۱۱ آبان ۱۳۹۴، ۱۷:۵۱
کد خبر: 81822580
T T
۰ نفر

سیاست تك فرزندی در چین ادامه می یابد

۱۱ آبان ۱۳۹۴، ۱۷:۵۱
کد خبر: 81822580
سیاست تك فرزندی در چین ادامه می یابد

پكن - ایرنا - كمتر از یك هفته از اعلام لغو قانون تك فرزندی در چین، كمیسیون تنظیم خانواده و بهداشت ملی این كشور امروز - دوشنبه - اعلام كرد كه سیاست «تك فرزندی» در این كشور همچنان به قوت خود باقی است.

هفته گذشته حزب كمونیست اعلام كرد كه بر اساس قانون جدید، خانواده‌ها می‌توانند با نادیده گرفتن قانون قبلی، دو فرزند داشته باشند.
این كمیسیون در بیانیه ای آورده است، تا زمانی كه كنگره ملی خلق چین و نمایندگان این مجلس قانون «دو فرزندی» را تصویب نكنند، سیاست تك فرزندی كه از سه دهه پیش اجرا شده است، به قوت خود باقی است.
هدف اصلی این سیاست كه در سال 1979 آغاز شد، كنترل جمعیت عنوان شده بود و با خانواده‌های خاطی برخورد می‌شد.
كمیسیون از تمامی نهادهای زیر مجموعه خود خواسته است تا زمانی كه برنامه دو فرزندی اجرا نشده است همچنان به اجرای برنامه تنظیم خانواده تك فرزندی پایبند باشند.
كمیسیون افزوده است كه این سیاست فعلا اجرا نمی شود و هیچ نهاد زیر مجموعه ای حق ندارد به صورت دلخواه سیاست دو فرزندی را به اجرا بگذارد.
«جانگ مین» معاون این كمیسیون خاطرنشان كرده است كه با خانوارهایی كه اكنون صاحب فرزند شده اند برخورد نخواهد شد و مجازاتی برای آنها در نظر گرفته نمی شود. اغلب این تنبیهات مالی است و خانواده هایی كه صاحب فرزند دوم می شوند باید مبالغی را به دولت بپردازند و فرزند دوم از بسیاری مزایای اجتماعی محروم می شود.
اجلاس كنگره ملی خلق چین (مجلس) پنجم مارس هر سال (15 اسفند) در تالار بزرگ خلق پكن در قلب پایتخت برای مدت 10 روز با حضور نزدیك به سه هزار نماینده برگزار می شود و این سیاست دو فرزندی در آن اجلاس به تصویب نهایی خواهد رسید تا لازم الاجر شود.
حزب حاكم كمونیست چین هفته قبل با انتشار بیانیه ای از تصویب قانون دو فرزندی برای همه خانوارهای چینی خبر داد.
آمارها حاكی است كه به دنبال موافقت چین با عدول از سیاست تك فرزندی شمار خانوارهایی كه می توانند بیش از یك فرزند داشته باشند به 100 میلیون خانوار خواهد رسید.
این در شرایطی است كه چین به دلیل اجرای همین سیاست تك فرزندی در چند دهه گذشته موفق شد تا از افزوده شدن بیش از 300 میلیون نفر دیگر به جمعیت كشور جلوگیری كند.
با این وصف به نظر می رسد كه با توجه به كاهش شمار نیروی كار جوان و سالمندتر شدن جامعه چین این كشور مجبور به عبور از سیاست تك فرزندی شده است.
البته داشتن فرزند دوم برای همه خانواده ها میسر نیست بلكه زوجینی كه خود تك فرزند بوده و سپس با یكدیگر وصلت كرده ان حق داشتن فرزند دوم را خواهند داشت.
«یوان شین» استاد رشته جمعیت شناسی از دانشگاه تیان جین در شمال چین می گوید‌: از پایان سال 2013 میلادی كه سیاست جدید دو فرزندی اعلام شد تاكنون یك میلیون و 500 هزار زوج صاحب كودك دیگر شده اند و احتمال می رود نزدیك به 10 میلیون زوج دیگر نیز چنین قصدی داشته باشند.
وی می افزاید كه سیاست دو فرزندی بخصوص برای روستاییان كشش بیشتری از شهرنشینان دارد . زیرا برای كشت و كار و فعالیت های كشاورزی به فرزندان بیشتری نیاز دارند.
روزنامه چاینا دیلی می نویسد كه از سال 2011 میلادی به بعد نیروی كار در چین رو به كاهش گذاشته است و نیروی كاری سنین 16 تا 59 سال به تدریج در سیر نزولی كاری قرار می گیرند.
در زمان حاضر در چین 916 میلیون نفر در این سن و سال قرار دارند كه این رقم معادل 66 درصد از كل جمعیت این كشور به حساب می آید.
«مو گوانگ زونگ» استاد دانشگاه پكن می گوید كه مرگ و میر شماری از نوزادان و همچین نیروی كار موجب كمبود نیروی كار در كشور می شود و روند سالمند شدن جمعیت نیز باعث خواهد شد تا چین نتواند الگوهای توسعه پایدار اقتصادی را دنبال كند.
وی تاكید كرد كه داشتن فرزندان بیشتر یكی از بهترین گزینه ها برای مهار پیر شدن جمعیت و برطرف كردن مشكل كمبود نیروی كار است.
آساق*231*1597