۱۷ آبان ۱۳۹۴، ۸:۲۱
کد خبر: 81829132
T T
۰ نفر
تدابير لازم در رابطه با اخطاريه هواشناسي اتخاذ شده است

بندرعباس- ايرنا- مديركل مديريت بحران هرمزگان گفت: به دنبال اخطاريه هواشناسي در خصوص وقوع سيل و آبگرفتگي معابر در استان، تدابير لازم اتخاذ شده است.

عليرضا صفا روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: تمام كارگروه هاي مرتبط از جمله امداد و نجات ، خدمات رساني ، بهداشت و فرمانداري ها در حالت آماده باش هستند و مديريت بحران استان نيز پيگير مسايل است.
وي افزود: از مدت ها پيش نسبت به شناسايي نقاط حادثه خيز در زمان وقوع بارندگي ها اقدام شده و كارهاي لازم در اين رابطه از جمله لايروبي خورها و رودخانه ها صورت گرفته است.
صفا خاطرنشان كرد: براي كاهش صدمات احتمالي ناشي از وقوع بارندگي و سيل براي ادارات مرتبط همچون آب منطقه اي، راه و ترابري و شهرداري اخطاريه صادر شده است.
وي بيان داشت: دراين اخطاريه از فرمانداران خواسته شده تا تمهيدات لازم براي مقابله با حوادث احتمالي وقوع سيلاب انديشيده شود.
مديركل مديريت بحران هرمزگان از مردم خواست ضمن رعايت نكات ايمني در زمان وقوع بارندگي از بستر حريم رودخانه دوري كرده و به مناطق مرتفع و امن بروند.
صفا در خصوص آمادگي هرمزگان براي رويارويي با پديده ال نينو نيز گفت: اين پديده جوي چه استان را تحت تاثير قرار دهد و يا تاثيري بر آن نداشته باشد، ستاد مديريت بحران هرمزگان با اتخاذ تمهيدات لازم آمادگي كامل دارد.
اداره كل هواشناسي هرمزگان در اخطاريه شماره 15 خود از احتمال وقوع سيل و آبگرفتگي معابر در استان در روزهاي آينده خبر داد.
در اين اخطاريه آمده است: پيرو اطلاعيه شماره 35 مورخه 13 آبان امسال، نقشه هاي هواشناسي بيانگر تقويت سامانه ناپايدار جوي در روزهاي سه شنبه 19 تا پنجشنبه 21 آبان است.
دراين اخطاريه عنوان شده است: تقويت اين سامانه موجب شدت بارش ، آبگرفتگي معابر عمومي، سيلابي شدن مسيل ها، طغيان رودخانه هاي فصلي ، وقوع تگرگ و كاهش دما خواهد شد.
اداره كل هواشناسي هرمزگان در اين اخطاريه بيان كرده است: در اين مدت دريا نيز متلاطم خواهد شد و توصيه مي شود تمهيدات لازم صورت گيرد.
ال نينو نيز يكي از چرخه هاي مشهور آب و هوايي جهان است كه هر دو تا هفت سال يك بار باعث ايجاد ناهنجاري هاي بزرگي درآب و هواي سياره زمين مي شود .
از جمله اين ناهنجاري ها مي توان به سيلاب هاي ناگهاني و خشكسالي اشاره كرد.
عده اي از كارشناسان با توجه به تاثير پديده ال نينو در زمستان سرد سال 1386 ، معتقدند در سال جاري هم اين پديده دور پيوندي دراقيانوس آرام حاكم بوده و مي تواند موجب كاهش دما و افزايش بارش در ايران شود .
اين در حالي است كه بر اساس گزارش سازمان هواشناسي ، سرماي شديد زمستان 1386 با لانينا همراه بوده است كه طي آن دماي هواي تهران براي حدود 10 روز متوالي زير صفر بود و كمينه دما نيز طي يك ماه زير صفر باقي ماند و كمترين آن به منفي 11 درجه سانتيگراد رسيد.
بر اساس اين گزارش ، مركز ملي اقليم شناسي سازمان هواشناسي كشور از سه ماه گذشته در پيش بيني ماهيانه و فصلي خود كه همواره در هفته دوم هر ماه صادر مي شود به رخداد ال نينوي قوي امسال اشاره كرده و با توجه به اثر آن بر شرايط جوي، پيش بيني فصلي، بارش و دما طي پائيز و زمستان را در سطح كشور با متن و نقشه ارائه كرده است.
مطابق پيش بيني فصلي اين مركز، براي پاييز امسال با توجه به اثر ال نينو، بارش با آغازي زودتر از فصل و با گرايش به نرمال يا بيش از نرمال پيش بيني شده است.
همچنين ميانگين دماي حدود يك درجه سانتي گراد بيش از نرمال 50 ساله برآورد شده است كه با توجه به روند افزايش چند دهه اخير، انحراف چنداني از دماي فصل ندارد.ك/3
7198/ 6048