۲۸ آذر ۱۳۹۴، ۱۷:۳۵
کد خبر: 81885295
T T
۰ نفر
بیش از سه هزار آواره جنگی جان خود را در دریای مدیترانه از دست دادند

بلگراد - ایرنا- سه هزار و 400 آواره جنگی كه برای یافتن مكانی امن روانه اروپا شده بودند، در سال جاری میلادی، جان خود را در دریای مدیترانه از دست دادند.

به گزارش ایرنا، رسانه های خبری بالكان به نقل از منابع خبری خود گزارش دادند كه بیش از 800 هزار آواره جنگی در سال جاری میلادی از طریق دریای مدیترانه به طرف كشورهای اروپایی عبور كرده اند كه در این مسیر، بیش از سه هزار و 400 نفر، جان خود را برای یافتن مكانی امن از دست داده اند.
بنا بر این گزارش، سازمان بین المللی در امور مهاجرین ( IOM) درباره مهاجرین و آوارگان جنگی با انتشار بیانیه ای اعلام كرد كه از ابتدای سال جاری میلادی، تقریبا 991 هزار آواره جنگی از طریق راه های زمینی و آبی به اروپا رفته اند و انتظار می رود كه این رقم به زودی در چند روز آینده به یك میلیون نفر افزایش یابد.
«جوئل میلمن» سخنگوی سازمان بین المللی در امور مهاجرین نیز در این بیانیه با بیان اینكه احتمالا تعداد آوارگانی كه طی سال جاری میلادی از طریق زمینی و آبی به كشورهای اروپایی رفته اند، در هفته جاری از رقم یك میلیون نفر تجاوز خواهد كرد، گفت كه این رقم نسبت به سال گذشته چهار برابر بیشتر شده است.
وی افزود كه از 16 اكتبر سال جاری میلادی تا كنون 422 آواره جنگی جان خود را برای رسیدن به اروپا در دریاها از دست داده اند كه بطور متوسط باید گفت كه هفت نفر در روز در طی این مدت كشته شده اند.
كمیساریای بین المللی جنگ زدگان و پناهجویان سازمان ملل نیز پیشتر با انتشار بیانیه ای اعلام كرد كه تعداد افرادی كه در سال 2015 میلادی به خاطر جنگ یا درگیری و خشونت ها مجبور به ترك خانه هایشان شده اند، از مرز 60 میلیون نفر در جهان گذشته است كه ركورد سال گذشته از لحاط تعداد مهاجران، آوارگان جنگی و پناهجویان در جهان شكسته شده است.
در این بیانیه اشاره شده است: با حدود یك میلیون نفر كه در سال جاری میلادی به عنوان مهاجر یا آواره جنگی از درگیری های سوریه و دیگر مناطق جنگی دنیا از دریای مدینترانه عبور كرده اند و از طرفی این درگیری ها كه موجب رنج و اذیت و آزار مردم می شود، نیز ادامه دارد، باید گفت كه در سال 2015 احتمالا تمامی ركوردهای قبلی در رابطه با تعداد آوارگان جنگی، مهاجرین و پناهجویان به خاطر چالش های جهانی شكسته می شوند.
همچنین گزارش شده است كه تعداد آوارگان، مهاجران و پناهجویان در سال 2014 میلادی بالغ بر 59.5 میلیون نفر در سراسر جهان بوده است و آخرین گزارش ها نشان می دهد كه این رقم در سال جاری از مرزی 60 میلیون نفر تجاوز می كند.
آوارگان جنگی با آگاه بودن خطرات در پیش رو برای رسیدن به اتحادیه اروپا و رفتار نامناسب ماموران امنیتی برخی از كشورها در طول مسیر به اروپا، دست به سفر پر تلاطم می زنند و بنا بر آمارهای مختلف، تعداد زیادی هم در دریای اژه در مسیر تركیه به یونان بر اثر واژگون شدن كشتی و یا قایق غرق شده اند و جان خود را از دست داده اند.
«هانس فریدریخ شودر» نماینده كمیساریای بین المللی جنگ زدگان و پناهجویان سازمان ملل در صربستان نیز به تازگی در نشستی خبری در بلگراد با تاكید بر اینكه بحران كنونی مربوط به مهاجران نیست، گفت كه این بحران حاصل آوارگان جنگی از مناطق جنگ زده است.
وی به رفتار مناسب و مثبت صربستان نسبت به آوارگان جنگی اشاره كرد و گفت كه 90 درصد از آوارگان كه در 6 ماه گذشته به اروپا وارد شده اند، از مناطق جنگی هستند.
«ژان دانیل روخ» سفیر سوئیس در صربستان در همایشی تحت عنوان «جریان مهاجران در سال 2015 و چالش ها در سال آینده» كه در روز جمعه گذشته در بلگراد انجام شد، گفت كه بحران مهاجران و آوارگان جنگی در اروپا در سال آینده نیز ادامه خواهد داشت.
وی در این همایش افزود كه مهاجران به این دلیل به اروپا سرازیر شده اند زیرا بر این باورند كه می توانند امید و خواسته های خود را برآورده و آینده خود را در اینجا می بینند.
روخ گفت: باید كرامت و بردباری خود را حفظ كرده و با مهاجران و آوارگان جنگی كه با عبور از صربستان و اروپا در جست و جوی مكانی برای خود هستند با مهربانی و متانت رفتار كرد.
وی با بیان اینكه بحران كنونی آوارگان جنگی از زمان جنگ جهانی دوم، بزرگترین بحرانی است كه اكنون اروپا با آن مواجه است، گفت: هیچ كشور بزرگ و قدرتمندی وجود ندارد كه بتواند به تنهایی این بحران را حل و فصل كند.
«دراگانا ساویچ» از وزارت كار و امور اجتماعی و همكاری های بین المللی و ائتلاف اروپایی صربستان نیز در این همایش گفت كه بلگراد برای بحران آوارگان جنگی و مهاجران در سال آینده همراه با شركای خارجی خود آماده است.
وی افزود: به طور فعال با تمام كشورها كه در مسیر عبور مهاجران قرار دارند و همچنین اتحادیه اروپا همكاری می كنیم و مسئولانه و بشردوستانه مانند گذشته به فعالیت خود در رابطه با آوارگان و مهاجران ادامه داده و تلاش می كنیم كه كمك های مورد نیاز را به آنان ارائه بدهیم.
ساویچ با بیان اینكه صربستان اكنون ظرفیت حدود 6 هزار مهاجر را دارد، گفت كه اكنون برای بالا بردن امكانات پذیرش مهاجران مذاكره می شود.
صربستان از جمله كشورهایی در منطقه بالكان است كه رفتار مناسب با مهاجران و پناهجویان دارد و در 6 ماه گذشته، حداقل 600 هزار مهاجر از طریق این كشور به كشورهای شمال اتحادیه اروپا عبور كرده اند.
كرواسی نیز از كشورهای منطقه بالكان غربی است كه با بحران و موج آوارگان و پناهجویان مواجه است و از 16 سپتامبر سال جاری میلادی تا كنون، 510 هزار آواره جنگی از طریق این كشورعبور كرده اند و این روند نیز ادامه دارد.
بنا به آمارهای اعلام شده از طرف كمیساریای بین المللی جنگ زدگان و پناهجویان حدود 230 میلیون مهاجر در جهان وجود دارد.
پس از حملات تروریستی در پاریس، كشورهای اتحادیه اروپا و همچنین كشورهای بالكان كه آوارگان و پناهجویان از این كشورها برای رسیدن به كشورهای شمال اتحادیه اروپا می گذرند، اقدامات امنیتی را در مرزهای خود افزایش دادند و در این راستا صربستان، مقدونیه، اسلوونی و كرواسی تصمیم گرفتند كه فقط به پناهجویانی اجازه عبور از كشورشان را بدهند كه از مناطق جنگی هستند.
دولت ژاپن اخیرا با اخذ تصمیمی، كمك بلاعوض به ارزش حدود 2.7 میلیون دلار آمریكایی را برای حفاظت از آوارگان جنگی در فصل سرما در صربستان و مقدونیه در اختیار حكومت های بلگراد و اسكوپیه قرار داد.
كشورهای اسلوونی، مقدونیه، صربستان و كرواسی از حدود یك ماه پیش تصمیم گرفتند، مهاجران و پناهجویانی را كه از مناطق جنگی نیستند، به كشورشان راه ندهند و اولویت را به پناهجویان و آوارگان كشورهای سوریه، عراق و افغانستان بدهند.
اتحادیه اروپا به پناهجویان و مهاجرانی كه از كشورهای سوریه، افغانستان و عراق نیستند و تنها به خاطر مسائل مالی و بیكاری كشورشان را ترك كرده اند، به آنها «مهاجران اقتصادی» نام نهاده اند و از درخواست این افراد به عنوان پناهجویی ممانعت می كنند و اولویت را به افرادی داده اند كه به خاطر جنگ و ناآرامی كشورشان را ترك كرده اند.
از بسته شدن مرزهای مجارستان با كرواسی آوارگان جنگی برای ادامه مسیر خود به كشورهای بزرگ اتحادیه اروپا از جمله آلمان، هلند و سوئد برای بار دیگر راه خود را تغییر داده اند و اكنون از كرواسی به صورت گسترده به طرف اسلوونی راهی هستند و سپس از طریق این كشور به طرف اتریش و آلمان می روند.
مجارستان كه عضو اتحادیه اروپاست، به دلیل مشكلات زیاد و ناتوانی در پذیرفتن و كنترل مهاجران و انتقال آنها به دیگر كشورهای اتحادیه اروپا، با كشیدن سیم خاردار در مرزهای خود با صربستان و كرواسی از ورود آوارگان و پناهجویان جنگی جلوگیری كرده است.
اروپام**436**1572
۰ نفر