۲۳ آبان ۱۳۹۴، ۱۲:۰۸
کد خبر: 81837596
T T
۰ نفر
انتشار ارمغان طرب؛ نغمه هايي از عهد صفوي تا مشروطه/برگزاري ششمين شب آواز ايراني

تهران- ايرنا- كتاب ارمغان طرب؛ نعمه هايي از عهد صفوي تا مشروطه به تازگي توسط انتشارات ماهور منتشر شد.

به گزارش روز شنبهٔ خبرنگار موسيقي ايرنا، گردآورندهٔ «ارمغان طرب» محسن محمدي است و اين كتاب در هزار نسخه چاپ شده است.
كتاب «ارمغان طرب»، بخشي از نغمه هاي موسيقي ايران را از عهد صفوي تا روزگار مشروطه، در خود دارا است كه مستشرقان اروپايي آن ها را در ساليان گذشته ثبت و ضبط كرده اند.
اطلاعات تاريخي دربارهٔ موسيقي در ايران، چند هزار سال سابقه دارد. همچنين از هزار سال پيش تاكنون بحث هاي نظري مفصلي طرح و كتاب هاي متعددي در زمينهٔ موسيقي توليد شده كه بخش زيادي از آن ها بر جاي مانده و در دسترس است. دريغ كه خود موسيقي روزگاران گذشته از بين رفته و هيچ در دست نيست، مگر معدودي قطعه هايي كه پس از ورود صنعت ضبط، ماندگار شده و قديمي ترين نمونه هاي موسيقي ايران است.
اروپايياني كه به ايران سفر كرده اند يا مدتي در ايران زيسته اند، نغمه نگاري هاي متعددي از موسيقي ايران در اروپا منتشر كرده اند. كتاب «ارمغان طرب» حاصل جستجوي چند سالهٔ مؤلف براي يافتن نخستين نغمه نگاري هاي اروپاييان است و نغمه نگاري هايي از دورهٔ صفويه تا دورهٔ مشروطه را در بر دارد. با اين كه بخشي از شخصيت قطعه ها حين تنظيم براي پيانو از بين رفته، اما اين آهنگ هاي ارزشمند، يكي از نمونه هاي بر جا مانده از موسيقي در ايران، پيش از ورود صنعت ضبط است.
افزون بر اين، چندين قطعه موسيقي نظامي هم در اين كتاب گنجانده شده كه براي بازسازي فضاي رسمي عهد صفوي و يا حتي براي استفاده در موسيقي نظامي امروز بسيار با ارزش است.

** ششمين شب آواز ايراني با طعم مكتب اصفهان
شنبه، سي ام آبان ماه، ششمين شب آواز ايراني با حضور استاداني از مكتب اصفهان برگزار خواهد شد.
به گزارش روز شنبهٔ گروه فرهنگي ايرنا، به نقل از روابط عمومي مركز موسيقي حوزهٔ هنري، ششمين شب آواز ايراني شنبه 30 آبان‌ماه با حضور استادان، هنرجويان و علاقه‌مندان آواز و موسيقي ايراني از ساعت 18 در سالن سورهٔ حوزهٔ هنري برگزار مي‌شود.
در مهم‌ترين بخش‌ ششمين شب آواز ايراني، استاد سيد رضا طباطبايي، خوانندهٔ مكتب اصفهان، به اجراي آواز مي‌پردازد. آواز اين هنرمند پيشكسوت را استاد حسن منصوري، نوازندهٔ شناخته‌شدهٔ ني؛ و استاد سعيد مزدك، نوازندهٔ تار، همراهي مي‌كنند. اين سه، از موسيقي دانان مكتب اصفهان هستند.
آشنايي استاد طباطبايي با استاد جلال‌ تاج اصفهاني، نقطهٔ عطفي در زندگي او به شمار مي‌آيد. وي رمزها و فنون آواز را از محضر اين هنرمند كم‌نظير فرا گرفته و از آموزه‌هاي ايشان به خوبي استفاده كرد.
استاد منصوري هم كه شيوهٔ نوازندگي خود را متأثر از نوازندگي استاد بي‌همتا، استاد حسن كسايي، مي‌داند، رديف سازي و آوازي مكتب اصفهان را منتشر كرده است.
همچنين استاد مزدك كه كتا‌ب‌هاي (دستور مقدماتي تار و سه تار) و (پيش درآمد و رنگ به نام بهارانه) را منتشر كرده، در شيوهٔ نوازندگي خود از مكتب استاد جليل شهناز بهره برده است.
ديگر بخش ششمين شب آواز ايراني، ساز و آواز بهروز افشار (خواننده) و ساسان بازگير (تارنواز و آهنگساز) است كه در مايهٔ شوشتري قرار است به اجراي برنامه بپردازند.
ساسان بازگير و بهروز افشار تاكنون دو آلبوم موسيقي مشترك با عنوان‌هاي «صبح‌خيزان» و «آيينه‌يي‌ طلب كن» را در مقام‌هاي آهنگسازي و خوانندگي روانهٔ بازار كرده‌اند.
شب آواز ايراني، برنامه يي است كه شنبهٔ پاياني هر ماه برگزار مي شود و محفلي است براي دل دادن به آواز ايراني و تجليل از استادان آواز و محك خوردن نوظهوران موسيقي ايراني.
ششمين شب آواز ايراني به همت مركز موسيقي و مركز محافل و جشنواره‌هاي حوزهٔ هنري، روز شنبه 30 آبان ماه، ساعت 18 در تالار سورهٔ حوزهٔ هنري، واقع در خيابان سميه نرسيده به حافظ، برگزار مي‌شود. ورود به اين برنامه براي عموم علاقه‌مندان آزاد است.
فراهنگ**3067** 1569
۰ نفر