به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از نیچر، كبد بزرگترین ارگان داخلی بدن است كه بیش از 500 عملكرد حیاتی را كنترل می كند. یكی از مهمترین قابلیت های سلول های كبد، ترمیم و بازسازی است.
تا امروز مطالعات وسیعی در زمینه توسعه بافت فعال كبد در سراسر دنیا صورت گرفته است؛ ولی هیچ یك موفقیت آمیز نبوده اند و به محض انتقال سلول ها به محیط آزمایشگاهی، عملكرد خود را از دست می دادند.
محققان آلمانی به تازگی موفق به توسعه بافت كبد فعال شده اند كه تمام عملكردهای كبد را در محیط آزمایشگاهی شبیه سازی می كند. سلول های تولید شده در محیط آزمایشگاهی علاوه بر قابلیت ترمیم، قادر به سم زدایی هستند.
محققان این سلول ها را منبع مناسبی برای توسعه كبد زیستی مصنوعی می دانند كه در درمان سرطان كبد، هپاتیت و سایر امراض كبد موثر است.
كبد یكی از اندام های بزرگ سمت راست شكم است كه حدود 1.36 كیلوگرم وزن دارد. مهمترین وظیفه كبد، فیلتر كردن خونی است كه از دستگاه گوارش وارد كبد می شود و قرار است در سراسر بدن جریان یابد. تمام مواد سمی و مضر خون در كبد جدا می شوند. كبد با تولید صفرا، چربی غذا را تجزیه كرده و آن را تبدیل به انرژی می كند. ذخیره قند بدن نیز به عهده كبد است.
تولید و سنتز عناصر مهم پلاسمای خون و ذخیره برخی از مواد مغذی از جمله ویتامین ها و آهن نیز به عهده كبد است. سم زدایی، تنظیم هورمون، سنتز پروتئین، هضم غذا و تجزیه سلول های قرمز خون نیز از مهمترین وظایف كبد به شمار می آیند.
نتایج این تحقیقات در نشریه Nature Biotechnology منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1440
تهران - ایرنا - محققان آلمانی برای اولین بار موفق به رشد بافت كبد فعال در آزمایشگاه شدند.