حسين نيازآذري شامگاه شنبه در يكصدو سيزدهمين سالروز تولد خير بزرگ سيد حسين فلاح نوشيرواني بابل در سالن همايش دانشگاه صنعتي اين شهرستان افزود: مرحوم نوشيرواني در بعد ديني و توسعه اي اقدامات تحسين برانگيزي از خود به يادگار گذاشته است كه در بعد ديني دلباخته اهل بيت عصمت و طهارت(ع) بوده است و با الگو پذيري از امام علي (ع) خدمت به يتيمان بي سرپرست را يك افتخار مي دانست.
وي اظهارداشت: به شكر خدا در جامعه اسلامي ما امروز همانند مرحوم نوشيرواني وجود دارند كه در شهر بابل با اقدامات خيرخواهانه خود، شهرستان بابل را جزو شش شهر برتر كشور به لحاظ وجود خيرين و كارهاي خيرخواهانه كرده اند.
وي افزود: همه تلاش مان براين است تا با برگزاري چنين آئين هايي اين تفكر و ايده را در جامعه بيشتر و به خصوص براي نسل جديد جامعه گسترش دهيم.
نيازآذري گفت: امروز افتخار مي كنيم كه خيريني در شهرستان هستند كه اعلام آمادگي كردند يك بيمارستان 200 تختخوابي را با هزينه شخصي خود احداث كنند.
وي بيان داشت: با ملاقاتي كه با وزير بهداشت داشتيم مجوز ساخت بيمارستان جامعه زنان در شهرستان اخذ شد كه به زودي عمليات اجرايي آن در بابل به كمك خيري كه به زودي رسانه اي خواهد شد، آغاز مي شود.
وي گفت: مجلس هم پيرامون وقف و اقدامات خيرخواهانه مصوبات محكمي را در اختيار مردم قرار داده است.
در ادامه اين مراسم همچنين فرماندار بابل گفت: مرحوم نوشيرواني داراي يك روح چند بعدي بود كه در انجام كارهاي خيرخواهانه روحي سيري ناپذير داشته است.
محمد تقي عباسپور افزود: كارهاي خير مرحوم نوشيرواني مختص شهرستان بابل نبوده است بلكه در استان هايي همانند مشهد، يزد و ديگر شهرهاي كشور اقدامات ارزشمندي انجام داده است.
دكتر سيف الرضا شهابي محقق و پژوهشگربابلي در رشته تاريخ و فرهنگ نيز بيان كرد: تعادل در وقف ها در شهرستان يك ضرورت است و همه بايد ناشر اين افكار در جامعه باشيم.
وي افزود: 70 درصد وقف هاي صورت گرفته در شهرستان بابل براي عزاداري سالار شهيدان است ، 20 درصد در بخش آموزشي و نيز 10 درصد مسائل بهداشت و درمان مي باشد.
وي گفت: اين وظيفه ماست با برگزاري چنين مراسم هايي ضمن ارج نهادن به اقدامات خيرخواهانه بزرگان شهرستان به خصوص مرحوم نوشيرواني نيازها و ضروريات روز جامعه كه خيرين و نيك انديشان بايد كارهاي خيرخواهانه خود را به آن سمت سوق دهند، ساماندهي كنيم.
مرحوم سيد حسين فلاح نوشيرواني فرزند سيد احمد در حدود سال 1281 هجري شمسي در روستاي نوشيروانكلا از توابع شهرستان بابل ديده به جهان گشود و گفته مي شود از همان اوان طفوليت، آثار هوش و استعداد خارق العاده در سيماي اين سيد جليل القدر هويدا بود.
وي در شش سالگي عم جزء را نزد بانويي به نام ملاخيران فرا گرفت و سپس قرآن كريم را نيز در مدت سه ماه از محضر آخوند شيخ محمد سالاري ختم كرد.
او به توصيه جد مادريش مرحوم سيد آقا نوشيرواني براي ادامه تحصيلات به مدارس شرافت و احمدي در بارفروش (بابل كنوني ) رفت و به مدت هشت سال در اين مدارس به تحصيل اشتغال داشت و همواره از شاگردان بسيار خوب و ممتاز بود.
اين خير بزرگ ، پس از مدتي به صورت مستقل به فعاليت اقتصادي و كار تجاري پرداخت و در بازار تجارت آهن ايران موفقيت هايي كسب كرد، تا آنجا كه پرداختن به امور تجاري و ديدن زرق و برق تمدن و مظاهر مادي هرگز مانع آن نشد كه فكر ، آرمان و ايده مرحوم نوشيرواني از مردمي كه از ميان آنها برخاسته بود ، منحرف شود و از مسائل و مشكلات آنان غافل شده و در فكر چاره جويي نباشد.
تربيت اصولي و تحصيل معارف و فرهنگ والاي اسلامي و آشنايي كامل با احكام و شريعت مقدس اسلام از يك طرف و ديدن مصائب و رنج هايي كه از ابتداي جواني با آنها مواجه بود و دوش به دوش مردم و در متن جامعه مستضعف آنها را آزموده و تجربه كرده بود چنان روحي بلند و اراده اي نيرومند در او پديد آورد كه هم چون مولا و جد بزرگوارش حضرت علي (ع) قلب بزرگ و مهربان و سرشار از عاطفه اش همواره براي امت مسلمان و مظلوم بتپد و وجود خود و خانواده گراميش را در طول حيات پر بركتش وقف خدمت به مردم مستضعف كند.
آن مرحوم بر اساس نوشته هايش بيشتر دارايي عظيم خود را صرف عمران و آبادي ، بويژه در شهرستان بابل كرد و شمار آثار ماندگار مرحوم نوشيرواني در اين شهرستان به 50 مورد برجسته مي رسد كه از آن جمله مي توان به ساخت و احداث مدرسه ، هنرستان ، انيسيتو ، دانشكده ، درمانگاه ، زايشگاه ، بانك خون ، پرورشگاه ايتام ، بيمارستان ، مسجد ، پل و غيره اشاره كرد.
بر جاي گذاشتن اين آثار نشان دهنده آينده نگري بزرگ وي در تاثير گذاري بر زندگي و سرنوشت فرزندان آينده ساز كشور و استان مازندران بوده است.
زمين پارك نوشيرواني در جاده بابل اميركلا و نيز زمين مجتمع بزرگ تفريحي ورزشي واقع در متي كلا، زمين زندان متي كلا، مدرسه نوشيرواني، مركز خيريه نوشيرواني وابسته به بهزيستي ، خيابان نوشيرواني و ده ها فضاي آموزشي، تفريحي ، فرهنگي و علمي در شهرستان بابل به نام مرحوم نوشيرواني بزرگ به ثبت رسيده است.
ارزشمند ترين يادگار مرحوم نوشيرواني، تاسيس دانشكده صنعتي بابل در زمين به وزارت علـوم اهدا كرد.
اگر چه اجل به اين بزرگ مرد خير مهلت نداد، اما بنايي كه در سال 1348 آغاز كرد، در سال 1352 افتتاح شد و در رشته هاي مهندسي برق ، عمران و مكانيك دانشجو پذيرفت.
نام دانشكده صنعتي بابل توسط خود مرحوم نوشيرواني و از نام دانشكده صنعتي پلي كلينك تهران الگو گرفته شد، در حالي كه در آن زمان هيچ دانشگاه صنعتي در كشور وجود نداشت و تعداد دانشكده هاي صنعتي هم از عدد انگشتان دست كمتر بود ، لذا اين اقدام وي نشانه دورانديش بودن آن زنده ياد بوده است.
از ابتداي فروردين ماه سال 1387 اين يادگار ارزنده با نام دانشگاه صنعتي نوشيرواني بابل به عنوان دانشگاه مستقل به خدمات علمي – پژوهشي خود ادامه مي دهد و هم اكنون داراي بيش از چهار هزار دانشجو در پنج دانشكده برق و كامپيوتر ، عمران ، مكانيك و صنايع ، شيمي و دانشكده علوم پايه است.
يكي ديگر از اقدامات ارزشمند و ماندگاري كه مرحوم نوشيرواني برجاي گذاشته، بنياد نهادن بزرگ ترين مركز نگهداري معلولان كشور در مازندران است.
اين مركز در سال 1344 با همت مرحوم نوشيرواني تاسيس شد و تا سال 1360 به عنوان پرورشگاه يتيمان مشغول فعاليت بود و بعد از آن با نظارت سازمان بهزيستي كشور به عنوان مركز خيريه نگهداري معلولان ذهني و امدادرساني به اين افراد شروع به فعاليت كرد.
در حال حاضر در اين مركز 135 معلول ذهني و جسمي بالاي 14 سال به صورت شبانه روزي و به صورت ايزوله نگهداري مي شوند.
در حال حاضر مركز خيريه معلولين نوشيرواني بابل داراي حدود 10 هزار حامي و خادم نيك انديش اعم از پزشكان عمومي و متخصص، مهندسان، معلمان ، كارمندان، و ديگر اقشار مردم است كه به طور شبانه روزي اين مركز را تحت حمايت مادي و معنوي خودشان قرار مي دهند.
روح بلند خير بزرگ مازندراني و افتخار مردم شهرستان بابل 23 اسفند سال 1350 پس از 69 سال خدمت به مردم به لقاء الله پيوست، و به همين مناسبت نيز هر ساله مراسم بزرگداشتي در مزار مرحوم نوشيرواني در روستاي نوشيروانكلا از توابع شهرستان بابل با حضور مردم و مسوولان دراسفندماه هر سال برگزار مي شود.ك/3
7328/6097
نماينده مردم بابل در مجلس
تجليل از زنده ياد نوشيرواني گسترش و انتقال فرهنگ و ارزش هاست
۱۶ آبان ۱۳۹۴، ۱۹:۳۶
کد خبر:
81828937
ساري - ايرنا - نماينده مردم بابل در مجلس شوراي اسلامي گفت: تجليل از زنده ياد نوشيرواني خير بزرگ مازندران گسترش و انتقال فرهنگ و ارزش هاست كه همه بايد براي نهادينه شدن اين تفكر در جامعه تلاش كنيم.