۱۷ آبان ۱۳۹۴، ۱۷:۰۶
کد خبر: 81830124
T T
۰ نفر
ساخت بنا در شهرك هاي صنعتي مازندران به 75درصد افزايش مي يابد

ساري-ايرنا-مدير عامل شركت شهرك هاي صنعتي مازندران استفاده صحيح و بهينه از زمين در شهرك هاي صنعتي مازندران را مهم توصيف كرد و گفت: به همين منظور پيشنهاد ساخت 75درصد بنا در زمين هاي شهرك هاي صنعتي در هيات مديره شركت به تصويب رسيده است.

سيد مصطفي موسوي روز يكشنبه در كارگروه اقتصادي مازندران افزود: هم اكنون حداقل ساخت بنا در زمين هاي شهرك صنعتي كشور 35درصد و در شمال 45درصد است كه براي استان مازندران 75درصد را پيشنهاد كرديم.
وي به وجود دو هزارو 500 واحد صنعتي در 39 شهرك و نواحي صنعتي در استان اشاره كرد و گفت: يك هزار و 400 واحد از اين واحد ها به بهره برداري و مابقي در حال ساخت است.
حدود 400 واحد صنعتي به دليل ركود اقتصادي و مشكلات سرمايه در گردش متوقف هستند.
وي با اشاره به اينكه امسال 28 واحد صنعتي تعطيل شده با حمايت دولت و بانك هاي عامل ،توليدات خود را از سر گرفتند، ادامه داد : بسته حمايتي دولت در خريد محصولات توليدي مي تواند بار ديگر خريد و فروش توليدات داخل كشور را رونق ببخشد.
وي از خانواده ها خواست تا با تسهيلاتي كه دولت در نظر گرفته است با خريد محصولات داخلي ، واحد هاي صنعتي كشور را حمايت كنند.
** كمبود زمين صنعتي در مازندران
موسوي يكي از مهمترين مشكلات و دغدغه در توسعه سرمايه گذاري در استان مازندران را كمبود زمين صنعتي عنوان كرد و بيان داشت: هم اكنون سرمايه گذاران زيادي در انتظار واگذاري زمين صنعتي در شهرك ها هستند.
مدير عامل شركت شهرك هاي صنعتي مازندران تعدد شهرك هاي صنعتي استان را هزينه بر دانست و بيان داشت: سالانه هزينه اي كه براي نگهداري و ارايه خدمات عمومي به شهرك هاي صنعتي استان انجام مي شود، برابر با ساخت يك شهرك صنعتي جديد است.
موسوي متوسط مساحت شهرك هاي صنعتي در مازندران را 50 هكتار عنوان كرد و ادامه داد: در حالي كه متوسط نياز زمين براي يك واحد صنعتي بزرگ در شهرك 35 هكتار است.
وي به بررسي وضعيت زمين هاي موجود در شهرك هاي صنعتي مازندران اشاره كرد و خاطر نشان كرد: به همين منظور پارسال 128واحد صنعتي راكد كه صاحبان آن نيز اهليت توليدات صنعتي را نداشتند، به صورت قانوني زمين آنان فسخ شده است.
وي با اشاره به اينكه دولت واحد هاي صنعتي موثر و با موقيعت ممتاز توليدات صادرات محور مورد حمايت قرار مي دهد، گفت: با توجه به كمبود زمين در شهرك هاي صنعتي مازندران ، زمين صنعتي بايد به صورت كامل مورد بهره برداري قرار بگيرد.
مدير عامل شركت شهرك هاي صنعتي مازندران به طرح توسعه شهرك هاي صنعتي مهم استان اشاره كرد و گفت: در دو سال اخير 100 هكتار زمين به چند شهرك صنعتي استان اضافه شده است.
وي به طرح توسعه اي شهرك صنعتي بشل ، امامزاده عبدالله آمل ، تشبندان محمود اباد و نوشهر و گوهر باران اشاره كرد و گفت: يكي از مشكلات اصلي در توسعه شهرك هاي صنعتي استان تغيير كاربري زمين است.
وي به وجود 60 هكتار زمين در شهرك صنعتي تشبندان اشاره كرد و بيان داشت: هنوز مقوله تغيير كاربري آن تعيين و تكليف نشده است، در حالي كه سرمايه گذاران منتظر واگذاري زمين هستند.
موسوي با اشاره به وجود 38 هكتار زمين در گوهر باران شهرستان ساري ، گفت: اين زمين نيز با مشكل تغيير كاربري مواجه است.
به گفته موسوي 25 هكتار زمين اراضي ملي در منطقه بشل كه مورد تائيد سازمان جنگل ها و امور اراضي قرار گرفته است بايد به شهرك صنعتي اين منطقه اضافه شود.
مدير عامل شركت شهرك هاي صنعتي مازندران از واگذاري 46.5 هكتار زمين مربوط به شركت ديزل در آمل به شهرك صنعتي امامزاده عبدالله اين شهر خبر داد و گفت: وزير صنعت و معدن و تجارت با وزير جهاد كشاورزي در نقل و انتقال اين زمين به توافق نهايي رسيدند.
موسوي وجود بانك زمين در شرق مازندران را فرصتي براي توسعه شهرك صنعتي دانست و بيان داشت: اگر شهرك هاي صنعتي در استان تجميع شوند، موقعيت توليدات زنجيره اي افزايش يافته و هزينه خدمات و نگهداري آن كم مي شود.
مدير عامل شركت شهرك هاي صنعتي مازندران گفت: بهره برداري تمامي واحد هاي توليدي و صنعتي در شهرك صنعتي نوشهر كه ارزيابي زيست محيطي آن دچار مشكل شده است، با مسئوليت شخص وزير صنعت و معدن و تجارت صورت گرفته است.ك/3
6990/6097