به گزارش گروه علمي ايرنا از ستاد ويژه توسعه فناوري نانو، يك شركت انگليسي با همكاري محققان دانشگاه كمبريج، روش جديدي براي توليد جوهرهاي گرافني ارايه كرده است كه از طريق آن ميتوان از جوهرهاي گرافني براي توليد ادوات الكترونيكي استفاده كرد؛ اين جوهرها به جوهرهاي مبتني بر آب كه در حال حاضر در بازار وجود دارند، اضافه ميشود.
كريس جونز از محققان اين شركت گفت: امكان توليد جوهرهاي رسانا با قابليت چاپ در مقياس صنعتي ميتواند راه تازهاي براي استفاده از گرافن در صنعت باز كند، اين روش جديد، ما را قادر ميسازد تا قطعات الكترونيكي را به اشكال مختلف توليد كنيم.
وي بيان كرد: در اين روش، ذرات بسيار كوچك گرافن درون تركيبي از حلالهاي حامل قرار داده و در نهايت اين محلول به جوهرهاي آبي موجود در بازار اضافه ميشود. با تنظيم نسبت مواد موجود در اين جوهر ميتوان خواص سيال را كنترل كرد و به حلال اجازه داد تا به سادگي با جوهرهاي آبي رساناي موجود در بازار تركيب شود و مقاومت آنها را كاهش دهد.
جونز اظهار كرد: جوهرهاي مبتني بر گرافن ميتواند با نرخ 100 متر در هر دقيقه روي سطح چاپ شوند؛ اين سرعت متناسب با سرعت چاپ در صنعت و نسبت به نمونههاي اوليه ساخته شده بسيار سريعتر است.
اين گروه تحقيقاتي، اين روش را روي فرآيندهاي چاپي مختلف مورد آزمايش قرار دادند.
علمي (1) ** 9340**1834
تهران- ايرنا- محققان موفق به ساخت جوهر گرافني جديدي شدند كه از آن ميتوان براي چاپ و توليد قطعات الكترونيكي با اشكال مختلف استفاده كرد.