۱۱ آبان ۱۳۹۴، ۱۵:۴۳
کد خبر: 81822379
T T
۰ نفر
تاييدي ديگر بر تحقيقات قبلي؛ براي جلوگيري از پوكي استخوان سويا بخوريد

تهران - ايرنا - مطالعات جديد محققان، اثر درماني سويا در پوكي استخوان را بيش از پيش تاييد مي كند.سويا حاوي يك تركيب شيميايي به نام ايزوفلاون است كه عملكردي شبيه استروژن دارد و مي تواند از استخوان ها محافظت كند.

به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از ساينس، مطالعات محققان دانشگاه هال انگليس نشان مي دهد كه پروتئين ها و ايزوفلاون هاي موجود در سويا، از بروز پوكي استخوان در زنان يائسه جلوگيري مي كند.
در پوكي استخوان، استخوان ها متخلخل مي شوند. ساختار ميكروسكوپي استخوان ها به صورت لانه زنبوري است. منافذ و خانه هاي استخوان پوك بسيار بزرگتر از استخوان سالم است. در اين حالت استخوان ها به تدريج جرم و تراكم خود را از دست مي دهند و بسيار حساس و شكننده مي شوند.
اين بيماري هيچ علامت اوليه اي ندارد و زماني بروز مي كند كه يكي از استخوان ها ( معمولا استخوان لگن و مچ) مي شكند. هر سال حدود 9 ميليون استخوان بر اثر پوكي دچار شكستگي مي شود؛ يعني در هر سه ثانيه يك استخوان، كه آمار وحشتناكي است. پوكي استخوان در زنان يائسه به علت توقف ترشح هورمورن استروژن شديدتر و شايع تر است.
تحقيقات نشان مي دهد كه سويا حاوي يك تركيب شيميايي به نام ايزوفلاون است. ايزوفلاون عملكردي شبيه استروژن دارد و مي تواند از استخوان ها محافظت كند.
در اين مطالعه آمده است كه مصرف سويا و مكمل هاي ايزوفلاون علاوه بر جلوگيري از پوكي استخوان، عملكرد سيستم قلبي عروقي را بهبود مي بخشد.
پوكي استخوان از هر سه زن يك نفر و از هر پنج مرد بالاي 50 سال يك نفر را تحت تاثير قرار مي دهد. كم تحركي، عدم استفاده از مواد حاوي كلسيم، كاهش ويتامين D در بدن، ابتلا به بيماري هاي خاص مانند سرطان، استفاده از داروهاي استروئيدي، يائسگي زودرس (كمتر از 45 سال) ، استعمال دخانيات، كاهش استروژن در بدن، شرايط پزشكي خاص مانند پركاري تيروييد، بيماري سلياك، نارسايي مزمن كليه، آرتريت روماتوييد، بيماري هاي مزمن كبدي و ديابت نوع يك از مهمترين دلايل بروز پوكي استخوان هستند.نتايج اين تحقيقات در كنفرانس سالانه غدد درون ريز در ادينبورگ مطرح شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
۰ نفر