به گزارش ایرنا، علیرضا رشیدیان روز دوشنبه در نشست شورای اداری شهرستان قوچان در محل گمرك باجگیران افزود: همجواری قوچان با كشور تركمنستان و بازارچه مرزی به عنوان مزیت این شهرستان است.
وی گفت: شتاب در پیگیری روند راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی قوچان از جمله مواردی است كه باید برای تحقق آن تلاش كرد چون
می تواند حركت سریعی در جهت توسعه صنعتی و افزایش اشتغال این شهرستان در پی داشته باشد.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به موقعیت ترانزیتی قوچان و نقش ملی و فراملی این شهرستان در ارتباط با كشورهای حوزه آسیای میانه افزود: با تامین زیرساختهای مورد نیاز ترانزیت و حمل و نقل می توان به توسعه هرچه مطلوبتر این منطقه كمك كرد.
وی بهترین راهبرد را در شرایط اقتصادی كنونی توجه ویژه به مبادی مرزی و فعالسازی بازارچهها ذكر و بیان كرد: نوع نگاه مدیریت استان توجه به نقاط محروم و مرزی است و این موضوع را با هدف كاهش شكاف توسعه و توزیع متوازن امكانات به عنوان یك راهبرد اساسی دنبال میكند.
رشیدیان همچنین با اشاره به كاهش ظرفیت تردد مرز باجگیران از سوی تركمنستان گفت: تلاش می شود با رفع این مشكل شاهد افزایش رونق در بازارچه مرز و منطقه باجگیران شویم.
وی در ادامه افزود: بازگشایی جاده مرزی باجگیران به پاسگاه دوست محمد با اعتبار 17 میلیارد ریال در دست پیگیری است.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: با تصویب و ابلاغ معافیت شش قلم كالا از مرز باجگیران مبادلات این بازارچه فقط در مهر ماه گذشته 70 درصد افزایش یافته است.
وی همچنین با بیان اینكه پروژه آزادراه قوچان - مشهد با مشاركت بخش خصوصی مصوب و به زودی اجرایی می شود گفت: همچنین پروژه ریلی مشهد- قوچان- گرگان از جمله پروژه های مهم استان است كه با توجه به تغییر شرایط و رفع مشكل با كشور طرف قرارداد، به اجرا در می آید.
رشیدیان افزود: در حوزه راه روستایی، طرحهای هادی، گازرسانی و آب روستایی عقب ماندگیهای جدی در سالهای گذشته وجود داشت اما با اقداماتی كه صورت گرفته هم اكنون شاهد رسیدن قوچان به میانگین استانی برخی شاخصها هستیم.
وی همچنین تاكید كرد: باید استفاده مزیتهای این شهرستان در حوزههای كشاورزی و گردشگری نیز مورد توجه قرار گیرد.
مركز شهرستان 180 هزار نفری قوچان در فاصله 137 كیلومتری شمال مشهد واقع است. قوچان مركب از دو بخش مركزی و باجگیران 183 روستا دارد. 75 هزار نفر از جمهیت این شهرستان ساكن روستاها هستند.
قوچان كه از طریق معبر گمرك باجگیران به كشورهای آسیای میانه متصل می شود و 28 كیلومتر مرز بین المللی با كشور تركمنستان دارد.
این شهرستان همچنین بخاطر سابقه تاریخی خود دارای 140 اثر تاریخی و 32 اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی است و نیز 20 منطقه جذاب گردشگری دارد.
7501/2713/1858
تاكید استاندار خراسان رضوی بر تاثیر منطقه ویژه اقتصادی قوچان در توسعه منطقه
۱۱ آبان ۱۳۹۴، ۱۶:۳۲
کد خبر:
81822474
مشهد- ایرنا- استاندار خراسان رضوی گفت: ایجاد منطقه ویژه اقتصادی قوچان می تواند حركت سریعی در توسعه صنعتی و رشد اقتصادی و اشتغال در منطقه داشته باشد.