۱۴ آبان ۱۳۹۴، ۱۲:۲۳
کد خبر: 81826449
T T
۰ نفر

عضویت نیشابور در اتحادیه شهرهای تاریخی جهان

۱۴ آبان ۱۳۹۴، ۱۲:۲۳
کد خبر: 81826449
عضویت نیشابور در اتحادیه شهرهای تاریخی جهان

مشهد- ایرنا- فرماندار ویژه نیشابور از عضویت این شهر در اتحادیه شهرهای تاریخی جهان خبر داد.

به گزارش ایرنا، غلامحسین مظفری روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران افزود: بر اساس مكاتبه با شهردار شهر كیوتو در ژاپن به عنوان رئیس شبكه یا اتحادیه شهرهای تاریخی جهان این عضویت اعلام شد.
وی گفت: این اتحادیه مهمترین سازمان بین المللی حكومتهای محلی برای میراث تاریخی شهرها به شمار می آید و هدف آن حفظ این میراث و آگاهسازی برای حفظ هویت تاریخی شهرها است.
فرماندار نیشابور افزود: عضویت در سازمانهای مختلف بین المللی آغاز راهی است برای معرفی ظرفیتها و داشته ها و این مهم نیازمند حمایت و همراهی تمام دستگاهها است.
وی ادامه داد: تبادل دانش و تجربه درباره حفظ بناهای تاریخی و چگونگی معرفی و استفاده از این ظرفیتها از جمله دستاوردهای عضویت در این نهاد بین المللی است.
مظفری همچنین گفت: نیشابور شهری با داشته های مذهبی، فرهنگی، تاریخی و علمی در خور است لذا حضورش در سازمانهای بین المللی فرصتی برای معرفی این داشته ها به تمام جهان می باشد.
اتحادیه شهرهای تاریخی در سال 1987 در كیوتو راه اندازی شد و دبیرخانه آن نیز در همان شهر قرار دارد. هم اكنون 108 شهر از 61 كشور جهان در این اتحادیه عضویت دارند.
مركز شهرستان 433 هزار نفری نیشابور در فاصله 122 كیلومتری غرب مشهد قرار دارد.
نیشابور به عنوان یكی از نمادهای تاریخ و فرهنگ ایران و بزرگترین شهر خراسان پس از مشهد، در دامنه كوه بینالود واقع ‌است.
سابقه شهر نیشابور به دوره حكومت ساسانیان یعنی حدود هزار و 800 سال پیش باز می گردد. این شهر علاوه بر اینكه طی دو دوره تاریخی حكومت طاهریان و سلجوقیان پایتخت ایران بود، در قرن یازدهم میلادی هشتمین شهر بزرگ و پرجمعیت جهان به شمار می رفت.
حوزهٔ علمی این شهر در دوران طلایی اسلام یكی از بزرگترین مراكز و موطن بسیاری از دانشمندان، شاعران، صوفیان و دیگر بزرگان بوده ‌است لذا همواره از آن به عنوان یكی از مهمترین مراكز و شهرهای تمدن و فرهنگ اسلامی یاد می‌شود.
هم اینك آنچه از نیشابور كهن باقی مانده منطقه‌ای به نام كهندژ به وسعت سه هزار و ۵۰۰ هكتار در جنوب شهر كنونی است.
همچنین روزهای ۲۵ فروردین و ۲۸ اردیبهشت در تقویم جمهوری اسلامی ایران به نام دو تن از مشاهیر جهانی اهل نیشابور یعنی محمد عطار و عمر خیام نامگذاری شده‌ كه مقبره هر دوی آنها در این شهر واقع است.
سازمان یونسكو نیز در سال ۲۰۱۰ میلادی با برگزاری همایش نیشابور شهر پایدار ایرانی، این شهر را پایدارترین شهر تاریخ ایران معرفی كرد.
7505/1858
۰ نفر