۲۵ آذر ۱۳۹۴، ۱۱:۳۷
کد خبر: 81880429
T T
۰ نفر

تاثیرآلودگی هواوزندگی مدرن بركاهش باروری

۲۵ آذر ۱۳۹۴، ۱۱:۳۷
کد خبر: 81880429
تاثیرآلودگی هواوزندگی مدرن بركاهش باروری

تهران- ایرنا- رئیس هشتمین كنگره مركز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری گفت: آلودگی هوا، زندگی مدرن و استفاده از فناوری بیسیم و مواد ساختگی قدرت باروری را كاهش می دهد و این اختلال به نسل های بعدی نیز منتقل می شود.

دكتر 'ربابه طاهری‌پناه' روز چهارشنبه در حاشیه هشتمین كنگره مركز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری كه در سالن ابوریحان مركز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه شهید بهشتی در حال برگزاری است، در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار كرد: مطالعات جدید نشان داده‌‌اند كه آلاینده‌های محیطی، مواد پلاستیكی و مواد ضدعفونی‌كننده كه استفاده می‌كنیم، از طریق ایجاد اختلال در سیستم غددی بدن موجباتی را در ژنتیك انسان ایجاد می‌كنند كه قدرت باروری را كاهش می‌دهد.
وی تاكید كرد: به علاوه مشكل اصلی این است كه این اختلال به نسل‌های بعدی نیز به ارث می‌رسد و باعث می‌شود كه فرزندان ما نیز قدرت باروری كمتری داشته باشند.

** تاثیر امواج مغناطیسی
رئیس هشتمین كنگره مركز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری گفت: امواج مغناطیسی مانند پارازیت‌ها و ایستگاه‌های تقسیم برق نیز روی توان باروری زنان و مردان تاثیر منفی دارند. به نظر می‌رسد هر چه امواج میدان مغناطیسی اطراف انسان بیشتر باشد، این تاثیر بیشتر خواهد بود، بنابراین اطلاع رسانی در این زمینه لازم است.
وی افزود: همچنین به نظر می‌رسد استفاده از دستگاه‌های بیسیم و ریموت كنترل‌هایی كه در منزل استفاده می‌كنیم و حتی امواج وای فای تاثیر سوء بر قدرت باروری زنان و مردان به جا می‌گذارند. از این رو، لازم است كه به مردم درباه اتخاذ راهكارهای مناسب اطلاع رسانی شود، برای مثال شب ها دستگاه وای فای را خاموش كنند.

** تاثیر ظروف غذایی یك بار مصرف بر قدرت باروری
رئیس هشتمین كنگره مركز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری به نقش ظروف موسوم به یك بار مصرف هم اشاره كرد و گفت: ظروف یك بار مصرف و پلاستیكی كه جایگزین ظروف شیشه‌ای قدیمی شده‌اند، می‌توانند با آزاد كردن مواد سمی به داخل مواد غذایی، این مواد را وارد سیستم بدن و ژنتیك انسان كنند و به همین علت، در سال‌های اخیر شاهد بیماری‌های خود ایمن و افزایش میزان ناباروری هستیم.

** آلودگی هوا
طاهری پناه آلاینده ها را از جمله عوامل دخیل در ناباروری برشمرد و گفت: در فصولی كه آلودگی و سرب هوا زیاد است، با عوارض دوران بارداری از جمله كاهش وزن جنین و زایمان زودرس مواجه می‌شویم.
طاهری‌پناه افزود:‌ مواد سربی و سایر آلاینده‌های هوا روی تعداد و تحرك اسپرم تاثیر می‌گذارند و به این ترتیب، قدرت باروری مردان را كاهش می‌دهند.

** كاهش نرخ باروری در ایران
رئیس هشتمین كنگره مركز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری همچنین گفت: نرخ باروری در سال 1345 در ایران 3.1 بود ولی این نرخ در سال 1390 معكوس شد و به 1.3 رسید.
طاهری‌پناه افزود: خوشبختانه در دو سال اخیر با توجه به توصیه‌های مقام معظم رهبری در خصوص افزایش نرخ باروری، میزان تولد افزایش یافته به طوری كه در سال 93 در قیاس با سال قبل از آن، 4.3 درصد افزایش داشت.
وی ادامه داد: البته كاهش نرخ باروری یك مشكل بین‌المللی است و در تمامی كشورهای جهان وجود دارد كه اگر مورد توجه واقع نشود، در سال‌های آینده با موجی از افزایش میزان سالمندان مواجه خواهیم شد و این در حالی است كه نیروی جوان و كار كاهش می‌یابد.

** توصیه
رئیس هشتمین كنگره مركز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری گرایش زنان و مردان به سبك زندگی طبیعی‌تر و افزایش تحرك را برای افزایش باروری موثر دانست و توصیه كرد: ورزش مناسب را در شیوه زندگی خود بگنجانید و تا حد امكان سبك زندگی طبیعی‌تری داشته باشید.
وی همچنین به زنان توصیه كرد كه بارداری را به تاخیر نیاندازند و در بهترین سن مناسب آن یعنی 18 تا 25 سال باردار شوند.
وی گفت: هر چند تا 30 سال هم می‌توان باروری مناسبی داشت ولی پس از آن با افزایش سن، علاوه بر افزایش میزان عوارض بارداری، نرخ باروری كاهش می‌یابد.
علمی ** 2038 ** 3053**2017
۰ نفر