچ سمی در كوه ها، چمنزارها و جنگل های ایران می روید كه این قارچ ها غیرقابل شناسایی بوده و تفاوتی با قارچ های خوراكی ندارد.
قارچ های سمی در طبیعت و بیشتر در جنگل ها و در زیر درختانی مثل زیتون، گردو و انجیر می رویند و برخی از قارچ های سمی در فضله گاو، مردارها و نزدیك لانه حیوانات سمی نیز رشد می كند.
قارچ های سمی اغلب به رنگ سیاه، سرخ و سفید و كمی لزج و بدبو بوده و وجود زائده كیسه مانند در پایه قارچ ها نشان از سمی بودن آنها است.
شهرستان مرزی سردشت با 111 هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی و هم مرز با كشور عراق واقع شده است.ك3
3020/6185/1905
مهاباد- ایرنا- مسوول روابط عمومی شبكه بهداشت و درمان شهرستان سردشت گفت: یك خانواده چهار نفره در یكی از روستاهای مرزی این شهرستان پس از خوردن قارچ دچار مسمومیت شدند.