به گزارش ایرنا، تارنمای «یوژنی فدرالنی» در گزارش امروز (دوشنبه) خود می نویسد: كارشناسان مركز مطالعات راهبردی نیروی هوایی آمریكا هشدار داده اند كه مسكو برگ برنده ای در اختیار دارد كه می تواند واشنگتن را وادار كند مسایل اوكراین و سوریه و مناقشه با روسیه در این مسایل را از یاد ببرد و همچنین نفوذ و موضع كرملین را در عرصه بین المللی تقویت كند.
در ادامه گزارش آمده است: موشك های قاره پیمای دوربرد كنونی چین از نظر آمریكا بیشتر به لوله بزرگ پر از باروت شباهت دارد كه نقطه ضعف بزرگ آن نداشتن موتورهای قوی و پیشرفته است.
چین سال گذشته موشك قاره پیمای جدید «دونفن 41» مجهز به كلاهك های تقسیم شونده را با موفقیت آزمایش كرد كه تنها مشكل موتور آن بود. كارشناسان چینی با وجود تلاش های بسیار و هزینه های هنگفت تكمیل این موشك، برای دستیابی به موتور موشكی قدرتمند در بن بست قرار گرفته بودند.
تارنمای یوژنی فدرالنی به نقل از «كنت جانسون» مشاور امور بین المللی ستاد نیروی هوایی آمریكا نوشت: روسیه تنها كشوری است كه می تواند در تامین موتور قدرتمند برای موشك های قاره پیما به چین و ارائه فناوری های فوق پیشرفته به پكن كمك كند است.
اما به گفته جانسون، روسیه در زمان حاضر براساس توافق نانوشته خود با آمریكا از تحویل این گونه فناوری ها به كشورهای دیگر خودداری می كند.
رویدادهای سال های اخیر موجب تیرگی روابط روسیه و آمریكا شده است كه در وهله نخست به دلیل آغاز استقرار اجزای سامانه پدافند موشكی آمریكا در اروپا از اوایل سال 2010 بروز كرده است.
مساله اوكراین و سرنگونی حكومت غرب گرای این كشور با كمك و مداخله غرب و آمریكا در ماه فوریه سال 2014 هم موج جدید تنش ها در روابط مسكو و واشنگتن ایجاد كرد كه مناسبات دو كشور را تیره تر كرده است.
مسایل دیگری همچون سوریه و ادعاهای امریكا در مورد حقوق بشر و ادعاهای مربوط به دموكراسی كه به ابزار معمول واشنگتن برای مداخله در كشورهای دیگر به ویژه مخالفان سیاست های واشنگتن تبدیل شده است به اختلافات مسكو و واشنگتن می افزاید.
چین نیز با آمریكا اختلافات اساسی دارد و رقیب ژئوپلیتیك این كشور در عرصه جهانی محسوب می شود و اخیرا نیز حضور یك ناوشكن امریكایی در آبهای دریای چین جنوبی موجب بروز تنش خطرناك میان پكن و واشنگتن شده و چین در این مورد و امكان وقوع جنگ و مناقشه بر اثر اقدامات تحریك آمیز آمریكا هشدار داده است.
روسیه با تولید آخرین نسل از موتورهای موشكی با فناوری انفجاری جنبشی - ضربه ای، اعلام كرده است كه تولید و كاربرد آزمایشی این نوع موتورها از اوایل سال 2016 آغاز خواهد شد.
شركت انرگیا مسئول اجرای این پروژه اعلام كرده است: موتور انفجاری جنبشی - ضربه ای طراحی شده توسط متخصصان روسی تاكنون در جهان ساخته نشده است كه می تواند سرآغاز عصر جدیدی در موتور موشك های فضایی باشد.
اروپام*391**1516**1485**1599
![موتورهای روسی در موشك های قاره پیمای چینی؛ دغدغه آمریكا موتورهای روسی در موشك های قاره پیمای چینی؛ دغدغه آمریكا](https://img9.irna.ir/old/Image/1394/13940811/81822074/N81822074-70272835.jpg)
مسكو- ایرنا- یك تارنمای روسی با اشاره به نیاز چین به موتور قدرتمند برای موشك های قاره پیمای خود نوشت: روسیه با تحویل موتور موشك های قاره پیما به چین به آمریكا ضربه كاری و موثر خواهد زد.