به گزارش خبرنگار ایرنا ، محمدباقر الفت روز جمعه در نشست تخصصی معاونان اجتماعی و پیشگیری و مدیران فرهنگی دادگستری های كشور در بندرانزلی افزود: پیشگیری رشدمدار وظیفه مستقیم ما برای كاهش جرم و در نتیجه كاهش پرونده هاست.
وی با تاكید بر اهمیت مردمی بودن برنامه های دادگستری خاطرنشان كرد: باید جامعه، مدیریت استان و مسئولان بخش های مختلف را مجاب به تلاش برای پیشگیری از جرائم كنیم.
معاون قوه قضاییه ادامه داد: پیشگیری تا به میان توده های مردم نرود اثری نمی گذارد، پیشگیری از جرم اگر با مردم تعامل نداشته باشد موفق نخواهد بود و برای نیل به این هدف باید ارتباطمان با رسانه ها، افكار عمومی و ابزار ارتباطی مورد توجه قرار گیرد.
الفت اظهاركرد: وقتی با مردم ارتباط ناشته باشیم؛چطور می توانیم انتظار اثربخشی برنامه ها را داشته باشیم.
وی با بیان این كه هدف از برگزاری این نشست ها یافتن اشكال های برنامه های مدون است تصریح كرد: عملی بودن، اهداف و پیوستگی برخی برنامه ها مشخص نیست.
الفت افزود: برنامه های پیشگیری جذاب نیست به گونه ای است كه همه را باید خودمان انجام دهیم كه این روش ها را باید در سال 95 كنار بگذاریم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: 70 درصد برنامه های پیشگیری را به استان ها واگذار می كنیم و در این راه باید از استادان دانشگاه به عنوان مشاور بهره ببریم.
وی با بیان این كه هفت میلیارد تومان منابع سال 94 برای این منظور اختصاص یافته است گفت: پیشگیری یك مساله فرا قوه ای است و باید فراقوه ای و با مشاركت دیگران آن را اجرا كنیم.
وی با اذعان به این كه آسیب ها نتیجه كم كاری یا كج كاركردی همه دستگاه هاست؛ افزود: هیچكسی نمی تواند مسئولیت را متوجه دیگران كرده و نقش خود را فراموش كند.
معاون قوه قضاییه گفت: اگر این احساس مسئولیت، وظیفه مندی و مشاركت ایجاد شود هم افزایی بیشتر خواهد شد و تلاش ما اصلاح وضعیت كنونی است.
وی ادامه داد: در استان نگاه شما استفاده از نیروهای توانمند، فعال، خوش فكر و دارای توان تعامل برای انجام این مهم باشد.
الفت اظهاركرد: برای تحول مدیریتی برنامه ریزی می خواهیم كه این باید از نشست ها حاصل شود و گرنه تقدیر و تشكر دردی را دوا نمی كند باید با علاقه، احساس مسئولیت و حساسیت كار كنیم.
وی خطاب به حاضران گفت: اجازه ندهید قدرت در وجود شما رسوب كند بلكه باید شما را در جهت منافع عمومی به حركت درآورد تا جامعه را به سمت صلاح و رستگاری پیش ببریم.
معاون قوه قضاییه متذكر شد: به تعبیر رهبری كه پیشگیری از همه چیز مهمتر است معاونت پیشگیری نیز از همه چیز مهم تر است باید كارشناسان خود را فعال كنید.
وی افزود: با نگاهی جدید برنامه ها را به صورت جدی پیش ببرید، برنامه های فرهنگی، اجتماعی، تربیتی و مردمی دركنار هم باشد وگرنه دچار دردسر می شویم.
الفت با اشاره به نمایش فیلم های مربوط به افراد بی خانمان و سایر آسیب های اجتماعی، بر لزوم تلاش برای كاهش این آسیب ها از طریق پیشگیری تاكید كرد.
وی اظهاركرد: هرچه آسیب های اجتماعی گسترده تر و عمیق تر باشد به همان نسبت وقوع جرائم بیشتر و متنوع تر و فراوان تر است.
معاون قوه قضاییه با بیان این كه وقوع جرم علل مختلف فرهنگی، اقتصادی و مالی دارد؛ افزود: برای پیشگیری از جرم و زندگی همراه با آسایش باید به دستورهای اسلام عمل كنیم و زندگی رو به تعالی داشته باشیم باید تلاش كنیم وقوع جرم را به حداقل ممكن برسانیم.
الفت خاطرنشان كرد: اگر بخواهیم وقوع جرم را به حداقل برسانیم باید به علل وقوع جرم بپردازیم.
*معاونین پیشگیری تنها به پیشگیری بپردازند
وی گفت: همه علما معتقدند دیر وارد عرصه پیشگیری شدیم مباحث پیشگیرانه را دیر هنگام آغاز كردیم و همه نهادها، دستگاه ها و وزارتخانه ها مشمول این دیر عمل كردن می شوند و طبیعی است كه اكنون باید با سرعت و وظیفه مندی بیشتری حركت كنیم.
وی تصریح كرد: وقتی به آسیب های اجتماعی نگاه می كنیم كه گسترده شده و چشم انداز زشتی را ایجاد كرده اند متوجه می شویم كه باید عقب ماندگی خود را جدی جبران كنیم.
معاون قوه قضاییه متذكر شد: اگر نگاه ما به مباحث پیشگیری منفعلانه باشد نتیجه نخواهیم گرفت .
وی تاكید كرد: اگر توانمان را فقط در بخش های دیگر بگذاریم؛ به آسیب های اجتماعی نظیر اعتیاد و بروز رخدادهای غیراخلاقی در جامعه كمك می شود.
وی گفت: در پیشگیری تعامل ،همگرایی بالا ،اجرای اشتراكی برنامه ها، رفت و آمد و تلاش برای تامین ذینفعان برنامه اهمیت پیدا می كند.
الفت تاكید كرد: اگر بخواهیم اقدام جدی انجام دهیم باید از لاك قضایی بیرون بیاییم.
معاون قوه قضاییه گفت: وقتی می خواهیم در زمینه پیشگیری كار كنیم باید عاشقانه قدم پیش بگذاریم و همانطور كه عاشق فرزندانمان هستیم در زمینه پیشگیری در جامعه باید عاشقانه كار كنیم.
نشست تخصصی معاونان اجتماعی و پیشگیری و مدیران فرهنگی دادگستریهای استانهای كشور با حضور معاون قوه قضاییه از صبح جمعه در بندرانزلی آغاز شد.ك/2
/6070 /6030/ 1650
انزلی- ایرنا- معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: پیشگیری «رشدمدار» را برای كاهش جرائم و پرونده های قضایی دنبال می كنیم.