۱۷ آذر ۱۳۹۴، ۸:۳۵
کد خبر: 81869973
T T
۰ نفر
نگرش منفی درباره پیری خطرابتلا به آلزایمر را افزایش می دهد

تهران - ایرنا - مطالعات جدید نشان می دهد، نگرش و باورهای منفی در مورد پیری، احتمال ابتلا به آلزایمر را افزایش می دهد.

به گزارش گروه اخبارعلمی ایرنا از ساینس، مطالعات محققان دانشكده بهداشت ییل و دانشگاه جان هاپكینز حاكی از آن است كه نگرش های منفی در مورد پیری، نظیر اینكه افراد مسن ناتوان و ضعیف هستند، ساختار مغز را به گونه ای تغییر می دهد كه احتمال بروز آلزایمر افزایش می یابد.
محققان بر این باورند كه افكار منفی سبب استرس می شود و استرس، مهمترین عامل تغییرات پاتولوژیك (آسیب شناسی) مغز است. این مطالعه با بررسی MRI مغزی داوطلبان نشان می دهد حجم هیپوكامپ مغز در افرادی كه نسبت به پیری تفكر منفی دارند، به نسبت افرادی كه نگرش مثبتی دارند، كوچكتر است. هیپوكامپ بخشی از مغز است كه به حافظه مربوط می شود و كاهش حجم آن، اولین نشانه آلزایمر است. به علاوه در مغز این افراد تعداد بیشتری گره و پلاكهای پروتئینی آمیلویید دیده شد كه با آلزایمر مرتبط است.
مطالعات نشان می دهد تنها راه حل این مشكل، مبارزه با افكار منفی در رابطه با پیری و قبول آن به عنوان یكی از مراحل زندگی است. نگرش مثبت نسبت به پیری و افزایش سن، روند آلزایمر را كند كرده و احتمال آن را كاهش می دهد.
بیماری پیشرونده آلزایمر شایع ترین نوع زوال عقل است كه باعث اختلال در حافظه، تفكر و رفتار فرد می شود. این بیماری از دیدگاه علمی بر اثر كاهش ماده شیمیایی سروتونین در مغز بروز می كند و به این ترتیب انتقال پیام های عصبی مختل می شود. دلیل این بیماری همیشه كهولت سن نیست و عوامل ژنتیكی، سكته مغزی و شوك عاطفی نیز می توانند منجر به این بیماری شوند.
یك پزشك آلمانی به نام آلویس آلزایمر، این بیماری را در سال 1906 شناسایی كرد. در زمان طبابت این پزشك، زنی بر اثر یك بیماری روانی غیرعادی فوت كرد و قبل از مرگش نشانه هایی شامل از دست دادن حافظه، مشكلات تكلم و رفتار غیرقابل پیش بینی در او بارها دیده شده بود.
لویس آلزایمر پس از بررسی مغز این زن دریافت كه بافت مغز او طبیعی نبوده است و با مطالعه بیشتر، بیماری زوال عقل را شناسایی كرد. پس از مرگ این دانشمند، شایع ترین نوع بیماری زوال عقل، آلزایمر نام گرفت.
بر اساس آمار مركز بین المللی آلزایمر، در حال حاضر 46.8 میلیون نفر در سراسر جهان به زوال عقل مبتلا هستند و این تعداد تا سال 2050 میلادی، به 131.5 میلیون نفر به ویژه در كشورهای در حال توسعه می رسد.نتایج این تحقیقات در نشریه Psychology and Aging منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1440
۰ نفر