۳ آذر ۱۳۹۴، ۱۵:۰۳
کد خبر: 81852107
T T
۰ نفر
ربات بازرس خطوط انتقال قدرت در تهران رونمایی شد

تهران - ایرنا - مدیر پروژه طراحی و ساخت نخستین نمونه ربات بازرس خطوط انتقال قدرت برق فشار قوی گفت: سالانه حدود 50 تا 100 میلیارد ریال در كشور صرف هزینه های بازرسی خطوط انتقال برق و قدرت می شود كه با وجود قابلیت پیش بینی این ربات، بسیاری از هزینه های بازرسی كاهش خواهد یافت.

امیر مستشفی روز سه شنبه در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا اظهار داشت: امروزه خطوط انتقال قدرت فشار قوی در زندگی بشر اهمیت حیاتی پیدا كرده اند و باید شیوه های بهره گیری درست از انرژی در جامعه ترویج شود.
وی گفت: خطوط مزبور وظیفه انتقال انرژی الكتریكی از مراكز تولید را به شهرها و مصرف كنندگان دارند و جمهوری اسلامی در این بخش فعالیت های زیادی داشته است .
مستشفی افزود: هر گونه آسیب و اختلال در این خطوط می تواند منجر به مشكلات زیادی در سیستم های حمل و نقل، سیستم های امنیتی، بیمارستان ها، صنعت و غیره شود و بر این اساس، نگهداری و بازرسی از خطوط انتقال فشار قوی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی تصریح كرد: وظایف ربات طراحی شده، بازرسی از خطوط انتقال برق و قدرت است كه پیشگیری از عیوب و جلوگیری از قطعی برق خطوط را موجب می شود.
مدیر پروژه یاد شده اضافه كرد : بازرسی از خطوط انتقال برق و قدرت در ایران توسط اپراتورها انجام می شود كه خطرات زیادی در پی دارد و در این زمینه، نیاز به ربات های بازرس دارد كه در كشورهای توسعه یافته و پیشرفته مورد استفاده است .
مستشفی افزود: طرح یاد شده در واقع ابتكاری روی خطوط ' گارد ' (بالاترین نقطه دكل های برق كه فیبر نوری از آنها عبور می كند) قرار می گیرد و خطوط فاز را پایش می كند.
وی تصریح كرد: حداكثر سرعت این ربات بازرس 40 متر در هر دقیقه در خطوط فاز است كه در هرنوبت شارژ شدن مسافتی به طول پنج كیلومتر را بازرسی می كند.
این مبتكر خاطرنشان كرد: ربات مزبور قادر به ارسال تصاویر دریافتی خطوط برق به صورت بی سیم (وایرلس) است و تا 300 متر قابلیت كنترل از راه دور دارد.
مستشفی اضافه كرد: طراحی، ساخت و تست این ربات 24 ماه بطول انجامید و افزون بر دو میلیارد و 250 میلیون ریال برای ساخت آن هزینه شده است كه
طراحی وساخت آن در دانشگاه صنعتی اصفهان صورت گرفت .
بر اساس بخشنامه صادره توسط وزارت نیرو ، یك درصد از درآمد شركت های زیر مجموعه این وزارتخانه باید به امر آموزش و تحقیقات اختصاص یابد ،تحقیقات در وزارت نیرو به سه دسته محلی، بخشی و كلان تقسیم می شود كه طرح های كلان تحقیقاتی توسط وزیر نیرو باید مورد تصویب قرار گیرد.
قتصام (4) 3065 ** 1559
۰ نفر