به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی محیط زیست همدان سید عادل عربی یاداوری كرد: روند صدور پروانه شكار در استان از دو هفته پیش آغاز شده است.
وی افزود: دستور العمل صدور پروانه عادی شكار پرندگان وحشی با هدف بهره برداری پایدار و خردمندانه از گونه های پرندگان عادی قابل شكار، كمك به جوامع محلی كه معیشت آنها وابسته به بهره برداری سنتی از حیات وحش است و بهره گیری از همكاری و مشاركت شكارچیان قانونمند در حفاظت از اجزای تنوع زیستی همراه با بهره برداری اصولی، ابلاغ شده است.
وی اضافه كرد: صدور پروانه با رعایت همه قوانین و مقررات شكار و صید و تنها در مناطق آزاد نه تحت مدیریت در محدوده استانی ، صادر می شود.
معاون فنی اداره كل حفاظت محیط زیست استان همدان اظهاركرد: پیشتر 50 درصد از پروانه ها به متقاضیان غیربومی اختصاص می یافت ولی امسال در استان همدان با وجود تقاضای شماری از شكارچیان مجاز غیر بومی، برای هیچیك از آنها پروانه شكار صادر نشد.
وی افزود: پس از استعلامی كه سازمان حفاظت محیط زیست ماه ها قبل در خصوص وضعیت تنوع زیستی مناطق انجام داد و بر اساس آمار ارائه شده از جمعیت حیات وحش مشخص شد بعضی از مناطق كشور حایز شرایط صدور پروانه شكار نیستند.
عربی بیان كرد: نتایج سرشماری وحوش در همدان گویای این است كه این استان از نظر جمعیت گونه های پرندگان عاددی وضعیت بدی ندارد این در حالی است كه سال گذشته هیچ گونه پروانه شكاری در استان صادر نشد.
وی تاكید كرد: هر چند سازمان حفاظت محیط زیست مخالف شكار است اما عده ای اسلحه قانونی داشته و حق دارند بر اساس قانون نسبت به شكار پرندگان عادی اقدام كنند.
وی با بیان اینكه در استان محدودیت صدور پروانه شكار وجود دارد، افزود: تمامی شهرستانها به جز همدان می تواند حداكثر 30 پروانه شكار صادر كند.
وی با اشاره به بیان اینكه با اعمال محدودیت و دسته بندی پروانه های شكار از اعمال فشار به محیط زیست كاسته شده است ، افزود: امسال بر خلاف سال های قبل پروانه های شكار دسته بندی شده و به صورت جداگانه به منظور شكار كبك و تیهو، باقرقره، بلدرچین و كبك چیل، ابیا و پرندگان آبزی و كنار آبزی صادر می شود كه این پروانه ها دو ماه اعتبار دارد.
معاون فنی محیط زیست همدان گفت: امسال صدور پروانه شكار از 15 آبان آغاز شد در حالی كه از شهریورماه امكان صدور وجود داشت، از سوی دیگر با اعتبار دو ماهه پروانه ها، در مجموع چهار ماه از فصل شكار پرندگان خشكی زی كاسته شده است.
عربی تاكید كرد: در صورت صادر نكردن پروانه شكار، فقط شكارچیان مجاز و قانونمند ضرر می كنند و متخلفان شكار به رویه خود ادامه می دهند بنابراین با صدور پروانه شكار هم رضایت افراد قانونمند جلب می شود و هم اداره كل بر روند شكار نظارت دارد.
وی از دوستداران طبیعت و اعضای سازمانهای مردم نهاد زیست محیطی، درخواست كرد نگران شكار در این فصل نباشند زیرا گشت و كنترلها افزایش یافته همچنین بروشورهای اطلاع رسانی به همراه نقشه مناطق تحت مدیریت، حین صدور پروانه شكار به شكارچیان ارائه شده است.
وی گفت: هر گاه تشخیص داده شود نیازی به صدور پروانه شكار نیست، اداره كل حفاظت محیط زیست استان، فرایند صدور مجوز شكار را قطع می كند.
استان همدان دارای شش منطقه حفاظت شده و 11 منطقه شكار ممنوع است و تاكنون 307 گونه جانوری در این استان شناسایی شده است.
7526/6993
همدان - ایرنا - معاون فنی اداره كل حفاظت محیط زیست استان همدان تاكید كرد: به هیچ شكارچی غیر بومی حتی دارای مجوز، پروانه شكار داده نمی شود.